Κατηγορίες: συμβουλέςΧρήσιμα

12 Τρόποι Ώστε Οικιακά Αντικείμενα να Διαρκέσουν Περισσότερο και να μην Καταστραφούν

Υπάρχουν μερικές πολύ χρήσιμες συμβουλές που μπορούν να σας βοηθήσουν να κάνετε τα καθημερινά αντικείμενα να διαρκούν περισσότερο από το αναμενόμενο και να μην καταστρέφονται. Διατήρηση τροφίμων: 14 Τρόφιμα που Μπορούν να Αποθηκευτούν Περισσότερο από όσο Νομίζετε

Προσθέστε λίγο αλάτι στα κεριά για να παρατείνετε το χρόνο καύσης.

© unsplash.com

Όσο παράξενο κι αν ακούγεται, η προσθήκη λίγο αλατιού στο ζεστό κερί μετά το σβήσιμό του μπορεί να επιβραδύνει τη διαδικασία καύσης. Απλώστε ομοιόμορφα μια πρέζα αλάτι, χρησιμοποιήστε μια οδοντογλυφίδα ή ένα chopstick για να το απλώσετε και το κερί θα πρέπει να καίει περισσότερο την επόμενη φορά που θα το χρησιμοποιήσετε.

Σφίξτε τα χαρτιά υγείας για να δώσετε στο ρολό περισσότερη τριβή.

© pexels.com

Ζουλήξτε το χαρτί υγειας ή το ρολό κουζίνας σε οβάλ σχήμα για να δυσκολέψετε την περιστροφή του. Με κανονικά ρολά κυκλικού σχήματος, είναι εύκολο να τραβήξετε πολύ χαρτί ταυτόχρονα και οι άνθρωποι συνήθως δεν τυλίγουν πίσω το περίσσιο χαρτί.

Παρατείνετε τη διάρκεια ζωής των σφουγγαριών μη σκουπίζοντας επιφάνειες που ήρθαν σε επαφή με ωμό κρέας.

© pixabay.com

Πολλοί ειδικοί στον τομέα της υγείας λένε ότι τα σφουγγάρια που χρησιμοποιήθηκαν για τον καθαρισμό επιφανειών που ήρθαν σε επαφή με ωμό κρέας πρέπει να πετιούνται. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αγοράζετε ένα νέο σφουγγάρι κάθε φορά που καθαρίζετε ένα τέτοιο χάλι. Αντίθετα, χρησιμοποιήστε αντιβακτηριακό σπρέι και χαρτί κουζίνας για να σκουπίσετε την σανίδα κοπής. Αυτό θα σας προστατεύσει από τα θανατηφόρα μικρόβια και θα σας βοηθήσει να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής του σφουγγαριού της κουζίνας σας.

Αντί να αφήνετε το σφουγγάρι σας να κάθεται στο κάτω μέρος του νεροχύτη, πάρτε μία από αυτές τις θήκες για σφουγγάρια που κρέμονται πάνω από την επιφάνεια, ώστε το σφουγγάρι να είναι στεγνό όλη την ώρα. Η υγρασία τρώει το σφουγγάρι, επομένως το να το διατηρείτε στεγνό είναι το κλειδί για να διαρκέσει περισσότερο.

Το να λαδώνετε το αντικολλητικό τηγάνι μπορεί να το κάνει να κρατήσει για χρόνια.

© unsplash.com

Οι περισσότερες νόστιμες συνταγές απαιτούν λίγο λάδι, αλλά η χρήση λαδιού μπορεί να έχει θετική επίδραση και στις αντικολλητικές κατσαρόλες και τηγάνια. Το λάδι θα σας βοηθήσει να γεμίσετε τυχόν μικρά κενά ή πόρους στο τηγάνι, κάνοντας την επιφάνεια εντελώς λεία και ομοιόμορφη. Δείτε πώς να το κάνετε:

  • Πλύνετε το τηγάνι σε ζεστό, σαπουνόνερο.
  • Σκουπίστε το καλά με χαρτί κουζίνας ή πετσέτα κουζίνας.
  • Προσθέστε μια κουταλιά της σούπας λάδι και τρίψτε τον πάτο και τις άκρες του τηγανιού.
  • Ζεσταίνετε για περίπου 60 δευτερόλεπτα.
  • Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
  • Σκουπίστε το περιττό λάδι.
  • Τώρα το τηγάνι είναι έτοιμο για υψηλές θερμοκρασίες χωρίς να καταστραφεί.

