in , , , , ,

10 Κανόνες Φροντίδας Ποδιών που Δεν Πρέπει να Αγνοήσετε

κανόνες φροντίδας ποδιών,φροντίδα ποδιών,συμβουλές για τα πόδια,υγιή πόδια
κανόνες φροντίδας ποδιών,φροντίδα ποδιών,συμβουλές για τα πόδια,υγιή πόδια

Ένα άτομο που έχει σχετικά δραστήριο τρόπο ζωής κάνει 7,5 χιλιάδες βήματα κάθε μέρα. Σημαίνει ότι κατά τη διάρκεια της ζωής του, ένα άτομο κάνει αρκετά βήματα για να περπατήσει γύρω από τη Γη 5 φορές. Για να διατηρείτε υγιή τα πόδια σας θα πρεπει να ακολουθείτε 10 κανόνες φροντίδας χωρίς να ξοδέψετε πολλά χρήματα. Πως να Απαλλαγείτε από Κράμπες στα Πόδια

Χρήση βρεγμένης ελαφρόπετρας σε στεγνά πόδια

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Η ελαφρόπετρα είναι μια καλή επιλογή όταν πρέπει να αφαιρέσετε το ξηρό δέρμα και να απαλύνετε τους κάλους. Μουλιάστε τα πόδια και την ελαφρόπετρα σε ζεστό νερό για 5-10 λεπτά. Στη συνέχεια, στεγνώστε τα πόδια αλλά όχι την ελαφρόπετρα και συνεχίστε να κάνετε μασάζ στο δέρμα για 2-3 λεπτά. Μετά πλύνετε την ελαφρόπετρα και βάλτε λίγη ενυδατική κρέμα στα πόδια.

Μην ξυρίζετε ποτέ στεγνό δέρμα

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Όταν ξυρίζετε τα πόδια σας χωρίς νερό ή ειδικές κρέμες, μπορεί να ερεθίσετε το δέρμα, να βγουν τρίχες που μεγαλώνουν προς τα μέσα ή ακόμα και έγκαυμα. Και τα άτομα που έχουν βαθιούς πόρους ή πυκνές τρίχες μπορεί να έχουν ακόμη και το φαινόμενο των ποδιών φράουλας.

© LCLA / Broadimage / Broad Image / East News

Τα πόδια φράουλας είναι το φαινόμενο όταν υπάρχουν μικρές μαύρες και κόκκινες κουκκίδες στο δέρμα. Εμφανίζονται για διαφορετικούς λόγους, συμπεριλαμβανομένου του λανθασμένου τρόπου ξυρίσματος. Γι’ αυτό πρέπει να αντικαθιστάτε συχνά το ξυράφι και να μην ξυρίζετε ποτέ στεγνό δέρμα.

3 στάδια ξυρίσματος

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Μην ξεχνάτε να πλένετε και να απολεπίζετε καλά το δέρμα πριν το ξύρισμα. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να αφαιρέσετε τη λιπαρότητα και τα νεκρά κύτταρα του δέρματος που μπορούν να φράξουν τους πόρους. Στη συνέχεια, εφαρμόστε αφροί ξυρίσματος που θα λιπαίνει ακόμη περισσότερο τις τρίχες και θα ενυδατώνει το δέρμα μετά το ντους.

Επιλέξτε άνετα παπούτσια και κάνετε πιο άνετα αυτά που έχετε

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Σύμφωνα με τους γιατρούς, τα στενά παπούτσια, ειδικά αυτά με στενό μπροστινό μέρος μπορεί να σας προκαλέσουν πρήξιμο στα πόδια σας. Για να αποφύγετε αυτό, είναι καλύτερο να φοράτε παπούτσια με φαρδύ μπροστινό μέρος και ίσια σόλα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Μην ξεχνάτε τους υποστηρικτικούς πάτους γιατί τα άτομα με πλατυποδία είναι πιο επιρρεπή στο να εμφανίσουν προβλήματα στα πόδια τους. Οι πάτοι μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην προστασία των ποδιών από τυχαίους τραυματισμούς.

Χρήση διαχωριστικών αν έχετε κότσια

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Εάν έχετε ήδη κότσι στα δάχτυλα των ποδιών σας, μπορείτε να δοκιμάσετε να φορέσετε διαχωριστικά. Θα ευθυγραμμίσουν σωστά τα δάχτυλα των ποδιών και θα μειώσουν την τριβή. Οι ειδικοί συνιστούν τη χρήση εύκαμπτων επειδή είναι οι πιο άνετα.

