in , , ,

15 Καθημερινά Πράγματα στα Οποία Μπορεί να Είστε Αλλεργικοί Χωρίς να το Καταλαβαίνετε

καθημερινά πράγματα που προκαλούν αλλεργία,σπάνιες αλλεργίες,συμβουλές υγείας,υγεία
15 Καθημερινά Πράγματα στα Οποία Μπορεί να Είστε Αλλεργικοί Χωρίς να το Καταλαβαίνετε

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, έως και το 30% των ενηλίκων και το 40% των παιδιών μόνο στις ΗΠΑ είναι αλλεργικά σε κάτι. Και ενώ όλοι γνωρίζουν για τις αλλεργίες στα τρόφιμα, τα κατοικίδια και τη σκόνη, υπάρχουν μερικές αλλεργίες που είναι τόσο σπάνιες που πιθανότατα δεν έχετε ακούσει ποτέ για αυτές και οφείλονται σε καθημερινά πράγματα. 16 Τρόποι Πρόληψης Αλλεργιών

Κινητά τηλέφωνα και tablet

© pixabay.com

Σε έναν κόσμο γεμάτο τεχνολογικές συσκευές όπως κινητά τηλεφωνα και tablet, είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς μια ζωή χωρίς αυτά. Αλλά μερικοί άνθρωποι απλώς αναγκάζονται να ζουν χωρίς αυτές τις συσκευές επειδή είναι αλλεργικοί σε μέταλλα όπως το νικέλιο ή το κοβάλτιο, τα οποία χρησιμοποιούνται στην πλειονότητα των σύγχρονων τηλεφώνων.

Τα αλλεργικά άτομα έχουν φαγούρα και καλύπτονται με εξανθήματα στα χέρια, τα αυτιά και τα μάγουλά τους. Εάν έχετε αυτά τα συμπτώματα όταν χρησιμοποιείτε φορητή συσκευή, βάλτε μια θήκη και προσπαθήστε να μιλάτε στο τηλέφωνο λιγότερο συχνά. Εάν είναι απαραίτητο, χρησιμοποιήστε την επιλογή μεγαφώνου.

Κουμπιά παντελονιού

© depositphotos.com

Όπως και με τα κινητά τηλέφωνα, το πρόβλημα με τα κουμπιά εμφανίζεται λόγω της αλλεργίας στο νικέλιο. Για τα αλλεργικά άτομα, το άγγιγμα αυτού του μετάλλου στο δέρμα τους μπορεί να προκαλέσει φαγούρα και ερύθημα. Εάν είστε αλλεργικοί, φορέστε μια επιπλέον στρώση ρούχου μεταξύ του κουμπιού και του δέρματος (π.χ. βάλτε το πουκάμισό σας).

Κρέας

© pixabay.com, © depositphotos.com

Μια μικρή μπουκιά κρέας και νιώθετε άρρωστοι: η μύτη σας είναι μπουκωμένη και φτερνίζεστε συνέχεια. Νιώθετε ναυτία και φαγούρα σε όλο το σώμα; Τότε μάλλον είστε αλλεργικοί στο κρέας. Αυτή η αλλεργία μπορεί να αναπτυχθεί σε οποιαδήποτε ηλικία.

Επικονιασμένοι καρποί

© pixabay.com, © pixabay.com

Εάν τρώτε ένα επικονιασμένο φρούτο (όπως μήλα, ακτινίδια, ροδάκινα και πολλά άλλα) και ξαφνικά αισθάνεστε κάψιμο στα χείλη και στο λαιμό, τότε πιθανότατα πάσχετε από το σύνδρομο στοματικής αλλεργίας. Συνήθως δεν επηρεάζει τα μικρά παιδιά και εμφανίζεται κατά την προεφηβική και την εφηβική ηλικία.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Ηλιακό φως

© AmLa1234 / reddit

Τι μπορεί να είναι χειρότερο από το να είστε αλλεργικοί στον ήλιο; Τα άτομα που υποφέρουν από αυτή την αλλεργία εμφανίζουν κνησμό, φλεγμονή και ξύσιμο του δέρματος όταν εκτίθεται στο ηλιακό φως. Μερικές φορές αυτό μπορεί να επηρεαστεί από τη λήψη ορισμένων φαρμάκων, αλλά μερικές φορές τα αίτια της νόσου παραμένουν ασαφή. Εάν η αλλεργία δεν υποχωρήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι καλύτερα να συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Νερό

© depositphotos.com

Η «υδατογενής κνίδωση» είναι μια σπάνια ασθένεια στην οποία το ανθρώπινο δέρμα δεν ανέχεται καμία επαφή με το νερό. Η παραμικρή σταγόνα μπορεί να προκαλέσει εξανθήματα και κνίδωση σε όλο το δέρμα. Η αλλεργία επηρεάζει περισσότερες γυναίκες παρά άνδρες.

Ασκήσεις

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Μπορεί να ακούγεται σαν δικαιολογία, αλλά η αναφυλαξία που προκαλείται από την άσκηση υπάρχει. Εάν πάσχετε από αυτή τη σπάνια ασθένεια, τότε το σώμα σας δεν μπορεί να διαχωρίσει την πρωτεΐνη από το φαγητό, οπότε όταν η θερμοκρασία του σώματος αυξάνεται κατά τη διάρκεια της άσκησης, αντιμετωπίζετε δύσπνοια, εξάνθημα, πρήξιμο στο λαιμό και, σε ορισμένες περιπτώσεις, αγγειοοίδημα.

