in , ,

6 Χρήσιμες Στάσεις Ύπνου

χρήσιμες στάσεις ύπνου,σωστός ύπνος,συμβουλές για ύπνο,χρήσιμα
6 Χρήσιμες Στάσεις Ύπνου

Για να ξεκουραστείτε μετά από μια κουραστική μέρα, συνήθως τυλιγόσαστε σε μια κουβέρτα και κοιμάστε, ξεχνώντας τον υπόλοιπο κόσμο. Αλλά για να αποκαταστήσετε την ενέργειά σας και να διατηρήσετε την ομορφιά σας, είναι πραγματικά πολύ σημαντικό να προσέχετε τη στάση του σώματός σας ενώ κοιμάστε. Γιατί ο Ύπνος στον Καναπέ Μπορεί να Είναι Βλαβερός

Στάση ύπνου για φρέσκο πρόσωπο χωρίς ρυτίδες

brightside

Συχνά πρέπει να συνηθίσουμε να κοιμόμαστε ανάσκελα. Το καλό είναι ότι αυτή η στάση έχει πολλά πλεονεκτήματα: η σπονδυλική στήλη ισιώνει καθώς το σώμα χαλαρώνει χωρίς τέντωμα ή πίεση. Είναι γνωστό ότι η επιπλέον ένταση στην περιοχή του λαιμού μπορεί να οδηγήσει σε πονοκέφαλο.

Επίσης, μπορεί να συμβάλει στη διατήρηση όχι μόνο της υγείας αλλά και της ομορφιάς σας. Ερευνά έχει αποδείξει ότι ο ύπνος με το πρόσωπό στο μαξιλάρι συμβάλλει στην εμφάνιση βαρυτικών ρυτίδων, κάτι που δεν συμβαίνει όταν κοιμόμαστε ανάσκελα. Για να κάνετε τον ύπνο σε αυτήν την στάση πιο άνετο, φροντίστε να χρησιμοποιήσετε ένα ορθοπεδικό μαξιλάρι.

Πρόσθετο μαξιλάρι για χαλάρωση της σπονδυλικής στήλης

© Depositphotos.com

Είναι υγιές να κοιμάστε ανάσκελα. Αλλά για να διατηρήσετε τη σωστή θέση, θα χρειαστείτε μια αρκετά σκληρή επιφάνεια. Για να μειώσετε ακόμη περισσότερο το φορτίο, τοποθετήστε ένα μικρό μαξιλάρι κάτω από τα γόνατά σας. Θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε τη φυσική καμπύλη του λαιμού και της πλάτης.

Κοιμηθείτε χωρίς μαξιλάρι

© Depositphotos.com

Το μαξιλάρι εφευρέθηκε για την υποστήριξη του σώματος κατά τον ύπνο. Όμως εκείνοι που τους αρέσει να κοιμούνται μπρούμυτα θα πρέπει το αφήσουν στην άκρη. Οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο ύπνος μπρούμυτα κάνει τη σπονδυλική στήλη να πάρει μια αφύσικη θέση και το μαξιλάρι, στην περίπτωση αυτή, επιδεινώνει την κατάσταση ακόμη περισσότερο. Προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί η ένταση κατά τη διάρκεια του ύπνου σε αυτή τη στάση, είναι καλύτερα να κοιμηθείτε σε μια επίπεδη επιφάνεια. Εάν δυσκολεύεστε να το συνηθίσετε, τοποθετήστε ένα μικρό μαξιλάρι κάτω από το μέτωπό σας – θα διευκολύνει την αναπνοή.

Κανονικά, ο ύπνος μπρούμυτα θεωρείται η λιγότερο υγιής στάση για το σώμα. Αλλά εκείνοι που δυσκολεύονται να κοιμηθούν σε διαφορετική θέση μπορεί να χρησιμοποιήσου ένα λεπτό μαξιλάρι τοποθετημένο κάτω από την κοιλιά και τους γοφούς, το οποίο θα βοηθήσει στη διατήρηση της φυσικής θέσης της σπονδυλικής στήλης. Επίσης, δοκιμάστε να ένα επίπεδο μαξιλάρι για το κεφάλι ή κοιμηθείτε χωρίς μαξιλάρι.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Δείτε ακόμη Τι θα Συμβεί εάν Δεν Κοιμάστε Αρκετά

Μαξιλάρι για αγκαλιά

brightside

Θα ήταν πολύ πιο χρήσιμο να κοιμηθείτε στο πλάι εάν χρησιμοποιείτε ένα επιπλέον μαξιλάρι. Ίσως έχετε δει αυτά τα ειδικά μαξιλάρια για έγκυες. Δημιουργούν πρόσθετη στήριξη στο σώμα, αφαιρώντας έτσι την πίεση από τους γοφούς και τη μέση. Το μαξιλάρι γεμίζει το χώρο μεταξύ του σώματος και του στρώματος αποκαθιστώντας τη φυσική θέση της σπονδυλικής στήλης.

Η στάση του εμβρύου

© Depositphotos.com

Αυτή η στάση φαίνεται να είναι η πιο άνετη. Κάθε φορά που σκεφτόμαστε ένα ζεστό κρεβάτι, έχουμε αμέσως την επιθυμία να κουλουριαστούν. Αυτή η θέση έχει τα πλεονεκτήματά της: χάρη στη σωστή καμπύλη, οι αρθρώσεις ανοίγουν. Η στάση του εμβρύου μπορεί να είναι καλή για άτομα που πάσχουν από κήλη μεσοσπονδύλιων δίσκων. Αν και καλύτερα να συμβουλευτείτε πρώτα έναν γιατρό.

Ύπνος με παρέα

brightside

Είναι πάντα ωραίο να κοιμάστε αγκαλιάζοντας το αγαπημένο σας πρόσωπο. Τώρα έχει διαπιστωθεί ότι είναι επίσης καλό για την υγεία σας. Σύμφωνα με έρευνα, οι άνθρωποι σε μια σχέση κοιμούνται πιο καλά. Οι αγκαλιές προάγουν την παραγωγή οξυτοκίνης που μειώνει την αρτηριακή πίεση. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν λιγότεροι κίνδυνοι για καρδιαγγειακές παθήσεις. Και φυσικά, ο ύπνος μαζί δίνει μια αίσθηση οικειότητας και αυξάνει το επίπεδο εμπιστοσύνης μεταξύ των ανθρώπων.

Δείτε επίσης Βραδινός ύπνος: Πόσες ώρες πρέπει να κοιμόμαστε καθημερινά, σύμφωνα με την ηλικία μας

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

DIY κουμπάρας γουρουνάκι,κουμπάρας από γυάλινο βαζάκι,DIY κατασκευές,επαναχρησιμοποίηση

Κουμπάρας Γουρουνάκι από Γυάλινο Βαζάκι

τάσεις DIY κατασκευών 2021,δημοφιλείς τάσεις DIY κατασκευών,DIY κατασκευές

10 Δημοφιλείς Τάσεις DIY Κατασκευών για το 2021