18 Χρήσεις και ιδιότητες για την Αμαμελίδα που Δεν θα Σκεφτόσασταν

Η αμαμελίδα σαν βότανο και οι ιδιότητες του χρησιμοποιήθηκαν εκτενώς από τους ιθαγενείς της Αμερικής για ιατρικούς σκοπούς. Οι πρώτοι πουριτανοί άποικοι στη Νέα Αγγλία την υιοθέτησαν από τους ιθαγενείς και την έφεραν στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Καθώς οι άνθρωποι συνειδητοποιούν όλο και περισσότερο και ενδιαφέρονται για τις θεραπείες με βότανα, η δημοτικότητα της αμαμελίδας άρχισε να αυξάνεται. Υπάρχουν 18 χρήσεις της αμαμελίδας που μπορεί να σας φανούν χρήσιμες. 7 Φυσικά Συστατικά που θα Κάνουν το Δέρμα σας να Ακτινοβολεί

Αμαμελίδα: Πρόληψη και θεραπεία ακμής

© Roshu Bangal / wikipedia

Η αμαμελίδα έχει στυπτικές ιδιότητες. Η χρήση της στο πρόσωπο βοηθά στην απομάκρυνση της λιπαρότητας από το δέρμα. Επίσης, οι απολυμαντικές της ιδιότητες σκοτώνουν τα μικρόβια που προκαλούν μόλυνση. Επίσης συρρικνώνει τους πόρους και μειώνει τη φλεγμονή του δέρματος.

Αμαμελίδα: Απαλλαγή από την πιτυρίδα

© Hmochoa95 / wikimedia

Η αμαμελίδα ενυδατώνει το τριχωτό της κεφαλής και σας βοηθά να απαλλαγείτε από την πιτυρίδα. Ανακουφίζει επίσης πολύ από τον κνησμό που προκαλείται από την πιτυρίδα. Απλώς κάντε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής και χρησιμοποιήστε σαμπουάν για να το ξεπλύνετε.

Αμαμελίδα: Καθαρισμός μακιγιάζ

© Depositphotos.com

Οι στυπτικές ιδιότητες της αμαμελίδας την καθιστούν εξαιρετικό ντεμακιγιάζ. Χρησιμοποιήστε ένα βαμβάκι εμποτισμένο με αμαμελίδα για να τρίψετε το πρόσωπο απαλά ώστε να αφαιρέσετε το μακιγιάζ. Όχι μόνο θα καθαρίσει το δέρμα αλλά θα συσφίξει και τους πόρους του.

Φροντίστε τα σπυράκια και τα κοψίματα του ξυρίσματος

© beardandblade, © Shutterstock.com

Η αμαμελίδα καταπραΰνει τον ερεθισμό του δέρματος που προκαλείται από το ξύρισμα και συσφίγγει τους πόρους. Η χρήση αμαμελίδας αμέσως μετά το ξύρισμα μπορεί να αποτρέψει τα μικρά κόκκινα σπυράκια που μερικές φορές εμφανίζονται μετά το ξύρισμα. Επιπλέον, θα κάνει το δέρμα λιγότερο λιπαρό.

Καταπραΰνει τον πονόλαιμο

© Depositphotos.com

Η αμαμελίδα πιστεύεται ότι βοηθά όσους υποφέρουν από πονόλαιμο μειώνοντας το πρήξιμο και τον πόνο και στεγνώνοντας την περίσσεια βλέννας.

Προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού αμαμελίδα σε περίπου 250 ml νερό και αφήστε το να βράσει. Η χρήση αυτού του μείγματος ως στοματικό διάλυμα θα προσφέρει ανακούφιση σε όσους υποφέρουν από πονόλαιμο.

Ανεβασμένη διάθεση

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Αναμείξτε αμαμελίδα με αιθέρια έλαια της αρεσκείας σας (μέντα, για παράδειγμα) για να δημιουργήσετε ένα άρωμα που όχι μόνο θα μυρίζει υπέροχα αλλά θα βελτιώσει και τη διάθεσή σας. Μπορείτε επίσης να εφαρμόσετε αυτό το παρασκεύασμα στα κλινοσκεπάσματα, τα έπιπλα και τα ρούχα σας. Θα σας βοηθήσει να ξυπνήσετε φρέσκοι και γεμάτοι θετική ενέργεια.

