in ,

10 Προβλήματα Ομορφιάς που Μπορεί να σας Βοηθήσει το Καστορέλαιο

καστορέλαιο,καστορέλαιο οφέλη,καστορέλαιο προιόν ομορφιάς,συμβουλές ομορφιάς
10 Προβλήματα Ομορφιάς που Μπορεί να σας Βοηθήσει το Καστορέλαιο

Το καστορέλαιο ήταν μια από τις αγαπημένες θεραπείες ομορφιάς της Κλεοπάτρας. Οι Αιγύπτιοι το χρησιμοποίησαν λόγω των ιδιοτήτων του ως φυσικού καθαρτικού, ως προϊόν ομορφιάς και επίσης ως φάρμακο από το 1552 π.Χ. Αν θέλετε να αποφύγετε τα χημικά προϊόντα και να αντιμετωπίσετε μερικά από τα πιο κοινά προβλήματα ομορφιάς, μπορείτε να προσθέσετε το καστορέλαιο στην καθημερινή σας ρουτίνα ομορφιάς. Γιατί οι Ιάπωνες Πλένουν τα Πρόσωπά τους για 10 Λεπτά

Ακμή και ουλές μετά την ακμή

© shutterstock.com

Το δέρμα που είναι πολύ λιπαρό δημιουργεί ακμή. Ωστόσο, τα περισσότερα προϊόντα ομορφιάς ξηραίνουν το δέρμα με αποτέλεσμα να παράγει περισσότερη λιπαρότητα για να ενυδατωθεί. Έτσι εμφανίζεται η ακμή. Όμως, το καστορέλαιο περιέχει λιπαρά οξέα που βοηθούν στην αποκατάσταση της φυσικής υγρασίας του δέρματος. Εφαρμόσετε απαλά το καστορέλαιο στο πρόσωπό σας με κυκλική κίνηση, αφήστε το για μια νύχτα και ξεπλύνετε το με ζεστό νερό το πρωί.

Ουλές και ηλιακά εγκαύματα

brightside

Το καστορέλαιο σας βοηθά να αποβάλλετε τα κατεστραμμένα κύτταρα του δέρματος και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εγκαύματα, ουλές, ακόμη και ραγάδες. Έχει επίσης αντιμικροβιακές ιδιότητες και ωφελεί τη ροή του αίματος. Χρησιμοποιείται σε πολλά αντηλιακά επειδή έχει τιμή SPF περίπου 6.

Θραύση και απώλεια τριχών

© shutterstock.com

Το καστορέλαιο θρέφει εξωτερικά τα μαλλιά, αυξάνει την ευκαμψία των τριχών και μειώνει τη θραύση. Αλλά περισσότερο από αυτό, κάνει τις ρίζες των τριχών πιο δυνατές και αποτρέπει την τριχόπτωση μέσω μιας ένωσης που ονομάζεται ρικινολεϊκό οξύ. Μειώνει επίσης την εμφάνιση πιτυρίδας. Κάντε απαλό μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής με καστορέλαιο μερικές φορές την εβδομάδα και μετά ξεπλύνετε με το κανονικό σαμπουάν σας.

Ρυτίδες

© shutterstock.com

Απλώστε μερικές σταγόνες καστορέλαιο σε σημεία με ρυτίδες. Βοηθά στην παραγωγή κολλαγόνου, που επιβραδύνει τη γήρανση του δέρματος. Λόγω των λιπαρών οξέων του, έχει ενυδατικές ιδιότητες και διατηρεί την επιδερμίδα ενυδατωμένη και απαλή.

Σκασμένα χείλη

© shutterstock.com

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε καστορέλαιο για να ανακουφίσετε και να θεραπεύσετε τα σκασμένα χείλη. Εφαρμόσετε μια μικρή ποσότητα στα χείλη σας. Λόγω των εξαιρετικά θρεπτικών συστατικών του, όπως η βιταμίνη Ε, τα μέταλλα και τα λιπαρά οξέα, θα βοηθήσει να επουλωθούν γρήγορα και θα αποκαταστήσει την ισορροπία της υγρασίας. Μπορείτε να το εφαρμόσετε απευθείας στα χείλη σας με το δάχτυλό σας.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Δείτε ακόμη Μαλλιά λιπαρά στη ρίζα και ξηρά στις άκρες: 3 πράγματα που πρέπει να προσέξεις

