in , , , , ,

Οι Διακοσμητές Μοιράζονται 10 Κανόνες Διακόσμησης που Πρέπει να Παραβιάσετε

κανόνες διακόσμησης,συμβουλές διακόσμησης,διακόσμηση σπιτιού,ιδέες διακόσμησης σπιτιού
Οι Διακοσμητές Μοιράζονται 10 Κανόνες Διακόσμησης που Πρέπει να Παραβιάσετε

Η πρόσληψη ενός διακοσμητή εσωτερικών χώρων κοστίζει αρκετά και δεν μπορούν όλοι να το αντέξουν οικονομικά. Ωστόσο, εάν εξακολουθείτε να θέλετε να ανακαινίσετε τον χώρο σας, είναι δυνατό να το κάνετε μόνοι σας χωρίς να ξοδέψετε πολλά χρήματα. Υπάρχουν μερικοί δημοφιλείς κανόνες διακόσμησης που οι διακοσμητές θεωρούν ότι αξίζει να παραβιαστούν. 36 Φθηνές λύσεις και συμβουλές διακόσμησης διαμερίσματος εντός προϋπολογισμού

Μη ανάμειξη διαφορετικών στυλ σχεδίασης

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Η διακόσμηση του χώρου σας σε ένα συγκεκριμένο στυλ δεν είναι λόγος να αποκλείσετε στοιχεία από άλλα στυλ. Για παράδειγμα, ένα παραδοσιακό σχέδιο μπορεί να ταιριάζει πολύ με μοντέρνα στοιχεία, καθώς και με ρουστίκ κομμάτια. Αν ανησυχείτε ότι κάτι τέτοιο θα επηρεάσει τη συνοχή του σπιτιού σας, οι διακοσμητές προτείνουν να επιμείνετε σε συγκεκριμένα χρώματα.

Χρησιμοποιείτε πάντα ταιριαστά έπιπλα

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Το να έχετε όλα τα έπιπλα ως ένα σύνολο σε ένα συγκεκριμένο στυλ είναι ήδη μια ξεπερασμένη τάση. Μπορείτε να έχετε εντελώς διαφορετικά στυλ επίπλων — ένας μοντέρνος καναπές μπορεί να συνδυαστεί με μια vintage πολυθρόνα και ένα ξύλινο τραπέζι με μεταλλικές καρέκλες. Αυτό θα κάνει το χώρο σας πιο ενδιαφέρον και φωτεινό.

Μινιμαλιστικά σχέδια

© pixabay.com, © depositphotos.com

Το δημοφιλές «λιγότερο είναι περισσότερο» δεν είναι πλέον δημοφιλής τάση, λένε οι διακοσμητές. Η λεγόμενη «οπτική υπερφόρτωση» απαιτεί να χρησιμοποιήσετε όσο το δυνατόν περισσότερα διαφορετικά στοιχεία, όπως μέταλλο, ξύλο, έργα τέχνης, μικρά έπιπλα και ό,τι άλλο θέλετε να προσθέσετε. Τα μονόχρωμα χρώματα και οι ουδέτεροι εσωτερικοί χώροι δεν φαίνονται ενδιαφέροντα – η διακόσμησή σας θα πρέπει να είναι πιο εκφραστική.

Τοποθέτηση επίπλων στους τοίχους

© pixabay.com, © pixabay.com

Τοποθετώντας όλα τα έπιπλα στους τοίχους του δωματίου δεν θα εξοικονομήσετε ή θα δημιουργήσετε περισσότερο χώρο. Αντίθετα, θα το κάνει να φαίνεται άβολο και βαρετό. Μια καλύτερη επιλογή είναι να δημιουργήσετε διαφορετικές θεματικές περιοχές και ομάδες διακοσμήσεων. Αυτό θα κάνει το εσωτερικό σας πιο εξατομικευμένο και μοναδικό.

