in , ,

8 Ακίνδυνα Προϊόντα που η Υπερβολική τους Χρήση Καταστρέφει την Υγεία σας

υπερβολική κατανάλωση τροφίμων και υγεία,υπερβολική χρήση προϊόντων και υγεία,συμβουλές υγείας,υγεία
8 Ακίνδυνα Προϊόντα που η Υπερβολική τους Χρήση Καταστρέφει την Υγεία σας

Όλοι γνωρίζουν ότι οποιαδήποτε τροφή και οποιοδήποτε φάρμακο μπορεί να είναι χρήσιμο μόνο εάν δεν καταναλώνεται ή δεν χρησιμοποιείται υπερβολικά. Και αν το κάνετε, οι συνέπειες μπορεί να είναι σοβαρές για την υγείας σας. 10 Τοξικές Τροφές που Μπορούν να σας Βλάψουν

Σάλτσα σόγιας

© depositphotos

Το 2013, ένας νεαρός άνδρας από τις ΗΠΑ έβαλε στοίχημα ότι θα μπορούσε να πιει ένα μπουκάλι (περίπου 1 λίτρο) σάλτσα σόγιας. Είχε μια κρίση και έχασε τις αισθήσεις του. Οι γιατροί του διέγνωσαν σοβαρή αφυδάτωση και υπερβολική ποσότητα νατρίου. Αυτή η ανισορροπία είναι επικίνδυνη γιατί μπορεί να προκαλέσει εγκεφαλικό.

Τσάι

© depositphotos

Το 2014, ένας 56χρονος άνδρας νοσηλεύτηκε με νεφρική ανεπάρκεια που προκλήθηκε από υπερβολική κατανάλωση κρύου τσαγιού. Όπως αποδείχθηκε, έπινε περίπου 16 φλιτζάνια την ημέρα που οδήγησαν σε αυτές τις τρομερές συνέπειες. Τα νεφρά του υπέστησαν βλάβη από οξαλικό – μια χημική ουσία που υπάρχει στο μαύρο τσάι. Για να αποφύγετε αυτές τις συνέπειες, δεν πρέπει να πίνετε περισσότερα από 6 φλιτζάνια μαύρο τσάι την ημέρα.

Μοσχοκάρυδο

© depositphotos

Εάν φάτε λίγο μοσχοκάρυδο, είναι απολύτως ασφαλές, αλλά εάν φάτε περισσότερες από 2 κουταλιές της σούπας, μπορεί να προκαλέσει παραισθήσεις.

Οδοντόκρεμα

© depositphotos

Στις αρχές της δεκαετίας του ’90, όλα τα σωληνάρια οδοντόκρεμας έλεγαν: «Μην καταπίνετε, μην χρησιμοποιείτε περισσότερο από ένα μέγεθος μπιζελιού». Η κατάποση τεράστιας ποσότητας οδοντόκρεμας χωρίς φθόριο πιθανότατα θα οδηγήσει απλώς σε στομαχικές διαταραχές. Ωστόσο, εάν καταπιείτε πολλή οδοντόκρεμα που περιέχει φθόριο, μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνο, ειδικά για ένα παιδί, επειδή το φθόριο είναι τοξικό και μπορεί να προκαλέσει ζάλη, στομαχόπονο, ακόμη και θάνατο.

Δείτε ακόμη 8 Τροφές που ΔΕΝ Πρέπει να Ξαναζεσταίνετε σε Φούρνο Μικροκυμάτων

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Αναψυκτικά

© depositphotos

Τα γλυκά αναψυκτικά περιέχουν πολλή ζάχαρη. Και η ζάχαρη είναι το χειρότερο συστατικό. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η θανατηφόρα δόση ζάχαρης είναι 14 γρ. για 1 κιλό σωματικού βάρους. Έτσι, ένας μέσος άνδρας πρέπει να πιει ταυτόχρονα 23 λίτρα αναψυκτικά για να δηλητηριαστεί.

Τόνος

© depositphotos

Πολλοί άνθρωποι γνωρίζουν ότι η κατανάλωση πολύ τόνου μπορεί να είναι επικίνδυνη, αλλά λίγοι γνωρίζουν τι σημαίνει πραγματικά «πολύ». Ορισμένα είδη τόνου περιέχουν περισσότερο υδράργυρο από άλλα. Έτσι, εάν το βάρος ενός ατόμου είναι 68 κιλά, τότε δεν πρέπει να τρώει περισσότερο από 140 γρ. τόνου ανά 9 ημέρες.

Αλοιφή για τους μύες

© depositphotos

Αυτό το είδος αλοιφής ανακουφίζει από τον μυϊκό πόνο, αλλά δεν πρέπει να το χρησιμοποιείτε πολύ συχνά. Παρά το γεγονός ότι προορίζεται για εξωτερική χρήση, το σαλικυλικό μεθύλιο που περιέχουν αυτές οι αλοιφές διεισδύει στο σώμα μέσω των πόρων και μπορεί να οδηγήσει σε επικίνδυνες συνέπειες.

Γλυκόριζα

© depositphotos

Η κατανάλωση μόλις 45 γρ. γλυκόριζας μέσα σε 2 εβδομάδες μπορεί να οδηγήσει σε καρδιακά προβλήματα. Το πρόβλημα είναι ότι η γλυκόριζα περιέχει γλυκυρριζίνη – μια χημική ουσία που οδηγεί σε μείωση των επιπέδων καλίου. Όταν το επίπεδο του καλίου μειώνεται, η αρτηριακή πίεση μπορεί να αυξηθεί, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε καρδιακή ανεπάρκεια.

Δείτε επίσης Κοτόπουλο: Ποια είναι τα τραγικά λάθη που βάζουν σε κίνδυνο την υγεία

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

τάσεις διακόσμησης σπιτιού 2022,διακόσμηση σπιτιού 2022,ιδέες διακόσμησης σπιτιού 2022

6 Τάσεις Διακόσμησης Σπιτιού για το 2022 και 56 Ιδέες

μαρμάρινη διακόσμηση μπάνιου,ιδέες μαρμάρινης διακόσμησης μπάνιου,διακόσμηση μπάνιου,ιδέες διακόσμησης μπάνιου

30 Ιδέες Μαρμάρινης Διακόσμησης Μπάνιου – Πλεονεκτήματα και Μειονεκτήματα