in , , ,

10 Κανόνες Υγιεινού Τρόπου Ζωής που Δεν Ισχύουν πια

κανόνες υγιεινής ζωής που δεν ισχύουν,συμβουλές υγείας,υγεία
κανόνες υγιεινής ζωής που δεν ισχύουν,συμβουλές υγείας,υγεία

Τα βασικά ενός υγιεινού τρόπου ζωής φαίνεται να μένουν στη μνήμη μας και γίνονται αποδεκτές αλήθειες. Όταν η ζυγαριά δείχνει μεγαλύτερο βάρος από ό, τι έχετε συνηθίσει, όλες αυτές οι αλήθειες εμφανίζονται στο μυαλό σας. Θεωρείται ότι θα σας βοηθήσουν να επανέλθετε σε φόρμα: τζόκινγκ το πρωί, αποφυγή γλυκών, κατανάλωση πολύ νερού. Όμως όλοι αυτοί οι κανόνες λειτουργούν πραγματικά; Υπάρχουν 10 κανόνες για έναν υγιεινό τρόπο ζωής που δεν ισχύουν πια και έπρεπε να είχαν αλλάξει εδώ και πολύ καιρό. Τι να Τρώτε για να Παραμείνετε Υγιείς και Όμορφοι

Κοιμάστε 8 ώρες

© depositphotos

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την Αμερικανική Ακαδημία Ιατρικής του Ύπνου απέδειξε ότι ένα άτομο χρειάζεται 7 ώρες ύπνου για να λειτουργήσει αποτελεσματικά το σώμα και να είναι γεμάτο ενέργεια κατά τη διάρκεια της ημέρας. Το σώμα χρειάζεται αυτόν τον χρόνο για να ανακτήσει δύναμη και να ανακάμψει κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Μεγάλο πρωινό

© depositphotos

Ο πλούτος και η ποσότητα του πρωινού πρέπει πάντα να εξαρτώνται από τις ανάγκες του σώματος κάθε ατόμου. Το φαγητό είναι χρήσιμο μόνο όταν θέλετε πραγματικά να το φάτε. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αν δεν μπορείτε να φάτε το πρωί, πιείτε ένα ποτήρι νερό.

Τζόκινγκ το πρωί

© depositphotos

Το τζόκινγκ είναι εξίσου χρήσιμο τόσο το πρωί όσο και το βράδυ, οπότε αν δεν έχετε ούτε χρόνο ούτε πρόθεση να κάνετε τζόκινγκ νωρίς το πρωί, τότε μην το κάνετε. Επιπλέον, πρέπει να αφήσετε το σώμα σας να ξυπνήσει σωστά πριν τρέξετε το πρωί. Είναι καλύτερα να φάτε πρωινό και να περιμένετε τουλάχιστον 40 λεπτά πριν κάνετε οποιαδήποτε σωματική άσκηση. Διαφορετικά, μπορεί να λιποθυμήσετε, να έχετε πονοκέφαλο ή να παρουσιάσετε ακανόνιστο καρδιακό παλμό.

Αποφυγή γλυκών

© depositphotos

Η κατανάλωση γλυκών είναι καλή για τον ανθρώπινο οργανισμό επειδή περιέχει γλυκόζη, βασικό στοιχείο για τη σωστή λειτουργία του εγκεφάλου. Γι’ αυτό δεν πρέπει να εξαλείψετε εντελώς τα γλυκά από τη διατροφή σας. Αλλά μπορείτε να προσπαθήσετε να ελαχιστοποιήσετε την ποσότητα ζάχαρης που τρώτε. Για παράδειγμα, φάτε γιαούρτια, πιείτε ζεστά ροφήματα χωρίς ζάχαρη ή φάτε αποξηραμένα φρούτα αντί για καραμέλες.

