in , ,

12 Εύκολοι Τρόποι για να Καταλάβετε εάν ο Υπολογιστής σας Έχει Παραβιαστεί

παραβίαση υπολογιστή,χακάρισμα υπολογιστή,τεχνολογία,χρήσιμα,συμβουλές για υπολογιστή
12 Εύκολοι Τρόποι για να Καταλάβετε εάν ο Υπολογιστής σας Έχει Παραβιαστεί

Οι επιθέσεις στον κυβερνοχώρο συμβαίνουν πολύ συχνά και όλοι ανησυχούν για την ασφάλεια των δεδομένων τους. Για να αποτρέψετε την κλοπή των κωδικών πρόσβασης και άλλων σημαντικών δεδομένων, πρέπει να προσέχετε τυχόν αλλαγές στον υπολογιστή σας. Πως να Προστατέψετε το Κινητό Τηλέφωνό σας από την Υπερθέρμανση

Το πρόγραμμα προστασίας από ιούς είναι απενεργοποιημένο.

brightside

Εάν δεν απενεργοποιήσατε το πρόγραμμα προστασίας από ιούς, αλλά παρατηρήσατε ότι είναι απενεργοποιημένο, ο υπολογιστής σας πιθανότατα έχει παραβιαστεί. Δεν μπορεί να απενεργοποιηθεί από μόνο του. Το πρώτο πράγμα που κάνουν οι χάκερ είναι να κλείσουν το antivirus για να έχουν εύκολη πρόσβαση στα αρχεία σας.

Οι κωδικοί πρόσβασης δεν λειτουργούν.

brightside

Εάν δεν αλλάξατε τους κωδικούς πρόσβασής σας, αλλά σταμάτησαν να λειτουργούν ξαφνικά και δεν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στους λογαριασμούς σας, θα πρέπει να είστε σε εγρήγορση — ο υπολογιστής σας πιθανότατα έχει παραβιαστεί.

Ο αριθμός των φίλων σας έχει αυξηθεί.

brightside

Αν παρατηρήσετε ότι ξαφνικά έχετε πολλούς περισσότερους φίλους στα κοινωνικά σας δίκτυα που δεν γνωρίζετε και δεν θυμάστε να προσθέσατε, σημαίνει ότι ο λογαριασμός σας έχει παραβιαστεί και χρησιμοποιείται για την αποστολή ανεπιθύμητων μηνυμάτων.

Εμφανίζονται νέα εικονίδια στο πρόγραμμα περιήγησής σας.

© Pexels

Όταν εκκινείτε το πρόγραμμα περιήγησής σας και παρατηρείτε νέα εικονίδια στον πίνακα εργαλείων, αυτό μπορεί να είναι σημάδι διείσδυσης κάποιου επικίνδυνου κώδικα στον υπολογιστή σας.

Ο κέρσορας κινείται μόνος του.

© Stack Overflow

Αν παρατηρήσετε ότι ο κέρσορας σας κινείται μόνος του και επισημαίνει κάτι, σίγουρα ο υπολογιστής σας παραβιάστηκε.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Ο εκτυπωτής σας δεν λειτουργεί σωστά.

© Luigi Rosa/Flickr

Τα σημάδια επίθεσης στον κυβερνοχώρο επηρεάζουν όχι μόνο τον ίδιο τον υπολογιστή αλλά και τον εκτυπωτή σας. Για παράδειγμα, όταν δεν εκτυπώνει ή όταν εκτυπώνει κάτι που δεν το θέλατε.

Δείτε ακόμη Μην πετάξετε το τελειωμένο μελάνι του εκτυπωτή. Δοκιμάστε αυτό!

Προωθήστε σε διαφορετικούς ιστότοπους.

© Depositphotos

Εάν το πρόγραμμα περιήγησής σας συνεχίζει να σας προωθεί σε διαφορετικούς ιστότοπους, ήρθε η ώρα να είστε σε εγρήγορση. Το ίδιο ισχύει για περιπτώσεις όπου πληκτρολογείτε κάτι σε μια μηχανή αναζήτησης και αντί για σελίδες Google, πηγαίνετε σε μια άλλη σελίδα που δεν γνωρίζετε. Εάν βλέπετε πολύ συχνά αναδυόμενα παράθυρα, σηματοδοτεί επίσης παραβίαση.