Πώς να παραμείνετε υγιείς σε αυτή την κατάσταση; Επιλέξτε πιο χαλαρωτική και πιο ήρεμη άσκηση – αντικαταστήστε το cardio με γιόγκα κ.λπ. Επίσης, αποφύγετε τροφές που είναι πλούσιες σε πρωτεΐνες, ειδικά πριν από την άσκηση.

Ιδρώτας

© depositphotos.com

Εάν μια ζεστή, ηλιόλουστη μέρα έχετε εξάνθημα όπου ιδρώνετε, τότε μπορεί να είστε αλλεργικοί στον ιδρώτα σας. Αυτό το είδος αλλεργίας ονομάζεται «χολινεργική κνίδωση» και υποχωρεί αμέσως αφού δροσιστείτε.

Δείτε ακόμη Περισσότερα κατοικίδια, λιγότερες παιδικές αλλεργίες

Καλλυντικά και προϊόντα περιποίησης δέρματος

© kaboompics.com

Οι χημικές ουσίες που περιέχονται σε καλλυντικά, κρέμες και λοσιόν μπορεί να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις που εμφανίζονται μέσα σε λίγες ώρες ή και ημέρες μετά την εφαρμογή. Εάν δεν είστε σίγουροι για ένα συγκεκριμένο συστατικό του προϊόντος μακιγιάζ σας, είναι καλύτερα να συμβουλευτείτε έναν αλλεργιολόγο ή δερματολόγο και να βρείτε μια εναλλακτική λύση.

Απορρυπαντικά πλυντηρίου

Ορισμένα συστατικά των απορρυπαντικών πλυντηρίων ρούχων μπορεί επίσης να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις. Τα άτομα που υποφέρουν από αυτή την αλλεργία παθαίνουν φαγούρα όταν φορούν ρούχα ή κοιμούνται σε σεντόνια πλυμένα με το καθαριστικό.

Οικιακά καθαριστικά

Όπως και στην προηγούμενη περίπτωση, αυτή η αλλεργία προκαλείται από ορισμένα συστατικά που περιέχονται στα οικιακά καθαριστικά. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν εξανθήματα και ερυθρότητα στα σημεία όπου το καθαριστικό άγγιξε το δέρμα σας.

Μαλλί

© The Klock Worx Company, © Pyramid Film

Όλοι πιστεύουμε ότι το μαλλί προκαλεί φαγούρα. Αλλά μερικοί άνθρωποι δεν το ανέχονται καθόλου λόγω της αλλεργίας τους στη λανολίνη. Η λανολίνη είναι ένα φυσικό κηρώδες συστατικό που παράγεται από πρόβατα. Προστίθεται επίσης σε ορισμένα προϊόντα μακιγιάζ, επομένως τα άτομα με αλλεργία στο μαλλί θα πρέπει να διαβάζουν προσεκτικά τα συστατικά των καλλυντικών προϊόντων και να αποφεύγουν τη λανολίνη.

Δερμάτινα είδη

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να ανεχθούν τα δερμάτινα είδη αλλά υπάρχουν και αυτοί που είναι αλλεργικοί σε αυτό το υλικό. Αν νιώθετε φαγούρα και κάψιμο όταν φοράτε ένα δερμάτινο μπουφάν, μάλλον ήρθε η ώρα να σκεφτείτε τη δερματίνη.

Κοσμήματα

© pexels.com

Έχουμε ήδη αναφέρει την αλλεργία στο νικέλιο που περιέχεται στα κινητά τηλέφωνα. Το ίδιο νικέλιο υπάρχει και στα κοσμήματα. Εάν παρατηρήσετε ερυθρότητα και φαγούρα όταν φοράτε δαχτυλίδια και βραχιόλια, τότε μπορεί να είστε αλλεργικοί σε αυτό το μέταλλο.

Βιβλία

© pexels.com, © pixabay.com

Για έναν βιβλιοφάγο, η μυρωδιά ενός νεοτυπωμένου βιβλίου είναι το καλύτερο πράγμα στον κόσμο. Αλλά για ένα αλλεργικό άτομο, μια τέτοια μυρωδιά δεν θα προκαλέσει τίποτα άλλο παρά μια βουλωμένη μύτη και έναν πονοκέφαλο. Εάν είστε υπερευαίσθητοι στη σκόνη των βιβλίων, μην σταματήσετε να διαβάζετε – απλώς χρησιμοποιείστε ηλεκτρονικές συσκευές.

Δείτε επίσης Φυσικά αντιισταμινικά που φέρνουν ανακούφιση στις αλλεργίες!

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

προϊόντα ομορφιάς με λανθασμένη χρήση,συμβουλές ομορφιάς,ομορφιά

6 Προϊόντα Ομορφιάς που Όλοι Χρησιμοποιούν Λάθος

Παραδοσιακά Χριστουγεννιάτικα Χρώματα Διακόσμησης