Δείτε ακόμη Τρίβει τα πόδια της με μαγειρική σόδα 2 φορές την εβδομάδα…Το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει!

Φροντίστε το δέρμα στα γόνατά σας

© Shutterstock.com, © Depositphotos.com

Η υπερμελάγχρωση είναι εντελώς ακίνδυνη, αλλά μερικοί άνθρωποι προσπαθούν να ξανοίξουν τα σκούρα γόνατά τους για να τα κάνουν λιγότερο ορατά. Οι ειδικοί συνιστούν προϊόντα απολέπισης με άλφα-υδροοξέα. Σκοτώνουν τα νεκρά κύτταρα και κάνουν το δέρμα λείο. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε σπιτικά προϊόντα, για παράδειγμα, χυμό αλόης και κουρκουμά για να εξομαλύνετε τον τόνο του δέρματος και να μειώσετε τη μελάγχρωση.

Η σκουρότητα μπορεί επίσης να αποφευχθεί. Για να το καταφέρετε, χρησιμοποιήστε αντηλιακό και ενυδατώστε το δέρμα στα γόνατα κάθε μέρα.

Κρατήστε σωστά μια συσκευή αποτρίχωσης

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Οι αποτριχωτικές συσκευές αφαιρούν τις τρίχες με τις ρίζες τους. Αν το κάνετε λάθος, η συσκευή θα τις κόψει αντί να τις τραβήξει έξω. Για να αποφύγετε αυτό, κάντε απολέπιση και χρησιμοποιήστε τη συσκευή με τον σωστό τρόπο. Κρατήστε την κάθετα και μετακινήστε την αργά πιέζοντάς την ελαφρά στο δέρμα.

Μην φοράτε συνθετικά ρούχα μετά την αποτρίχωση

© Depositphotos.com

Τα συνθετικά υφάσματα μπορεί να ερεθίσουν το τραυματισμένο δέρμα. Έτσι, τις πρώτες ημέρες μετά την αποτρίχωση, οι ειδικοί συνιστούν να φοράτε βαμβάκι ή άλλα φυσικά υλικά.

Αφαίρεση κάλων από γιατρό

© Depositphotos.com

Οι μεγάλοι κάλοι μπορεί να σας κάνουν να αισθάνεστε άβολα, αλλά μην αγοράζετε ειδικές κρέμες ή μην ζητήσετε από ένα σαλόνι ομορφιάς να σας βοηθήσει με αυτούς. Είναι καλύτερα να δείτε έναν γιατρό για να ανακαλύψει τον λόγο για τον οποίο έχετε κάλους.

Μη φοράτε βαμβακερές κάλτσες

© Depositphotos.com

Τα ανθρώπινα πόδια έχουν περίπου 250.000 ιδρωτοποιούς αδένες. Οι άνθρωποι που ιδρώνουν πολύ δεν πρέπει να φορούν βαμβακερές κάλτσες. Το υλικό απορροφά την υγρασία και δεν την αφήνει να εξατμιστεί. Αν περάσετε μια ολόκληρη μέρα φορώντας βαμβακερές κάλτσες, θα μυρίσουν πολύ άσχημα.

Το θέμα είναι ότι σε ένα υγρό περιβάλλον, τα βακτήρια αρχίζουν να αναπτύσσονται ενεργά. Επομένως, είναι σημαντικό να φοράτε υφάσματα που περιέχουν πολυεστέρα.

Δείτε επίσης 5+1 αποτελεσματικές ασκήσεις για να απαλλαγείτε από τους πόνους στα πόδια σε χρόνο μηδέν! Η 4η είναι χρυσάφι!

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

μινιμαλιστική διακόσμηση,ιδέες μινιμαλιστικής διακόσμησης,διακόσμηση σπιτιού,ιδέες διακόσμησης σπιτιού

Τι Είναι το Μινιμαλιστικό Στυλ Διακόσμησης – 38 Ιδέες

συμβουλές διακόσμησης χωλ,οπτική επιμήκυνση χωλ,διακόσμηση χωλ,ιδεές διακόσμησης χωλ

10 Συμβουλές Διακόσμησης για να Επεκτείνετε Οπτικά το Χωλ