Τα αρχεία διαγράφονται από κάποιον άλλο.

brightside

Ο υπολογιστής σας είναι σίγουρα χακαρισμένος εάν παρατηρήσετε ότι ορισμένα από τα προγράμματα ή τα αρχεία σας διαγράφηκαν εν αγνοία σας.

Τα προσωπικά σας δεδομένα βρίσκονται στο διαδίκτυο, παρόλο που δεν τα έχετε βάλει εσείς.

brightside

Ελέγξτε το χρησιμοποιώντας τη μηχανή αναζήτησής σας: αναζητήστε πληροφορίες για τον εαυτό σας που σίγουρα δεν έχετε βάλει στο διαδίκτυο. Εάν βρείτε, ο υπολογιστής σας παραβιάστηκε για κλοπή πληροφοριών.

Λαμβάνετε ψευδείς προειδοποιήσεις προστασίας από ιούς.

© Valerio Lorenzoni/Wikimedia Commons

Εάν βλέπετε προειδοποιήσεις προστασίας από ιούς αλλά φαίνονται διαφορετικά από το συνηθισμένο, αυτό είναι ένα σαφές σημάδι παραβίασης. Ένα άλλο κακό σημάδι είναι εάν έχετε ένα νέο πρόγραμμα προστασίας από ιούς που δεν έχετε εγκαταστήσει.

Υπάρχει ασυνήθιστη συμπεριφορά της web κάμερας.

© Pexels

Ελέγξτε την web κάμερα: εάν η ένδειξη της αναβοσβήνει μόνη της, επανεκκινήστε τον υπολογιστή και ελέγξτε εάν αναβοσβήνει ξανά σε περίπου 10 λεπτά. Εάν συμβεί αυτό, σημαίνει ότι ο υπολογιστής σας παραβιάστηκε.

Ο υπολογιστής λειτουργεί πολύ αργά.

© Depositphotos

Εάν οι απλούστερες λειτουργίες χρειάζονται πολύ χρόνο για να ολοκληρωθούν στον υπολογιστή σας και αν παρατηρήσετε σημαντική πτώση στην ταχύτητα της σύνδεσής σας στο διαδίκτυο, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι κάποιος παραβίασε τον υπολογιστή σας.

Τι πρέπει να κάνετε:

  • Προειδοποιήστε τους φίλους σας και άλλα άτομα στα οποία στείλατε email ότι ο υπολογιστής σας έχει παραβιαστεί. Πείτε τους να μην ανοίγουν μηνύματα από εσάς και να μην κάνουν κλικ σε κανέναν σύνδεσμο.
  • Ενημερώστε την τράπεζά σας για πιθανή διαρροή των προσωπικών σας δεδομένων για να προστατεύσετε τα χρήματά σας.
  • Διαγράψτε όλα τα άγνωστα προγράμματα, καθώς και αυτά που δεν μπορείτε να εκκινήσετε.
  • Εγκαταστήστε ένα αξιόπιστο antivirus και σαρώστε το σύστημά σας. Ορισμένες εταιρείες κατασκευάζουν δοκιμαστικές εκδόσεις.
  • Αλλάξτε τους κωδικούς πρόσβασης σε όλους τους λογαριασμούς σας.
  • Εάν εξακολουθείτε να αισθάνεστε ότι το πρόβλημα δεν έχει λυθεί, επιλέξτε έναν επαγγελματία.

Δείτε επίσης 8 Κόλπα για πιο Γρήγορο Κινητό Τηλέφωνο

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

χρωματιστά τζάκια,ιδέες για χρωματιστά τζάκια,διακόσμηση σπιτιού με χρωματιστά τζάκια

31 Χρωματιστά Τζάκια για να Ανανεώσετε το Χώρο σας

κανόνες διακόσμησης,συμβουλές διακόσμησης,διακόσμηση σπιτιού,ιδέες διακόσμησης σπιτιού

Οι Διακοσμητές Μοιράζονται 10 Κανόνες Διακόσμησης που Πρέπει να Παραβιάσετε