in , ,

6 Προβλήματα για Όσους Κοιμούνται Περισσότερο από 8 Ώρες

πολύ ύπνος και προβλήματα υγείας,ύπνος και υγεία,συμβουλές υγείας,υγεία
6 Προβλήματα για Όσους Κοιμούνται Περισσότερο από 8 Ώρες

Όλοι όσοι θέλουν να ακολουθήσουν έναν υγιεινό τρόπο ζωής γνωρίζουν ότι πρέπει να κοιμούνται τουλάχιστον 8 ώρες. Αλλά δεν γνωρίζουν πολλοί άνθρωποι ότι δεν συνιστάται να κοιμάστε περισσότερο από αυτό.

Είτε έτσι είτε αλλιώς, ο πολύς ύπνος καθώς και η έλλειψή του μπορούν να βλάψουν την υγεία σας. Υπάρχουν 6 επιστημονικά τεκμηριωμένοι λόγοι για να αποφύγετε να κοιμάστε για περισσότερο από 8 ώρες. Βραδινός ύπνος: Πόσες ώρες πρέπει να κοιμόμαστε καθημερινά, σύμφωνα με την ηλικία μας

Προβλήματα με την αύξηση βάρους

© Depositphotos

Διαφορετικές μελέτες δείχνουν ότι τόσο οι σύντομες όσο και οι μεγάλες περιόδους ύπνου συνδέονται με τον διαβήτη και την παχυσαρκία. Αυτό το γεγονός δεν είναι τόσο προφανές, αλλά οι γιατροί ισχυρίζονται ότι κινούμαστε λιγότερο από όσο θα έπρεπε, γι’ αυτό και παίρνουμε βάρος. Ξυπνάμε πολύ αργά και δεν έχουμε χρόνο για σωματικές δραστηριότητες.

Καταθλιπτικές διαταραχές

© Pixabay

Τα άτομα που πάσχουν από καταθλιπτικές διαταραχές εμφανίζουν επίσης διαταραχές ύπνου. Μερικές φορές, σε περιπτώσεις πολλών τύπων διαταραχών, οι άνθρωποι κοιμούνται περισσότερο από το συνηθισμένο. Είναι ένας φαύλος κύκλος γιατί ο πολύωρος ύπνος προκαλεί απελπισία και κόπωση. Κοιμάστε όλο και περισσότερο και δεν θέλετε να αφήσετε το κρεβάτι σας το πρωί, ο κόσμος δεν σας ενθουσιάζει και αυτά τα συμπτώματα οδηγούν σε κατάθλιψη.

Καρδιοπάθεια

© shutterstock.com

Εάν κοιμάστε για πολύ, όχι μόνο χάνετε πολύτιμες ώρες, αλλά μπορείτε επίσης να πάθετε καρδιακή νόσο. Σήμερα, τα καρδιακά προβλήματα είναι από τις πιο κοινές αιτίες θανάτου και ο ύπνος για περισσότερες από 8 ώρες τη νύχτα αυξάνει τις πιθανότητές σας να πεθάνετε από έμφραγμα κατά 34%.

Επιπλέον, μελέτες αποδεικνύουν ότι οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να κοιμούνται περισσότερο από τους άνδρες, γι’ αυτό πρέπει να έχουν κατά νου ότι υπάρχει στενή σχέση μεταξύ του υπερβολικού ύπνου και των καρδιακών παθήσεων.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Δείτε ακόμη Τι θα Συμβεί εάν Ξυπνάτε την Ίδια Ώρα Καθημερινά

Πονοκέφαλοι

© Pixabay

Η έλλειψη ύπνου προκαλεί πονοκεφάλους, αλλά συμβαίνει και όταν κοιμάστε πολύ. Δεν πρέπει να μένετε πολύ στο κρεβάτι ακόμα και τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες. Διαφορετικά, μπορεί να ξυπνήσετε με έναν τρομερό πονοκέφαλο.

Το θέμα είναι ότι ο υπερβολικός ύπνος επηρεάζει τους νευροδιαβιβαστές στον εγκέφαλο και το επίπεδο σεροτονίνης.

Προβλήματα μνήμης

© Pixabay

Σύμφωνα με μια μελέτη, ο πολύωρος ύπνος επηρεάζει τον εγκέφαλο. Επιπλέον, εάν συνήθως ξυπνάτε τη νύχτα, μπορεί να μην κοιμάστε αρκετά βαθιά, επομένως, ξυπνάτε. Αυτό, με τη σειρά του, επηρεάζει τις γνωστικές λειτουργίες του εγκεφάλου και την ικανότητά του να συγκεντρώνεται και να θυμάται λεπτομέρειες.

Αϋπνία

© Depositphotos

Μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά μερικές φορές η αϋπνία προκαλείται από ανθυγιεινές συνήθειες μαζί με δραστηριότητα και ύπνο. Για παράδειγμα, αν ξενυχτήσετε μέχρι αργά μπροστά στον υπολογιστή και αποφασίσετε να κοιμηθείτε περισσότερο την επόμενη μέρα, μπορεί να υποφέρετε από αϋπνία. 2 ημέρες θα ήταν αρκετές για να μπερδέψετε το ρολόι του σώματός σας, ώστε να αντιμετωπίσετε προβλήματα με τον ύπνο.

Πώς να κοιμάστε λιγότερο και καλύτερα

brightside

Για να αφήσετε το σώμα σας να ανακάμψει πλήρως μέσα σε 7-8 ώρες, προσπαθήστε να ακολουθήσετε αυτούς τους κανόνες υγιεινού ύπνου:

  • Τρώτε υγιεινό φαγητό.
  • Μειώστε την πρόσληψη αλκοόλ.
  • Ασκηθείτε.
  • Ξυπνήστε και κοιμηθείτε την ίδια ώρα.
  • Μην καταναλώνετε ροφήματα με καφεΐνη και μεγάλα γεύματα.
  • Βεβαιωθείτε ότι η κρεβατοκάμαρά σας είναι ήσυχη, σκοτεινή και χαλαρωτική.

Δείτε επίσης Η Στρατιωτική Μέθοδος για να Κοιμηθείτε σε Μόλις 2 Λεπτά

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

χρώμα Coquelicot,διακόσμηση με χρώμα Coquelicot,διακόσμηση σπιτιού,ιδέες διακόσμησης σπιτιού

35 Ιδέες Διακόσμησης Σπιτιού με Χρώμα Coquelicot

κοινά λάθη διακόσμησης σπιτιού,διακόσμηση σπιτιού,συμβουλές διακόσμησης

6 Κοινά Λάθη Διακόσμησης Σπιτιού και πώς να τα Διορθώσετε