in , ,

6 Τρόποι που Μπορείτε να Επιβαρύνετε την Παλινδρόμηση Οξέος και πώς να το Αποφύγετε

παλινδρόμηση οξέος,αιτίες επιβάρυνσης παλινδρόμησης οξέος,αποφυγή παλινδρόμησης οξέος,συμβουλές υγείας,υγεία
6 Τρόποι που Μπορείτε να Επιβαρύνετε την Παλινδρόμηση Οξέος και πώς να το Αποφύγετε

Εάν αισθανθήκατε ποτέ ένα αίσθημα καψίματος μετά από ένα γεύμα, μπορεί να είστε ένα από τα εκατομμύρια που υποφέρουν από παλινδρόμηση οξέος. Αυτή η πολύ κοινή πάθηση μπορεί να προκληθεί από πολλές φαινομενικά αθώες ενέργειες που κάνουμε σε καθημερινή βάση και η αλλαγή κάποιων από τις συνήθειές σας μπορεί να είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε για να διευκολύνετε αυτό το πρόβλημα. 7 Τρόποι Αντιμετώπισης και Πρόληψης της Καούρας στο Σπίτι

Φοράτε στενά ρούχα.

© Shutterstock.com, © Shutterstock.com

Αν και τα στενά ρούχα μπορούν να σας κάνουν να φαίνεστε πολύ ελκυστικές, το να τα φοράτε πολύ συχνά δεν είναι η καλύτερη επιλογή για την υγεία σας. Εκτός από το ότι προκαλούν προβλήματα στην κυκλοφορία του αίματος, μπορούν να επιδεινώσουν την παλινδρόμηση οξέος. Επειδή τα στενά τζιν και οι ζώνες πιέζουν το στομάχι, μπορούν να κάνουν τα δυσάρεστα συμπτώματα της καούρας ακόμα χειρότερα.

Κοιμάστε μπρούμυτα.

brightside

Αν και ο ύπνος χωρίς μαξιλάρι μπορεί να είναι καλός για το λαιμό και τη σπονδυλική στήλη, σίγουρα δεν θα σας βοηθήσει αν υποφέρετε από παλινδρόμηση οξέος. Οι ειδικοί συνιστούν να σηκώνετε το κεφάλι του κρεβατιού σας έως και 20 εκατοστά, που μπορεί να ενθαρρύνει την υγιή προς τα κάτω ροή του οξέος του στομάχου ενώ κοιμάστε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε επιπλέον μαξιλάρια για να είναι το κεφάλι σας είναι ανασηκωμένο.

Ξαπλώνετε μετά τα γεύματα.

© Shutterstock.com, © Shutterstock.com

Εάν αισθάνεστε ότι θέλετε να πάτε για ύπνο μετά από ένα μεγάλο γεύμα, το καταλαβαίνουμε απόλυτα. Αλλά αν υποφέρετε από καούρα, αυτή η συνήθεια πρέπει να σταματήσει. Όταν είστε ξαπλωμένοι, όλο το φαγητό που μόλις φάγατε πιέζει τη βαλβίδα μεταξύ του οισοφάγου και του στομάχου. Είναι καλύτερα να κάθεστε όρθιοι μετά τα γεύματα και να περιμένετε τουλάχιστον 2 με 3 ώρες πριν πάτε για ύπνο.

Δείτε ακόμη Πως να Αντιμετωπίσετε τη Δυσκοιλιότητα στο Σπίτι

Πίνετε νερό κατά τη διάρκεια ενός γεύματος.

brightside

Αν και το να παραμένετε ενυδατωμένοι είναι απολύτως σημαντικό για την υγεία, η ώρα που πίνετε νερό έχει επίσης σημασία. Μπορεί να νιώσετε την ανάγκη να πιείτε ένα ποτήρι νερό για να ξεπλύνετε ένα βαρύ γεύμα, αλλά αυτό μπορεί να οδηγήσει σε καούρα. Η κατανάλωση πολλών υγρών κατά τη διάρκεια του γεύματος αραιώνει τα οξέα του στομάχου που χρειάζεστε για τη σωστή πέψη. Και αν σας αρέσει να πίνετε το νερό με πάγο, το κρύο ρόφημα θα κάνει τα αιμοφόρα αγγεία να συστέλλονται και να στερεοποιούν τα λίπη, καθιστώντας το φαγητό ακόμα πιο δύσκολο στην πέψη.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Πίνετε πολύ καφέ.

© Unsplash.com, © Shutterstock.com

Ενώ ο καφές έχει μια σειρά από οφέλη για την υγεία και πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν να φανταστούν μια μέρα χωρίς ένα ζεστό φλιτζάνι. Ίσως πρέπει να περιορίσετε την πρόσληψη καφεΐνης εάν υποφέρετε από παλινδρόμηση οξέος. Ο καφές μπορεί να επιδεινώσει τα συμπτώματα της καούρας και αν παρατηρήσετε ότι αισθάνεστε άσχημα αφού τον πιείτε, η σταδιακή μείωση του μπορεί να είναι η σωστή επιλογή.

Ασκείτε πολύ έντονα.

© Unsplash.com, © Shutterstock.com

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το να είστε δραστήριοι είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να παραμείνετε υγιείς. Αλλά το είδος της σωματικής δραστηριότητας που επιλέγετε μπορεί να σας κάνει να νιώσετε καλύτερα ή χειρότερα. Εάν υποφέρετε από παλινδρόμηση οξέος, οι ασκήσεις υψηλής έντασης, όπως η ποδηλασία, η γυμναστική ή η άρση βαρών, μπορεί να επιδεινώσουν τα δυσάρεστα συμπτώματα της καούρας και του φουσκώματος. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσετε, απλώς επιλέξτε μέτρια και χαμηλής έντασης άσκηση, όπως γιόγκα ή οδήγηση σταθερού ποδηλάτου.

Δείτε επίσης Πως το Ζεστό και το Κρύο Φαγητό Επηρεάζει το Σώμα

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Επίθεση σκύλου: 6 πράγματα για να προστατευτείτε – Τι πρέπει να κάνετε – Προσοχή μην τον χτυπήσετε

συμβουλές διακόσμησης σπιτιού,διακόσμηση σπιτιού,ιδέες διακόσμησης σπιτιού,

10 Συμβουλές Διακόσμησης για να Μένετε Πάντα στο Σπίτι