Έλεγχος της εφίδρωσης

© Depositphotos.com

Η αμαμελίδα είναι ένα εξαιρετικό αντιιδρωτικό. Βοηθά στη ρύθμιση της παραγωγής λιπαρότητας του δέρματος συσφίγγοντας τους πόρους. Αφαιρεί επίσης την περίσσεια λιπαρότητας από το δέρμα και σκοτώνει τα βακτήρια που προκαλούν οσμή.

Μείωση ραγάδων

© pixabay

Η αμαμελίδα είναι μια εξαιρετική θεραπεία για τη μείωση των ραγάδων που προκαλούνται από σφιχτά τεντωμένο δέρμα. Χρησιμοποιήστε μαντηλάκια αμαμελίδας πάνω από την κοιλιά και το στήθος με ραγιάδες. Θα βοηθήσει στη μείωση τους και θα εξομαλύνει τον τόνο του δέρματος.

Αντιμετωπίστε τα ηλιακά εγκαύματα

© Kelly Sue DeConnick / flickr

Το ηλιακό έγκαυμα είναι στην πραγματικότητα φλεγμονή. Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες της αμαμελίδας είναι ιδανικές για την αντιμετώπισή τους. Θα βοηθήσει επίσης να αποτρέψει το ξεφλούδισμα του δέρματος που προκαλείται από το ηλιακό έγκαυμα.

Related Post

Δείτε ακόμη 7 Φυσικοί Τρόποι για να Μειώσετε τις Ρυτίδες

Μειώστε τις σακούλες κάτω από τα μάτια

© romana klee / flickr

Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες της αμαμελίδας βοηθούν στη μείωση του οιδήματος και συσφίγγουν το δέρμα. Αυτό μειώνει το πρήξιμο και κάνει τις σακούλες κάτω από τα μάτια λιγότερο εμφανείς. Απλώστε λίγη αμαμελίδα πάνω από το βλέφαρο και λίγο κάτω από το μάτι και αφήστε τη να δράσει.

Φροντίδα λιπαρού δέρματος

© Depositphotos.com

Η αμαμελίδα είναι εξαιρετικά αποτελεσματική στην αφαίρεση ρύπων και λιπαρότητας από το δέρμα. Επίσης, συσφίγγοντας τους πόρους που υπάρχουν στο δέρμα, ελέγχει την παραγωγή λιπαρότητας. Η τακτική χρήση της θα διατηρήσει το δέρμα υγιές και απαλλαγμένο από βακτήρια που διαφορετικά θα μπορούσαν να συσσωρευτούν.

Αντιμετωπίστε τα μαύρα στίγματα

© Depositphotos.com

Η αμαμελίδα μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμη στη θεραπεία όχι μόνο των μαύρων στιγμάτων, αλλά και των λευκών στιγμάτων. Χρησιμοποιήστε την αφού πλύνετε το πρόσωπό σας και θα παρατηρήσετε μείωση τόσο στα μαύρα όσο και στα λευκά στίγματα. Δεδομένου ότι η αμαμελίδα αφαιρεί επίσης τη λιπαρότητα και τη βρωμιά από το δέρμα, θα βοηθήσει στην πρόληψη της εμφάνισης μαύρων στιγμάτων.

Θεραπεύστε μώλωπες

© Boldie / wikipedia

Οι αντιφλεγμονώδεις και αιμοστατικές ιδιότητες της αμαμελίδας την καθιστούν εξαιρετική επιλογή για τη θεραπεία μωλώπων και τραυματισμών. Μουσκέψτε ένα βαμβάκι ή ένα κομμάτι ύφασμα σε αμαμελίδα και κρατήστε το στο μώλωπα για μερικά λεπτά. Κάντε το 2 με 3 φορές κάθε μέρα.

Καταπραΰνει τα εξανθήματα της πάνας

© Depositphotos.com

Η αμαμελίδα μπορεί να καταπραΰνει το εξάνθημα της πάνας και να επιταχύνει τη διαδικασία επούλωσης του ερεθισμένου δέρματος. Χρησιμοποιώντας ένα βαμβάκι εμποτισμένο με αμαμελίδα, απλώστε το απαλά στο δέρμα του μωρού. Δεδομένου ότι είναι ισχυρό στυπτικό, θα σταματήσει επίσης οποιαδήποτε αιμορραγία συσφίγγοντας τους πόρους.

