in , , ,

10 Κόλπα για τον Καθαρισμό Σοβατεπί

καθαρισμός σοβατεπί,κόλπα καθαρισμού σοβατεπί,συμβουλές καθαρισμού,χρήσιμα
10 Κόλπα για τον Καθαρισμό Σοβατεπί

Υπάρχουν πολλά πράγματα στο ύψος των ματιών στο σπίτι που χρειάζονται καθάρισμα, γι’ αυτό είναι εύκολο να αγνοήσετε τα σοβατεπί μέχρι μια μέρα, να παρατηρήσετε πόσο σκονισμένα και βρώμικα είναι. Το καθάρισμα τους δεν είναι κάτι που πρέπει να φοβάστε ή να το αναβάλετε. Χρησιμοποιώντας μερικά απλά κόλπα ο καθαρισμός των σοβατεπί μπορεί να γίνει παιχνιδάκι. 9 Κόλπα για Γρήγορο και Αποτελεσματικό Καθάρισμα

FotoDuets/iStock/GettyImages

Ρίξτε φως

Μπορεί να είναι δύσκολο να δείτε καθαρά τα σοβατεπί αν το δωμάτιο είναι σκιερό ή αν δεν μπορείτε να γονατίσετε άνετα μπροστά τους. Στηρίξτε έναν φακό (ή το τηλέφωνό σας με τον φακό του αναμμένο) στο πάτωμα, έτσι ώστε η δέσμη να λάμπει κατά μήκος του σοβατεπί καθώς καθαρίζετε.

Juanmonino/E+/GettyImages

Φροντίστε τα γόνατά σας

Εάν μπορείτε να γονατίσετε στο πάτωμα θα είναι πιο εύκολο να τρίψετε τα βρώμικα σοβατεπί παρά όταν είστε σκυμμένοι. Ωστόσο, δεν θα είναι καλό για τα γόνατά σας. Βάλτε μερικές πετσέτες ή ένα διπλωμένο χαλάκι γιόγκα για να γονατίσετε όταν καθαρίζετε.

VisualCommunications/E+/GettyImages

Ξεσκονίστε με φύλλα στεγνωτηρίου

Έχει περάσει τόσος καιρός από τον τελευταίο καθαρισμό ώστε να υπάρχει ένα ορατό στρώμα σκόνης στα σοβατεπί; Υπάρχει μια γρήγορη λύση. Χρησιμοποιήστε φύλλα στεγνωτηρίου για να τα ξεσκονίσετε γρήγορα. Το φύλλο πρέπει να τραβήξει μια καλή ποσότητα σκόνης, τρίχες κατοικίδιων ζώων και άλλα μεγάλα σωματίδια.

hamikus/iStock/GettyImages

Σκουπίστε με την ηλεκτρική σκούπα

Η ηλεκτρική σκούπα έχει συνήθως ένα εξάρτημα βούρτσας. Με αυτό μπορείτε να καθαρίσετε τα σοβατεπί, ειδικά εάν έχουν σκόνη και τρίχες κατοικίδιων κουμπωμένων πάνω τους αφού σκουπιστούν με τα φύλλα στεγνωτηρίου. Το σκούπισμα θα χαλαρώσει και θα ρουφήξει τα κολλημένα υπολείμματα.

andreygonchar/iStock/GettyImages

DIY μακρύ εργαλείο καθαρισμού

Εάν δεν μπορείτε άνετα να σκύψετε αρκετά για να ξεσκονίσετε ή να τρίψετε τα σοβατεπί, αγοράστε μια σκούπα με τρίχες. Το σκούπισμα με τη σκούπα θα πρέπει να απελευθερώσει λίγη από τη σκόνη και τα υπολείμματα που έχουν προσκολληθεί πάνω τους. Αφήστε τα να πεσουν στο πάτωμα και σκουπίστε τα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Θα μπορούσατε επίσης να μετατρέψετε τη σκούπα σε ξεσκονόπανο με μακριά λαβή. Τυλίξτε ένα φύλλο στεγνωτηρίου ή ένα πανί από μικροΐνες γύρω από τις τρίχες και χρησιμοποιήστε μεγάλα λαστιχάκια για να το κρατήσετε στη θέση του. Περνώντας το DIY ξεσκονόπανο DIY πάνω στα σοβατεπί θα τα καθαρίσετε χωρίς να σκύβετε. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη μέθοδο για να καθαρίσετε βρώμικα σοβατεπί πασπαλίζοντας το πανί από μικροΐνες με καθαριστικό και τρίβοντάς το κατά μήκος της βρώμικης επιφάνειας.