Κουνήστε τις πετσέτες σας μετά το πλύσιμο για να παραμείνουν αφράτες.

© pixabay.com

Όταν τελειώσετε το πλύσιμο των πετσετών χεριών και μπάνιου, κουνήστε τις πριν τις διπλώσετε και τις αφήσετε. Βελτιώνει την απορροφητικότητα, διατηρεί τις ίνες τους αφράτες, τους δίνει μια αίσθηση πολυτέλειας και τους επιτρέπει να διαρκέσουν περισσότερο από το κανονικό.

Αποφύγετε να πλένετε πάρα πολλές πετσέτες ταυτόχρονα. Αντίθετα, ταξινομήστε τα σε ομάδες με βάση το χρώμα, το μέγεθος και το πόσο βρώμικες είναι. Αυτό θα δημιουργήσει περισσότερο χώρο και θα επιτρέψει στις πετσέτες να ξεπλυθούν σωστά, χωρίς να μείνουν μικρόβια ή ακαθαρσίες στο ύφασμα, κάτι που θα παρατείνει τη διάρκεια ζωής τους.

Για να παραμείνει το αλεύρι φρέσκο για μήνες, αποθηκεύστε το στην κατάψυξη.

© unsplash.com

Το αλεύρι δεν είναι ένα από εκείνα τα τρόφιμα που έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής, αλλά για να παραμείνει εξαιρετικά φρέσκο, δεν αρκεί απλώς να το αποθηκεύσετε σε ένα δροσερό, στεγνό ντουλάπι. Ο καλύτερος τρόπος είναι να τοποθετήσετε σε αεροστεγές σακουλάκι ή δοχείο και να το αποθηκεύσετε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη.

Related Post

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε αφού αγοράσετε μια νέα συσκευασία αλεύρι είναι να την τοποθετήσετε στην κατάψυξη και να την διατηρήσετε εκεί για 2 ημέρες. Η χαμηλή θερμοκρασία θα σκοτώσει τυχόν μικρόβια που μπορεί να υπήρχαν ήδη στο αλεύρι όταν το αγοράσατε.

Δείτε ακόμη 15 Τρόποι για να Καθαρίσετε το Σπίτι σας σε Λίγα Μόνο Λεπτά

Μην κρατάτε τα ξυραφάκια στο ντους αν θέλετε να τα χρησιμοποιήσετε για μεγάλο χρονικό διάστημα.

© pixabay.com

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ένα υγρό και ζεστό περιβάλλον είναι το χειρότερο δυνατό μέρος για να κρατήσετε τα ξυραφάκια. Όχι μόνο μπορεί να τα σκουριάσει, αλλά μπορεί επίσης να προκαλέσει εξανθήματα και δερματικά προβλήματα. Έτσι, για να διαρκέσουν περισσότερο οι λεπίδες, χρησιμοποιήστε μια καθαρή πετσέτα για να στεγνώσετε τα ξυραφάκια μετά από κάθε χρήση και κρατήστε τα σε στεγνό μέρος έξω από το ντους.

Κρατήστε τα βάζα με τις μαρμελάδες ανάποδα για να αποτρέψετε την ανάπτυξη μούχλας.

© Emelie Lundman/shutterstock.com

Αν ανακαλύψετε ότι η αγαπημένη σας μαρμελάδα έχει αλλοιωθεί πριν από την ημερομηνία λήξης, μπορεί να σας χαλάσει εντελώς τη μέρα. Για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα συμβεί αυτό, κρατήστε τα βάζα ανάποδα για να δημιουργήσετε έναν χώρο κενού που θα εμποδίσει ή θα επιβραδύνει την ανάπτυξη μούχλας.

Μην πετάτε τα πουλόβερ που έχουν συρρικνωθεί.

© pexels.com

Υπάρχει πραγματικά μια εύκολη λύση σε αυτή την καταστροφή που μπορεί να συμβεί σε οποιονδήποτε. Για να αντιστρέψετε ένα συρρικνωμένο πουλόβερ, απλώς μουλιάστε το σε ένα μείγμα από κοντίσιονερ μαλλιών και ζεστό νερό και αφήστε το για περίπου 30 λεπτά. Το μαλακτικό αποτέλεσμα του κοντίσιονερ θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε το ύφασμα, επιτρέποντάς σας να τεντώσετε το πουλόβερ πίσω στο αρχικό του μέγεθος. Μην ξεχάσετε να το κάνετε αυτό απαλά για να αποφύγετε να το τεντώσετε πολύ.

