in , , ,

Οι 4 Καλύτερες Στάσεις Υπνου που Ωφελούν το Σώμα

καλύτερες στάσεις ύπνου,συμβουλές για τον ύπνο,υγεία,συμβουλές υγείας,χρήσιμα
Οι 4 Καλύτερες Στάσεις Υπνου που Ωφελούν το Σώμα

Ο ύπνος μπορεί να είναι εξαιρετικά ωφέλιμος για εμάς, το σώμα μας και το ανοσοποιητικό μας σύστημα, αλλά συχνά παραβλέπουμε την στάση στην οποία κοιμόμαστε. Στην πραγματικότητα, η στάση ύπνου παίζει τεράστιο ρόλο στην ποιότητα του ύπνου και εάν ξυπνάτε κουρασμένοι ή πονάτε ίσως είναι καιρός να την αλλάξετε και να επιλέξετε μια άλλη. Μην ξεχνάτε και τα μαξιλάρια. Για να έχετε καλή υγεία και ύπνο είναι σημαντικό να γνωρίζετε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά των 4 καλύτερων στάσεων ύπνου. 9 Επιβλαβείς Στάσεις Σώματος και πώς να Αποφύγετε τις Συνέπειές τους

Εμβρυική στάση

Οι 4 Καλύτερες Στάσεις Υπνου που Ωφελούν το Σώμα

Η στάση αυτή είναι η πιο δημοφιλής και για καλό λόγο. Δεν είναι απλώς άνετη, αλλά βοηθά επίσης στον πόνο στη μέση, είναι ιδανική εάν είστε έγκυος και μειώνει το ροχαλητό. Ωστόσο, βεβαιωθείτε ότι η στάση σας είναι χαλαρή αλλιώς κινδυνεύετε να πονάτε το πρωί.

Στο πλάι

Ο ύπνος στο πλάι είναι παρόμοιος με τον ύπνο σε εμβρυϊκή στάση, αλλά τα πόδια δεν τραβούν προς το στήθος. Μπορεί να μειώσει το ροχαλητό, να βοηθήσει στην καούρα και είναι εξαιρετικός για την πέψη.

Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα μειονεκτήματα σε αυτή τη στάση που πρέπει να γνωρίζετε. Μπορεί να προκαλέσει κάποια ακαμψία στους ώμους και σφίξιμο στο σαγόνι στην πλευρά που κοιμάστε. Εάν κοιμάστε στο πλάι, θα πρέπει να επιλέξετε να κοιμάστε στην αριστερή πλευρά, καθώς ο ύπνος στη δεξιά πλευρά μπορεί να αυξήσει την καούρα και την παλινδρόμηση οξέος.

Εάν υποφέρετε από πόνο στη μέση, το αγκάλιασμα ενός μαξιλαριού μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς. Επίσης , η τοποθέτηση ενός μαξιλαριού ανάμεσα στα πόδια θα ευθυγραμμίσει καλύτερα τους γοφούς, μειώνοντας έτσι τον πόνο στην περιοχή του κάτω μέρους της πλάτης.

Δείτε ακόμη Βραδινός ύπνος: Πόσες ώρες πρέπει να κοιμόμαστε καθημερινά, σύμφωνα με την ηλικία μας

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Ανάσκελα

Ο ύπνος ανάσκελα προσφέρει τα περισσότερα οφέλη για την υγεία, καθώς προστατεύει τη σπονδυλική στήλη και μπορεί να ανακουφίσει τον πόνο στο ισχίο και στα γόνατα. Διατηρεί το σώμα σε ομοιόμορφη ευθυγράμμιση, γεγονός που μειώνει την περιττή πίεση στην πλάτη και τις αρθρώσεις. Για περαιτέρω οφέλη για την υγεία, προσθέστε ένα μαξιλάρι πίσω από τα γόνατα για να στηρίξετε τη φυσική καμπύλη της πλάτης.

Φυσικά, υπάρχουν ορισμένα πιθανά μειονεκτήματα σε αυτή τη στάση. Ο ύπνος μπορεί να είναι δύσκολος για όσους ροχαλίζουν ή έχουν υπνική άπνοια. Μπορεί επίσης να είναι άβολο για άτομα με πόνο στην πλάτη, γι’ αυτό είναι σημαντικό να έχετε καλή υποστήριξη.

Μπρούμυτα

Ο ύπνος μπρούμυτα μπορεί να μειώσει το ροχαλητό και να βοηθήσει άτομα με υπνική άπνοια όμως μπορεί επίσης να προκαλέσει πόνο στην πλάτη και στον αυχένα. Μπορεί επίσης να προκαλέσει πίεση στις αρθρώσεις, με αποτέλεσμα να ξυπνάτε με πόνο και κούραση. Αν θέλετε να ανακουφίσετε τον πόνο στην πλάτη, μπορείτε να δοκιμάσετε να βάλετε ένα μαξιλάρι κάτω από την κοιλιά.

πηγή φωτό

Δείτε επίσης Γιατί Βγάζετε Σάλια Οταν Κοιμάστε και πώς Μπορείτε να το Σταματήσετε

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

DIY πορτατίφ,πορτατίφ από κλαδιά,diy κατασκευές,κατασκευές κήπου

DIY Πορτατίφ από Κλαδιά

μυστικά των γιαγιάδων, δουλειές του σπιτιού, Συμβουλές για δουλειές του σπιτιού

6 μυστικά των γιαγιάδων για τις δουλειές του σπιτιού που οι νέες νοικοκυρές δεν γνωρίζουν