Simon McGill/Moment/GettyImages

Δείτε ακόμη ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΣΠΙΤΙΟΥ: 8 Απλά Σπιτικά Καθαριστικά Δαπέδου

Καθαρίστε με ξύδι ή υγρό πιάτων

Πολλοί άνθρωποι δεν θέλουν να χρησιμοποιούν σκληρά προϊόντα καθαρισμού στο σπίτι τους, ειδικά αν έχουν μικρά παιδιά ή κατοικίδια. Η χρήση λευκού ξιδιού και/ή υγρού για τα πιάτα δημιουργεί ένα διάλυμα καθαρισμού για τα σοβατεπί χωρίς να θέτει σε κίνδυνο την υγεία οποιουδήποτε στο σπίτι.

Ανακατέψτε περίπου 1 φλιτζάνι λευκό ξύδι σε 4 λίτρα ζεστό νερό για να φτιάξετε ένα διάλυμα που θα πρέπει να είναι αρκετά ήπιο ακόμη και για αβερνίκωτα ξύλινα σοβατεπί. Εναλλακτικά, βάλτε μερικές σταγόνες υγρό πιάτων σε ένα μεγάλο μπολ και γεμίστε το με ζεστό νερό. Χρησιμοποιήστε ένα σφουγγάρι ή ένα μπουκάλι ψεκασμού για να εφαρμόσετε το διάλυμα στα σοβατεπί. Αφήστε τα να στεγνώσουν με τον αέρα.

Serenethos/iStock/GettyImages

Δοκιμάστε μια βούρτσα τουαλέτας

Αγοράστε μια καινούργια βούρτσα τουαλέτας μόνο για τον καθαρισμό των σοβατεπί. Όχι μόνο θα μαγική γόμα αφαιρέσει γρήγορα τη βρωμιά, αλλά η μακριά λαβή σημαίνει ότι δεν χρειάζεται καν να σκύβετε για να καθαρίσετε.

Valeriy_G/iStock/GettyImages

Αφαιρέστε τους λεκέδες με μαγική γόμα

Η μαγική γόμα είναι ένα λευκό σφουγγάρι κατασκευασμένο από μελαμίνη και είναι αρκετά λειαντικό για να καθαρίσει τη βρωμιά από τα σοβατεπί αλλά όχι τόσο για να γρατσουνίσει ή να καταστρέψει την επιφάνειά τους. Χρησιμοποιήστε μια μαγική γόμα για τυχόν ιδιαίτερα επίμονους λεκέδες ή σημάδια γδαρσίματος που παραμένουν αφού καθαρίσετε τα σοβατεπί.

Valeriy_G/iStock/GettyImages

Καθαρίστε τις χαραμάδες στα σοβατεπί με μπατονέτες

Η βρωμιά μαζεύεται στα σημεία που καθαρίζονται πιο δύσκολα. Στα σοβατεπί, αυτό τείνει να είναι στις γωνίες και στη ραφή όπου το κάτω μέρος του συναντά το πάτωμα. Οι μπατονέτες είναι το τέλειο εργαλείο καθαρισμού για να αφαιρέσετε εμφανή βρωμιά από αυτά τα σημεία. Βουτήξτε τις σε διάλυμα ξιδιού ή υγρό πιάτων και τρίψτε τις γωνίες και τις χαραμάδες μέχρι να φύγει η βρωμιά.

Turgay Koca / EyeEm/EyeEm/GettyImages

Τελειώστε με ένα άλλο φύλλο στεγνωτηρίου

Τα καθαρά σοβατεπί αναπόφευκτα θα λερωθούν ξανά, αλλά αν τα τρίψετε με ένα καθαρό φύλλο στεγνωτήριο θα μπορούσαν να παραμείνουν καθαρά περισσότερο. Το φύλλο στεγνωτηρίου θα δώσει στα σοβατεπί λίγη αντιστατικη ιδιοτητα που θα απωθεί τη σκόνη, τις τρίχες κατοικίδιων ζώων και άλλες βρωμιές.

Spiderstock/iStock/GettyImages

Δείτε επίσης Τα 7 πιο Βρώμικα Σημεία στο Σπίτι Σύμφωνα με τους Ειδικούς

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Το Πώς Κρεμάτε το Χαρτί Υγείας Λέει Πολλά για Εσάς!

Το Πώς Κρεμάτε το Χαρτί Υγείας Λέει Πολλά για Εσάς!

ταπετσαρία Grasscloth,διακόσμηση με ταπετσαρία Grasscloth,διακόσμηση σπιτιού,ιδέες διακόσμησης σπιτιού

30 Ιδέες για Ταπετσαρία Grasscloth