Καταπολεμήστε την κακοσμία του στόματος

© pixabay

Λόγω των αντιβακτηριακών ιδιοτήτων του, η αμαμελίδα μπορεί να εξουδετερώσει αποτελεσματικά τα βακτήρια στο στόμα που προκαλούν οσμή, αποτρέποντας έτσι την κακοσμία του στόματος.

Για να φτιάξετε στοματικό διάλυμα, ανακατέψτε μια κουταλιά της σούπας αμαμελίδα, ένα κουταλάκι του γλυκού γλυκερίνη και 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας με περίπου 85 ml νερό.

Παρέχει προσωρινή ανακούφιση στους κιρσούς

© unknown / wikipedia

Η αμαμελίδα βοηθά στη σύσφιξη των κιρσών και στην ανακούφιση από τον πόνο. Τυλίξτε τα πόδια σας με ένα κομμάτι ύφασμα εμποτισμένο με αμαμελίδα για να ανακουφίσετε τον πόνο. Κάντε το αυτό μερικές φορές κάθε μέρα.

Ανακουφίστε τον κνησμό από δάγκωμα ζωύφιου

© James Heilman, MD / wikimedia

Η αμαμελίδα έχει αντικνησμώδεις και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Αν σας τσιμπήσει έντομο, απλώστε αμαμελίδα. Θα ανακουφίσει τον κνησμό, το κάψιμο και τη φλεγμονή που προκαλούνται από τσιμπήματα εντόμων.

Αποτρέπει το αυτί του κολυμβητή

© Marines

Το αυτί του κολυμβητή είναι μια βακτηριακή λοίμωξη που εμφανίζεται όταν τα αυτιά βρέχονται ενώ κολυμπάτε. Οι αντιβακτηριακές ιδιότητες της αμαμελίδας την καθιστούν αποτελεσματική στην αναστολή της ανάπτυξης της λοίμωξης. Θα στεγνώσει τυχόν πύον και θα απορροφήσει το περιττό λάδι.

Δείτε επίσης 11 Μάσκες Προσώπου με Μόλις 2 Συστατικά για Αψεγάδιαστο Δέρμα

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Recent Posts

48 Ιδέες Πολύχρωμης Διακόσμησης Τραπεζαρίας

Το φωτεινό χρώμα δεν φεύγει ποτέ από τη μόδα, ειδικά αν είστε λάτρης των χρωμάτων… Read More

30 Απριλίου, 2024

45 Τραπέζια από Παλέτες για Εσωτερικούς και Εξωτερικούς Χώρους

Οι παλέτες είναι τέλειες για την κατασκευή επίπλων. Το κύριο πλεονέκτημα των τραπεζιών παλέτας είναι… Read More

30 Απριλίου, 2024

5 Τρόποι για να Καθαρίσετε Γρήγορα Λεκέδες σε Καπελάκια Τζόκεϊ

Καθώς το καλοκαίρι πλησιάζει όλο και περισσότερο, τα καπέλα τζόκεϊ γίνονται όλο και πιο δημοφιλή.… Read More

30 Απριλίου, 2024

Τα 10 λάθη καθαρισμού μπάνιου που δεν πρέπει να κάνουμε

Ο καθαρισμός του μπάνιου σας είναι απαραίτητος για την προσωπική σας υγιεινή καθώς είναι από… Read More

30 Απριλίου, 2024

Πώς να Καθαρίσετε μια Ακρυλική Μπανιέρα Χωρίς Τρίψιμο και Χημικές Ουσίες

Οι ακρυλικές μπανιέρες είναι πολύ δημοφιλείς. Είναι πιο ελαφριές από τις εμαγιέ και διατηρούνται πιο… Read More

29 Απριλίου, 2024

Γιατί Πρέπει να Βάλετε Οδοντόκρεμα στο Καζανάκι της Τουαλέτας

Πολλοί άνθρωποι αναζητούν απλά κόλπα για να κάνουν το καθάρισμα να μην διαρκεί ώρες. Φυσικά,… Read More

29 Απριλίου, 2024

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα