in , , ,

12 Μυστικά που η Βιομηχανία Τροφίμων Δεν Θέλει να Γνωρίζετε

μυστικά τροφίμων,συμβουλές διατροφής,διατροφή,χρήσιμα
μυστικά τροφίμων,συμβουλές διατροφής,διατροφή,χρήσιμα

Ξεφυλλίζοντας τα ράφια των καταστημάτων, συνήθως παίρνουμε ό,τι μας τραβάει το μάτι. Είναι όμως πραγματικά το σωστό; Η όμορφη εμφάνιση δεν εγγυάται καλή γεύση ή οφέλη για την υγεία. Υπάρχουν μερικά μυστικά της βιομηχανίας τροφίμων που θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε μόνο υγιεινές και φυσικές τροφές. Ποια Τρόφιμα Είναι Καλύτερο να μην Αγοράζετε στο Σούπερ Μάρκετ

Σκληρό τυρί

© depositphotos

Όταν αγοράζετε σκληρό τυρί, προσέξτε το χρώμα, τις τρύπες και την υφή του. Πρέπει να είναι ομοιόμορφο και χωρίς λευκή κρούστα. Οι τρύπες πρέπει να είναι ομοιόμορφα κατανεμημένες σε ολόκληρο το κομμάτι. Αν το τυρί δεν επαναφέρει το σχήμα του αφού το ζουλήξετε λίγο, καλύτερα να μην το πάρετε.

Κρέας

© depositphotos

Το φρέσκο κρέας είναι ροζ, όχι έντονο κόκκινο ή ακόμα και καφέ. Κοιτάξτε τις παχιές ραβδώσεις: πρέπει να είναι αστραφτερές και πολύ ανοιχτές. Το καλό κρέας θα επιστρέψει επίσης στο αρχικό του σχήμα και δεν θα κολλήσει στα χέρια σας.

Αλεσμένος καφές

Προτιμήστε καφέ με μέση τιμή: ο φθηνός δεν θα είναι καλός, ενώ του ακριβού η γεύση είναι ίδια. Ο καλός αλεσμένος καφές δεν αποθηκεύεται ποτέ σε πλαστικά βάζα, μόνο σε γυάλινα ή μεταλλικά. Δείτε επίσης την ημερομηνία “λέξη πριν” – δεν πρέπει να είναι περισσότερο από 18 μήνες.

Μέλι

© depositphotos

Το φυσικό μέλι είναι διαφανές και έχει ομοιόμορφο χρώμα. Το ποιοτικό μέλι είναι πολύ γλυκό και έχει συγκεκριμένο άρωμα. Τρίψτε μια σταγόνα ανάμεσα στα δάχτυλά σας: αν απορροφάται εύκολα από το δέρμα σας, είναι εντάξει.

Παγωτό

© depositphotos

Να διαβάζετε πάντα το περιεχόμενο του παγωτού. Τα με γεύση μούρων είναι σπάνια φυσικά, επομένως είναι καλύτερα να επιλέξετε αυτά που περιέχουν μόνο ξηρούς καρπούς, ζαχαρωμένα φρούτα ή σταγόνες τσίχλας. Οι γρανίτες από την άλλη, δεν φτιάχνονται ποτέ από τίποτα φυσικό.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Σοκολάτα

Πρώτα και κύρια, δώστε προσοχή στο περιεχόμενο της σοκολάτας. Όσο πιο σύντομη είναι η λίστα, τόσο καλύτερη είναι. Η ποιοτική σοκολάτα πρέπει να περιέχει κακάο, ενώ τυχόν παράγωγα είναι σημάδι τεχνητού προϊόντος. Επιπλέον, είναι καλύτερα να επιλέξετε μια που περιέχει λάδι κακάο και όχι φυτικό λάδι.

Δείτε ακόμη Πώς να Επιλέξετε Τρόφιμα στο Σούπερ Μάρκετ

Ψάρι

© depositphotos

Ένα φρέσκο ψάρι έχει λαμπερά μάτια. Τα θολά και φουσκωμένα μάτια είναι ενδεικτικά ενός παλιού ψαριού. Τα βράγχια πρέπει να είναι έντονο κόκκινο ή, σπάνια, ανοιχτό ροζ (σε περιπτώσεις που το αίμα παροχετεύτηκε από τα βράγχια). Όταν παίρνετε το ψάρι στα χέρια σας, η ουρά του πρέπει να κρέμεται ελεύθερα.

Ψωμί

© depositphotos, © depositphotos

Το φρέσκο ψωμί δεν πρέπει να είναι σκληρό, γι’ αυτό να το αγγίζετε πάντα στο κατάστημα. Σημειώστε ότι οι πλαστικές σακούλες αφήνουν το ψωμί να παραμείνει φρέσκο για περισσότερο χρόνο, αλλά θα χάσει τη γεύση του σε λίγες μόνο ώρες σε μια τέτοια συσκευασία.

Καρότα

Το να αγοράσετε καλά καρότα είναι εύκολο: απλά πάρτε αυτό που είναι λιγότερο φωτεινό, δεν έχει κηλίδες και είναι μικρό.

Πιπεριές

© depositphotos

Δύο ή τρία τμήματα σε μια πιπεριά δείχνουν ότι είναι λίγο πικρή και έχει λιγότερους σπόρους. Αν έχει τέσσερα τμήματα, θα είναι γλυκιά με πολλούς σπόρους. Επίσης, προσέξτε το κάτω μέρος της πιπεριάς όπου φουσκώνει.

Φρέσκα κρεμμυδάκια

© depositphotos

Κοιτάξτε το όριο μεταξύ του λευκού και του πράσινου τμήματος του κρεμμυδιού: αν είναι ευδιάκριτο, το προϊόν είναι καλό. Αν είναι σταδιακό, το κρεμμύδι θα είναι πολύ σκληρό.

Ζελατίνη

© depositphotos, © Adam Gasson

Δεν είναι μυστικό ότι η ζελατίνη παρασκευάζεται με βρασμό του δέρματος, των τενόντων, των συνδέσμων ή/και των οστών των χοίρων και των αγελάδων με νερό. Ως καλή εναλλακτική στη μαγειρική σας, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε άγαρ-άγαρ – είναι vegan και διατηρεί το φαγητό σας στερεό σε θερμοκρασία δωματίου.

Δείτε επίσης Πώς διατηρούνται τα τρόφιμα: μικρά μυστικά

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

σημάδια στις μασχάλες και προβλήματα υγείας,συμβουλές υγείας,υγεία

6 Σημάδια στις Μασχάλες που Μπορούν να Φανερώσουν Προβλήματα Υγείας

λάθη στο δοκιμαστήριο ρούχων,συμβουλές για ρούχα,ρούχα,χρήσιμα

12 Λάθη στο Δοκιμαστήριο Ρούχων για τα Οποία Μετανιώνετε στη Συνέχεια