Ρίξτε λίγη μαγειρική σόδα στον καναπέ για διατήρηση των υφασμάτων.

© unsplash.com

Πασπαλίστε μια καλή ποσότητα μαγειρικής σόδας στον καναπέ και αφήστε για περίπου 30 λεπτά. Αφού περάσει ο χρόνος, αφαιρέστε την περίσσεια μαγειρικής σόδας με την ηλεκτρική σκούπα. Η μαγειρική σόδα θα διαλύσει μερικούς ελαφρούς λεκέδες και θα απελευθερώσει μυρωδιές από το ύφασμα. Κάνοντας αυτό κάθε τόσο θα διατηρήσετε τον καναπέ σας ωραίο και φρέσκο.

Υπάρχει τρόπος να διατηρήσετε το ψωμί σας φρέσκο για μήνες.

© shutterstock.com

Σε αντίθεση με ό,τι θα πίστευαν ορισμένοι, το ψυγείο δεν είναι το καλύτερο μέρος για να μην μπαγιατέψει το ψωμί – είναι ακριβώς το αντίθετο, στην πραγματικότητα. Τοποθετήστε το σε αεροστεγή σακούλα ή δοχείο και βάλτε το στην κατάψυξη όπου μπορεί να διαρκέσει έως και 3 μήνες.

Καθαρίστε την οθόνη του φορητού υπολογιστή με μαντηλάκια φακών.

© Shutterstock.com

Γνωρίζοντας πώς να καθαρίζετε σωστά ευαίσθητες επιφάνειες, όπως μια οθόνη φορητού υπολογιστή, μπορεί να το κάνει να φαίνεται λαμπερό και νέο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Χρησιμοποιήστε μαντηλάκια για γυαλιά για να αφαιρέσετε τα δακτυλικά αποτυπώματα, τους λιπαρούς λεκέδες και τα υπολείμματα χωρίς να βλάψετε ή να αφαιρέσετε την ευαίσθητη επίστρωση της οθόνης. Τα μαντηλάκια σε ατομική συσκευασία είναι επίσης ιδανικά για γρήγορο καθάρισμα.

Δείτε επίσης 7 Βρώμικα Πράγματα στα Σπίτια που Συνήθως Προσέχουν Μόνο οι Επισκέπτες

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Share
Δημοσιεύθηκε από τον
Jim Taylor

Recent Posts

50 Υπέροχες Ιδέες Διακόσμησης Μικρής Βεράντας

Εάν έχετε μια πολύ μικρή βεράντα ή απλώς μια είσοδο, θα πρέπει να τη διακοσμήσετε… Read More

8 Μαΐου, 2024

Σιδέρωμα Κουρτίνας: 7 έξυπνα κόλπα για να μην παιδεύεστε με τις ώρες

Το σιδέρωμα κουρτινών είναι μια πολύ χρονοβόρα και βαρετή εργασία. Ωστόσο, με μικρά έξυπνα κόλπα… Read More

8 Μαΐου, 2024

50 Ράφια από Παλέτες που Μπορείτε να Φτιάξετε Μόνοι σας

Τα ελεύθερα και επιτοίχια ράφια από παλέτες είναι μια εξαιρετική λύση για κάθε ρουστίκ ή… Read More

6 Μαΐου, 2024

Μπορώ να χρησιμοποιήσω το περσινό αντηλιακό;

Μας αρέσει ο ζεστός καιρός το καλοκαίρι - ή ακόμα και την άνοιξη όταν είμαστε… Read More

6 Μαΐου, 2024

48 Ιδέες Πολύχρωμης Διακόσμησης Τραπεζαρίας

Το φωτεινό χρώμα δεν φεύγει ποτέ από τη μόδα, ειδικά αν είστε λάτρης των χρωμάτων… Read More

30 Απριλίου, 2024

45 Τραπέζια από Παλέτες για Εσωτερικούς και Εξωτερικούς Χώρους

Οι παλέτες είναι τέλειες για την κατασκευή επίπλων. Το κύριο πλεονέκτημα των τραπεζιών παλέτας είναι… Read More

30 Απριλίου, 2024

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα