in , ,

3 Εύκολοι Φυσικοί Τρόποι για να Βάψετε τα Μαλλιά

φυσικές βαφές μαλλιών,φυσικό βάψιμο μαλλιών,φροντίδα μαλλιών,συμβουλές ομορφιάς,ομορφιά
φυσικές βαφές μαλλιών,φυσικό βάψιμο μαλλιών,φροντίδα μαλλιών,συμβουλές ομορφιάς,ομορφιά

Φυσικές βαφές για τα μαλλιά: Είναι πάντα ωραίο να ρίχνετε μια ματιά στον καθρέφτη και να βλέπετε ότι τα μαλλιά σας λάμπουν. Ωστόσο, στην αναζήτηση της ιδανικής εμφάνισης, χρησιμοποιείτε μεθόδους που κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό και καταφέρνουν να δημιουργήσουν μόνο μια φευγαλέα ψευδαίσθηση τελειότητας.

Για να δώσετε στα μαλλιά σας μια ωραία απόχρωση χωρίς να καταστρέψετε τη φυσική τους ομορφιά χρησιμοποιήστε μερικές βαφές με βάση τα βότανα. 8 Λάθη Βαφής Μαλλιών που σας Κάνουν να Φαίνεστε Μεγαλύτερες

Φυσικές βαφές για τα μαλλιά

Καστανά μαλλιά

© Depositphotos

Όσες έχουν καστανά μαλλιά μπορούν να τα κάνουν λαμπερά και να τους δώσουν όμορφες βαθιές αποχρώσεις χρησιμοποιώντας ένα μείγμα φασκόμηλου και δεντρολίβανου.

Τι θα χρειαστείτε:

  • Φασκόμηλο (αποξηραμένο) – 4-6 κουταλιές της σούπας
  • Δεντρολίβανο – 1-2 κουταλιές της σούπας

Η ακριβής ποσότητα εξαρτάται από το μήκος των μαλλιών και το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Διαδικασία βαφής:

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Προσθέστε όλα τα υλικά σε βραστό νερό. Συνεχίστε να βράζετε σε χαμηλή φωτιά για 4 λεπτά και μετά αφήστε το μείγμα που προκύπτει να βράσει για περίπου μία ώρα. Ξεπλύνετε επανειλημμένα καθαρά μαλλιά με το μείγμα. Μπορείτε να το εφαρμόσετε σε στεγνά μαλλιά καθημερινά χρησιμοποιώντας ένα πιστόλι ψεκασμού. Συνεχίστε να επαναλαμβάνετε τη διαδικασία για να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Αποχρώσεις:

Για πιο κορεσμένο χρώμα, προσθέστε μαύρο τσάι. Ο χρυσός ιριδισμός μπορεί να επιτευχθεί αντικαθιστώντας το δεντρολίβανο με χαμομήλι. Οι όμορφες καφέ αποχρώσεις απαιτούν αφέψημα από φύλλα και κλαδάκια λάιμ, ενώ βαθύτερες καφέ αποχρώσεις μπορούν να επιτευχθούν με κέλυφος καρυδιών.

Πρόσθετες συμβουλές: Αξίζει να λάβετε υπόψη ότι οι φυσικές βαφές προκαλούν συνήθως μια αλλαγή 1-2 αποχρώσεων στα μαλλιά.

Δείτε επίσης Πως να Διατηρήσετε τη Βαφή των Μαλλιών σας

Μαύρα μαλλιά

© Depositphotos

Ο καφές μπορεί να δώσει στις όμορφες σκούρες μπούκλες μια ενδιαφέρουσα σοκολατί καφέ απόχρωση, ενώ η καφεΐνη και τα χρήσιμα μέταλλα θα κάνουν τα μαλλιά πιο δυνατά και λαμπερά.