Μη ταιριαστά χρώματα

© shutterstock.com

Οι διακοσμητές επιλέγουν μια συγκεκριμένη χρωματική παλέτα όταν διακοσμούν έναν χώρο. Αυτό ισχύει για όλα, όπως έπιπλα, κουρτίνες, κλινοσκεπάσματα και άλλα, όχι μόνο για τους τοίχους. Τα φωτεινά χρώματα δεν ταιριάζουν πολύ στα παστέλ χρώματα, επομένως θα πρέπει να επιλέξετε μόνο ένα από αυτά. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα μείνετε με κάτι βαρετό – πολλά διαφορετικά χρώματα μπορούν να συνδυαστούν πολύ καλά όταν επιλεχθούν σωστά.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Δείτε ακόμη 5 Συμβουλές και 45 Ιδέες για να Διακοσμήσετε ένα Ενοικιαζόμενο Σπίτι

Δεν μετράτε του χώρο

brightside

Αυτό είναι ένα πολύ συνηθισμένο λάθος διακόσμησης. Πριν αγοράσετε έπιπλα ή άλλο υλικό, πρέπει να μετρήσετε όλες τις διαστάσεις σε σχέση με το δωμάτιο, καθώς και τα αντικείμενα μεταξύ τους. Επίσης, οι ειδικοί συμβουλεύουν να διατηρούνται ελεύθερα οι διάδρομοι, αφήνοντας 90 εκατοστά μεταξύ οποιωνδήποτε επίπλων.

Χρήση δωματίου μόνο όπως προοριζόταν

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε ένα συγκεκριμένο δωμάτιο μόνο με έναν τρόπο. Μπορείτε να δώσετε περισσότερες χρήσεις σε διαφορετικά δωμάτια. Για παράδειγμα, χρησιμοποιήστε την τραπεζαρία σας ως βιβλιοθήκη ή φτιάξτε ένα μικρό χώρο εργασίας στο σαλόνι σας.

Μόνο μία πηγή φωτός

Ο φωτισμός είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο αφού λειτουργεί τόσο ως πηγή φωτός όσο και ως διακόσμηση. Συνήθως, μια υπερυψωμένη πηγή φωτός δεν είναι αρκετή για ένα ολόκληρο δωμάτιο, καθώς μπορεί να κάνει τα πράγματα να φαίνονται πολύ σκοτεινά. Αντίθετα, η χρήση διαφορετικών φωτιστικών μπορεί να είναι χρήσιμη για το φωτισμό μιας συγκεκριμένης λειτουργίας (όπως επιτραπέζια φωτιστικά) ή για τονισμένο φωτισμό για να τονίσει τα χαρακτηριστικά της διακόσμησή σας.

Ανοίγματα ανάμεσα στα καθιστικά έπιπλα

brightside

Το να έχετε πάρα πολλά μικρά ανοίγματα μεταξύ των καθιστικών επίπλων θα δυσκολέψει τη χρήση του χώρου του τοίχου για οτιδήποτε και θα κάνει το δωμάτιό σας λιγότερο λειτουργικό. Αντίθετα, οι διακοσμητές προτείνουν να βάλετε τα έπιπλα πιο κοντά το ένα στο άλλο για να κάνετε τον χώρο σας να φαίνεται πιο άνετος.

Δεν ακολουθείτε τη δική σας προσωπική αισθητική

Όταν διακοσμούμε τα σπίτια μας, όλοι αναζητούμε έμπνευση από ιστοσελίδες διακοσμητών, ενώ αυτό που πραγματικά χρειάζεται να κάνουμε είναι να κοιτάξουμε μέσα μας! Για να έχετε την τέλεια διακόσμηση που αντικατοπτρίζει τη δική σας αισθητική, θα πρέπει να αφήσετε την προσωπικότητά σας να είναι ο οδηγός σας.

Δείτε επίσης 6 Τάσεις Διακόσμησης Σπιτιού για το 2022 και 56 Ιδέες

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

παραβίαση υπολογιστή,χακάρισμα υπολογιστή,τεχνολογία,χρήσιμα,συμβουλές για υπολογιστή

12 Εύκολοι Τρόποι για να Καταλάβετε εάν ο Υπολογιστής σας Έχει Παραβιαστεί

κόλπα μόδας από διασημότητες,συμβουλές μόδας,μόδα,lifestyle

13 Κόλπα που Χρησιμοποιούν οι Διασημότητες για να Δείχνουν Τέλειες