in , , ,

Πως να Διατηρήσετε τη Βαφή των Μαλλιών σας

Η βαφή μαλλιών περιέχει πάνω από 5.000 χημικές ουσίες που σας επιτρέπουν να επιτύχετε καλά αποτελέσματα. Ο χρωματισμός είναι μια επεμβατική διαδικασία και έρχεται σε αντίθεση με τη φύση των μαλλιών σας, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί πριν, κατά τη διάρκεια και αφού το κάνετε. Ένα ξανθό πλατινέ ή μια έντονη κόκκινη απόχρωση μπορεί να σας φαίνεται υπέροχη, αλλά για να διαρκέσει λίγο παραπάνω και να διατηρήσετε τα μαλλιά σας υγιή, υπάρχουν μερικά πράγματα που αξίζει να κάνετε και κάποια που πρέπει να αποφεύγετε με κάθε κόστος.

Διατηρείστε το χρώμα των μαλλιών σας

Πώς να Φτιάξετε Σπιτικές ΒΑΦΕΣ ΜΑΛΛΙΩΝ

Αφού βάψετε τα μαλλιά σας, αναβάλλετε το πρώτο λούσιμο όσο μπορείτε.

brightside

Αφού βάψετε τα μαλλιά σας, καλό είναι να περιμένετε τουλάχιστον 2 ημέρες προτού τα λούσετε για πρώτη φορά. Αυτό συμβαίνει επειδή τα μαλλιά εξακολουθούν να είναι πολύ ευαίσθητα μετά το βάψιμο και εάν τα λούσετε, η βαφή θα ξεθωριάσει πολύ πιο γρήγορα.

Χρησιμοποιήστε τις σωστές μάσκες μαλλιών.

brightside

Μην ξεχάσετε να βάλετε μια μάσκα μαλλιών στα μαλλιά σας. Θα βοηθήσουν στην ενίσχυση και τη φροντίδα των μαλλιών σας και θα τα προετοιμάσουν για την επόμενη φορά που θα τα βάψετε.

Χρησιμοποιήστε προστασία UV και προσπαθήστε να κρύψετε τα μαλλιά σας από τον ήλιο.

brightside

Χρησιμοποιήστε προϊόντα με προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία καθώς ο ήλιος μπορεί να είναι ο χειρότερος εχθρός σας και η θερμότητα μπορεί να εξαφανίσει το χρώμα σας.

Ξεπλύνετε τα μαλλιά σας με δροσερό νερό.

brightside

Το ξέβγαλμα των μαλλιών σας με πιο δροσερό νερό θα τα διατηρήσει υγιή και λαμπερά. Το πλύσιμο με ζεστό νερό θα ανοίξει τα θυλάκια των μαλλιών σας, με αποτέλεσμα ξηρότητα και ξεθωριασμένο χρώμα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Χρησιμοποιήστε στεγνό σαμπουάν που προστατεύει το χρώμα τις ημέρες που δε λούζετε τα μαλλιά σας.

brightside

Λούστε τα μαλλιά σας όσο το δυνατόν λιγότερο. Τις μέρες που δε λούζεστε, χρησιμοποιήστε ένα ξηρό σαμπουάν που προστατεύει το χρώμα, καθώς θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε τα μαλλιά σας ωραία και λαμπερά.

Πράγματα που μπορούν να καταστρέψουν το χρώμα των μαλλιών σας

Δεν χρησιμοποιείτε conditioner μαλλιών

© marissathebrat / reddit

Η χρήση conditioner μαλλιών είναι απαραίτητη αφού βάψετε τα μαλλιά σας. Αυτό συμβαίνει επειδή τα μαλλιά σας χάνουν πολλή υγρασία κατά το βάψιμο. Εάν δεν το χρησιμοποιείτε, τα μαλλιά σας θα ξεραθούν και θα χάσουν τη λάμψη και το χρώμα τους.

Χρήση θερμικών εργαλείων

brightside

Το βάψιμο των μαλλιών σας και το ίσιωμα τους με ισιωτική μαλλιών δεν είναι καλός συνδυασμός. Η θερμότητα θα ξεθωριάσει το χρώμα των μαλλιών σας και χρειάζονται μόνο 5 δευτερόλεπτα από τη χρήση του εργαλείου για να δείτε τις αλλαγές.

Κολύμπι σε πισίνα με χλώριο

brightside

Οι βαφές μαλλιών είναι κατασκευασμένες με χημικές ουσίες, έτσι αντιδρούν με άλλες χημικές ουσίες, όπως το χλώριο που υπάρχει στις πισίνες. Μπορεί να λειτουργήσει ως λευκαντικός παράγοντας και μπορεί να ανοίξει το χρώμα σας και τελικά να το ξεθωριάσει.

Χρήση προϊόντων με αλάτι, θειικά και απορρυπαντικά

Πρέπει να χρησιμοποιείτε προϊόντα που δεν περιέχουν χημικές ουσίες ή έχουν την ελάχιστη ποσότητα. Η χρήση τέτοιων προϊόντων θα αφαιρέσει όλο το χρώμα, καθώς καθαρίζουν τα πάντα χημικά, συμπεριλαμβανομένου της βαφής των μαλλιών σας.

Στέγνωμα μαλλιών με τρίψιμο

brightside

Το τρίψιμο των μαλλιών σας μπορεί να είναι πολύ επιβλαβές, ειδικά όταν τα στεγνώνετε καθώς θα αποδυναμώσει τα μαλλιά σας και θα επηρεάσει το χρώμα τους. Αντ’ αυτού, τυλίξτε τα μαλλιά σας με μια πετσέτα μικροϊνών και αφήστε τα να στεγνώσουν.

Πόσο επικίνδυνες είναι οι ΒΑΦΕΣ ΜΑΛΛΙΩΝ και πόσο σχετίζονται με τον καρκίνο του Μαστού

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Κάν’ το Μόνος σου: Πώς να Φτιάξετε Διακοσμητικά με Αλάτι

Καταστράφηκε έργο του Μουρίγιο – Μετά από αποτυχημένη εργασία συντήρησης