Τι θα χρειαστείτε:

  • Αλεσμένος καφές – 2-3 κουταλιές της σούπας
  • Leave-in conditioner – 140-230 ml

Η ακριβής ποσότητα εξαρτάται από το μήκος των μαλλιών και το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Διαδικασία βαφής:

Φτιάξτε μια κούπα δυνατό καφέ, αφήστε το να βράσει και μετά βάλτε το στο ψυγείο. Ανακατεψτε το conditioner με τον αλεσμένο καφέ και προσθέστε τον παγωμένο καφέ από το ψυγείο. Εφαρμόστε το μείγμα σε στεγνά μαλλιά και αφήστε το για μία ώρα. Στη συνέχεια ξεπλύνετε με σαμπουάν. Για σταθεροποίηση, χρησιμοποιήστε αφέψημα καφέ μετά από κάθε πλύση.

Αποχρώσεις:

Η διάρκεια της διαδικασίας βαφής επηρεάζει την ένταση του χρώματος. Για να πετύχετε μαγευτικές μπορντό αποχρώσεις, μπορείτε να προσθέσετε κακάο, σπαθόχορτο ή βατόμουρα. Για να διατηρήσετε μια βαθιά σκούρα απόχρωση, χρησιμοποιήστε αφέψημα από κελύφη βελανιδιών ή φλοιό έλατου.

Πρόσθετες συμβουλές: Για να βελτιώσετε τη δομή των μαλλιών σας, βουρτσίστε τα στον καθαρό αέρα για 5 λεπτά κάθε μέρα. Για να δώσετε πυκνότητα στα μαλλιά, χρησιμοποιήστε καστορέλαιο.

Ξανθά μαλλιά

© Depositphotos

Για να διατηρήσετε την ομορφιά των ξανθών μαλλιών σας, τα δώρα της φύσης είναι εξίσου αποτελεσματικά στο να δίνουν στις μπούκλες αυτές τις σαγηνευτικές λαμπερές αποχρώσεις.

Τι θα χρειαστείτε:

  • Άνθη χαμομηλιού – 2-4 κουταλιές της σούπας
  • Μέλι – 3 κουταλιές της σούπας
  • Λεμόνια – 0,5-1

Η ακριβής ποσότητα εξαρτάται από το μήκος των μαλλιών και το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Διαδικασία βαφής:

Βάλτε τα άνθη χαμομηλιού σε βραστό νερό και βράστε για περίπου μισή ώρα. Προσθέστε μέλι και χυμό λεμονιού, ανακατέψτε καλά και απλώστε σε όλο το μήκος των μαλλιών. Βάλτε μια σακούλα πάνω από τα μαλλιά σας, τυλίξτε το κεφάλι σας με μια πετσέτα και αφήστε για μισή ώρα. Ξεπλύνετε με ζεστό νερό, χρησιμοποιώντας ένα κοντίσιονερ με έλαια.

Αποχρώσεις:

Για να επιτύχετε ζεστές χρυσές αποχρώσεις, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σκόνη ρίζας ραβέντι. Αν θέλετε να κάνετε τα μαλλιά σας όσο πιο ανοιχτά γίνεται, προσθέστε κανέλα και τζίντζερ στο μείγμα.

Πρόσθετες συμβουλές: Οι φυσικές βαφές μπορεί μερικές φορές να προκαλέσουν ξηρά μαλλιά. Αυτό μπορεί να αποφευχθεί χρησιμοποιώντας χυμό αλόης βέρα καθώς και έλαια καμέλιας, αργκάν, καρύδας, ελιάς ή λιναρόσπορου.

Δείτε ακόμη Πώς να Φτιάξετε Σπιτικές ΒΑΦΕΣ ΜΑΛΛΙΩΝ

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

συμβουλές για οικιακά αντικείμενα,χρήσιμα,χρήσιμες συμβουλές

12 Τρόποι Ώστε Οικιακά Αντικείμενα να Διαρκέσουν Περισσότερο και να μην Καταστραφούν

συμβουλές διακόσμησης για ενοικιαζόμενο σπίτι,ιδέες διακόσμησης για ενοικιαζόμενο σπίτι,διακόσμηση ενοικιαζόμενου σπιτιού

5 Συμβουλές και 45 Ιδέες για να Διακοσμήσετε ένα Ενοικιαζόμενο Σπίτι