in , , , ,

6 Φυσικοί Τρόποι για Ανακούφιση από την Παλινδρόμηση Οξέος

παλινδρόμηση οξέος,φυσική ανακούφιση παλινδρόμησης οξέος,καούρα,αντιμετώπιση καούρας,υγεία,συμβουλές υγείας
παλινδρόμηση οξέος,φυσική ανακούφιση παλινδρόμησης οξέος,καούρα,αντιμετώπιση καούρας,υγεία,συμβουλές υγείας

Η παλινδρόμηση οξέος προκαλείται από τα οξέα του στομάχου που κινούνται προς τα πάνω στον οισοφάγο και προκαλούν αυτή τη δυσάρεστη, αίσθηση καψίματος στην περιοχή του στήθους. Φυσικά, μπορεί να αντιμετωπιστεί με φάρμακα, αλλά υπάρχουν επίσης μερικοί φυσικοί τρόποι για να ανακουφίσετε, ακόμη και να αποτρέψετε την παλινδρόμηση οξέος. 7 Τρόποι Αντιμετώπισης και Πρόληψης της Καούρας στο Σπίτι

Φάτε μια ώριμη μπανάνα.

© Karl Tapales / Moment / Getty Images, © Moyo Studio / E+ / Getty Images

Εκτός από τη βελτίωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα σας και τη βοήθεια για να διατηρήσετε το βάρος σας υπό έλεγχο, οι μπανάνες μπορούν να προσφέρουν γρήγορη ανακούφιση από την επώδυνη καούρα. Επειδή είναι πλούσιες σε κάλιο, μπορούν να επικαλύψουν την επένδυση του στομάχου και να βοηθήσουν στην ανακούφιση και πρόληψη των δυσάρεστων συμπτωμάτων της παλινδρόμησης οξέος. Φροντίστε όμως να φάτε μια ώριμη μπανάνα γιατί αν δεν είναι μπορεί να προκαλέσει περισσότερη καούρα.

Φορέστε φαρδιά ρούχα.

© Shutterstock.com, © Unsplash.com

Εάν υποφέρετε από καούρα, είναι καλύτερα να επιλέξετε πιο χαλαρά, πιο άνετα ρούχα. Οποιοσδήποτε τύπος ρούχου που πιέζει την κοιλιά και ασκεί πίεση στην περιοχή της μπορεί να επιδεινώσει τα συμπτώματα παλινδρόμησης οξέος. Και ακόμα κι αν δεν έχετε ξανανιώσει αυτό το αίσθημα καύσου στο στήθος, εξακολουθείτε να διατρέχετε τον κίνδυνο να το προκαλέσετε εάν φοράτε στενά ρούχα καθημερινά.

Προσαρμόστε τη στάση ύπνου σας.

© Pexels.com, © Pexels.com

Όλοι τείνουμε να προτιμάμε ορισμένες στάσεις ύπνου, αλλά αν είστε επιρρεπείς στην καούρα, ίσως θέλετε να αλλάξετε κάποιες για χάρη της υγείας σας. Εάν έχετε συνηθίσει να κοιμάστε στη δεξιά πλευρά, μπορεί να είναι στην πραγματικότητα ένας από τους λόγους που αντιμετωπίζετε ενοχλητικές καούρες. Ο ύπνος στη δεξιά πλευρά χαλαρώνει τον μυ που συνδέει το στομάχι και τον οισοφάγο και υποτίθεται ότι προστατεύει από την παλινδρόμηση. Προσπαθήστε να κοιμάστε στην αριστερή πλευρά, καθώς αυτή η στάση έχει αποδειχθεί ότι μειώνει την καούρα.

Δείτε ακόμη 10 Όξινες Τροφές που Μπορούν να Βλάψουν το Σώμα σας

Μασήστε τσίχλα χωρίς ζάχαρη.

© Shutterstock.com, © Shutterstock.com

Το μάσημα τσίχλας μπορεί να εξουδετερώσει το οξύ στο στομάχι και να αποτρέψει την αίσθηση καούρας της παλινδρόμησης. Επειδή το μάσημα αυξάνει την παραγωγή σάλιου και σας κάνει να καταπίνετε περισσότερο, εξισορροπεί την οξύτητα στο στόμα και το βοηθά να καθαριστεί πολύ πιο γρήγορα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Αντισταθείτε στην επιθυμία να φάτε γρήγορα.

© Shutterstock.com, © Shutterstock.com

Όταν πεινάτε, είναι απολύτως κατανοητό ότι θέλετε να φάτε κάτι το συντομότερο δυνατό, αλλά το να τρώτε βιαστικά μπορεί πραγματικά να προκαλέσει καούρα. Τα άτομα που τρώνε γρήγορα είναι πιο πιθανό να υποφέρουν από παλινδρόμηση και είναι καλύτερο να αφιερώσετε αρκετό χρόνο για να μασήσετε και να καταπιείτε σωστά την τροφή σας.

Αποφύγετε το τρέξιμο και την άρση βαρών.

© Unsplash.com, © Unsplash.com

Οι ασκήσεις υψηλής έντασης, όπως το τρέξιμο, η άρση βαρών ή η ποδηλασία, μπορούν να μειώσουν τη ροή του αίματος στη γαστρεντερική περιοχή και να επιδεινώσουν τα συμπτώματα παλινδρόμησης. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσετε να ασκείστε. Απλώς φροντίστε να επιλέξετε μέτριες ασκήσεις με χαμηλό αντίκτυπο, όπως περπάτημα, γιόγκα ή κολύμπι.

Δείτε επίσης 6 Τρόποι που Μπορείτε να Επιβαρύνετε την Παλινδρόμηση Οξέος και πώς να το Αποφύγετε

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

τριχοφυΐα προσώπου,λόγοι τριχοφυΐας προσώπου,αντιμετώπιση τριχοφυΐας προσώπου,φροντίδα προσώπου,ομορφιά,συμβουλές ομορφιάς,

6 Λόγοι που οι Τρίχες του Προσώπου Μεγαλώνουν πιο Γρήγορα

διακόσμηση σπιτιού με ξανθό ξύλο,ιδέες διακόσμησης με ξανθό ξύλο,διακόσμηση σπιτιού

33 Ιδέες Διακόσμησης Σπιτιού με Ξανθό Ξύλο