Άσκηση μέχρι εξαντλήσεως

brightside

«Εάν το σώμα σας δεν πονάει το επόμενο πρωί, σημαίνει ότι δεν ασκηθήκατε σωστά». Στην πραγματικότητα, ο μυϊκός πόνος μετά από άσκηση συμβαίνει όταν η πίεση στο σώμα ήταν πολύ μεγάλη. Ο μυϊκός πόνος μπορεί επίσης να είναι σημάδι τραυματισμού μυϊκού ιστού. Σε αυτή την περίπτωση, είναι καλύτερο να σταματήσετε τις ασκήσεις μέχρι την πλήρη ανάκαμψή σας.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Δείτε ακόμα 5 Καθημερινά Πράγματα που Μπορούν να Βλάψουν την Υγεία σας

Δεν πίνετε νερό κατά τη διάρκεια των γευμάτων

© depositphotos

Το νερό είναι ουσιαστικό στοιχείο ενός σωστά λειτουργικού πεπτικού συστήματος. Εάν το σώμα σας δεν εχει αρκετό τότε το στομάχι σας το παίρνει από το σάλιο σας. Γι’ αυτό το να πίνετε νερό είναι καλό και απαραίτητο για το σώμα σας. Θα διευκολύνετε το στομάχι να αφομοιώσει και να απορροφήσει τις τροφές.

Τρώτε την ίδια ώρα

© depositphotos

Δεν χρειάζεται να φάτε εάν δεν πεινάτε. Ο κύριος κανόνας είναι να τρώτε μόνο όταν αισθάνεστε πεινασμένοι. Το σώμα σας θα σας δώσει σήμα όταν είναι ώρα για φαγητό. Όσον αφορά τον αριθμό των γευμάτων, είναι καλύτερο να διαιρέσετε την ημερήσια πρόσληψη τροφής σε 5-6 ξεχωριστά γεύματα.

Βουρτσίζετε τα δόντια σας μετά από κάθε γεύμα

© depositphotos

Τρώμε πολλές ξινές τροφές κατά τη διάρκεια της ημέρας: τσάι με λεμόνι, τουρσιά, σάλτσα σαλάτας κλπ. Τα υπολείμματα αυτών των όξινων τροφών μπορούν να βλάψουν το σμάλτο των δοντιών. Το βούρτσισμα τους μετά το γεύμα μπορεί να επιδεινώσει τη βλάβη. Επιπλέον, το συχνό βούρτσισμα μπορεί να οδηγήσει σε πόνο και αιμορραγία των ούλων. Μην ακολουθείτε κάθε νέο κανόνα που ακούτε, απλώς βουρτσίστε τα δόντια σας το πρωί και το βράδυ όπως πριν.

Αποφεύγετε τα προϊόντα αρτοποιίας

© depositphotos

Το ψωμί περιέχει πολλές απαραίτητες διαιτητικές ίνες που απομακρύνουν τη χοληστερόλη και το χολικό οξύ από το σώμα. Το ψωμί συμβάλλει επίσης στη σωστή λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Φυσικά, δεν σημαίνει ότι πρέπει να τρώτε υπερβολικά. 200 γρ. την ημέρα είναι αρκετά.

Κατανάλωση 2 λίτρων νερού την ημέρα

© depositphotos

Η ποσότητα νερού που πίνετε κατά τη διάρκεια της ημέρας πρέπει να είναι σύμφωνη με το βάρος σας: 30ml/kg. Θα πρέπει επίσης να δώσετε προσοχή στους ακόλουθους παράγοντες: καιρικές συνθήκες, υγρασία και απώλεια νερού κατά τη διάρκεια της άσκησής σας. Όσο για τη διατήρηση της ισορροπίας του νερού στο σώμα σας, μπορείτε επίσης να πίνετε τσάι, καφέ, χυμό και άλλα υγρά.

Δείτε επίσης 12 Υγιεινές Συνήθειες που Βλάπτουν εάν Υπερβάλλετε

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

ιδέες επιτοίχιου νιπτήρα,διακόσμηση μπάνιου,ιδέες διακόσμησης μπάνιου

27 Μοντέρνες Ιδέες Επιτοίχιου Νιπτήρα

γαλλικά παραθύρα πλεονεκτήματα,γαλλικά παραθύρα μειονεκτήματα,ιδέες γαλλικών παραθύρων,διακόσμηση σπιτιού,ιδέες διακόσμησης σπιτιού

33 Ιδέες Γαλλικών Παραθύρων με Πλεονεκτήματα και Μειονεκτήματα