Ξεφλουδισμένο δέρμα, σκασμένες φτέρνες και κάλοι

© shutterstock.com

Το καστορέλαιο, με την πλούσια ενυδατική του φύση, θρέφει το ξηρό δέρμα και αποκαθιστά την ενυδάτωση σε σημεία που ξεφλουδίζουν. Μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να τρίψετε τους κάλους και να θεραπεύσετε σκασμένες φτέρνες. Ανακατέψτε μερικές κουταλιές της σούπας λάδι με ζεστό νερό και μουλιάστε τους κάλους σας σε αυτό. Το μείγμα θα λειτουργήσει ως φυσικό λιπαντικό δέρματος.

Παρανυχίδες και αδύναμα νύχια

brightside

Λόγω των αντιμυκητιασικών και αντιβακτηριακών ιδιοτήτων του, το καστορέλαιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μια εξαιρετική θεραπεία νυχιών και παρανυχίδων. Υπάρχουν πολλά προϊόντα νυχιών που περιέχουν καστορέλαιο στην αγορά, αλλά μπορείτε επίσης να εφαρμόσετε μερικές σταγόνες απευθείας στα νύχια σας ή να τα αραιώσετε σε ζεστό νερό και να μουλιάσετε τα νύχια σας σε αυτό μερικές φορές την εβδομάδα.

Ξηρά και σκασμένα χέρια

© shutterstock.com

Το καστορέλαιο είναι ένα φυσικό ενυδατικό και η καλύτερη θεραπεία για ξηρά και σκασμένα χέρια και ίσως με έκζεμα, κυρίως όταν κάνει κρύο έξω. Περιέχει ρικινολεϊκό οξύ που βοηθά το πρώτο στρώμα του δέρματος να αποτρέψει την απώλεια υγρασίας. Μπορείτε επίσης να το συνδυάσετε με άλλα έλαια όπως αμύγδαλο ή λάδι καρύδας και να δημιουργήσετε μια ενυδατική λοσιόν και για τα χέρια και το πρόσωπό σας.

Βλεφαρίδες

© shutterstock.com

Μια μελέτη έχει δείξει ότι το καστορέλαιο βοηθά τα μαλλιά να μεγαλώνουν δυνατά και το ίδιο ισχύει και για τις βλεφαρίδες. Επειδή είναι πλούσιο σε ρικινολεϊκό οξύ, που έχει υψηλά επίπεδα τριγλυκεριδίων και έναν αναστολέα προσταγλανδίνης D2 βοηθά στην ενυδάτωση των βλεφαρίδων και στην πρόληψη της τριχόπτωσης.

Ανάπτυξη μαλλιών

brightside

Παρόλο που η χρήση καστορέλαιου για την ανάπτυξη των μαλλιών βρίσκεται ακόμη σε πρώιμο στάδιο, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που ισχυρίζονται ότι η τακτική χρήση του, τους βοήθησε να βγάλουν δυνατά και υγιή μαλλιά. Μπορείτε να δοκιμάσετε να κάνετε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής με καστορέλαιο και στη συνέχεια να λουστείτε ως συνήθως με το σαμπουάν σας. Λόγω του ρικινολεϊκού οξέος και των ωμέγα-6 λιπαρών οξέων του, ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος, ενισχύοντας έτσι την ανάπτυξη των μαλλιών.

Δείτε επίσης 5 Σπιτικές Θεραπείες για να Αφαιρέσετε Πανάδες και Κηλίδες στο Πρόσωπό σας. Σπιτικά καλλυντικά!

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

41 εκπληκτικά σχέδια στα νύχια για τον Ιούνιο 2021

41 εκπληκτικά σχέδια στα νύχια για τον Ιούνιο 2021

σκουριά στο μπαλκόνι,μπαλκόνι,σκουριά,μπαλκόνι

Πώς θα φύγει η Σκουριά στο μπαλκόνι; Έξυπνα κόλπα για να την εξαφανίσετε και να κάνετε τα πάντα στο μπαλκόνι σας να λάμπουν