in ,

8 Συμβουλές για να Προστατευθείτε στο Διαδίκτυο

συμβουλές προστασίας στο διαδίκτυο,ασφάλεια στο διαδίκτυο,χρήσιμα
8 Συμβουλές για να Προστατευθείτε στο Διαδίκτυο

Στον σημερινό δυναμικό κόσμο, οι χρήστες του διαδικτύου πρέπει να γνωρίζουν πώς να παραμείνουν ασφαλείς και να κρατήσουν τους απατεώνες στον κυβερνοχώρο μακριά. Αλλά αυτό δεν είναι εύκολο με τους τόσο ατελείωτους τρόπους για τους χάκερ να έχουν πρόσβαση στα προσωπικά σας στοιχεία ή να κλέψουν την ταυτότητά σας. Ευτυχώς, δεν χρειάζεται να είστε διάνοια στους υπολογιστές για να είστε ασφαλείς. Μερικές απλές συμβουλές θα σας βοηθήσουν να περιηγηθείτε με μεγαλύτερη ασφάλεια στο διαδίκτυο. 6 Κόλπα που Χρησιμοποιούν οι Κλέφτες το 2021 και πώς να Προστατευτείτε

Διαφορετικές φωτογραφίες για κάθε λογαριασμό σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

© Pxfuel.com, © Maxpixel.com

Η φωτογραφία του προφίλ σας αντιπροσωπεύει αυτό που είστε και είναι δημόσια ορατή στους ιστότοπους κοινωνικών μέσων. Εάν κάποιος κάνει αναζήτηση φωτογραφίας, μπορεί να βρει πολλά προφίλ με την ίδια φωτογραφία. Μπορούν να συνδυάσουν τα δεδομένα από αυτά τα προφίλ για να μάθουν περισσότερα για την προσωπική σας ζωή.

Η χρήση διαφορετικών φωτογραφιών για κάθε λογαριασμό κοινωνικών μέσων διασφαλίζει το απόρρητό σας. Επιπλέον, προσπαθήστε να κάνετε μικρές τις φωτογραφίες, ώστε να μην δίνετε πληροφορίες για τον εαυτό σας.

Τα κουίζ των κοινωνικών μέσων είναι μια παγίδα.

© Depositphotos.com

Ένα κουίζ κοινωνικών μέσων πιστεύεται ότι είναι ένας καλός τρόπος για να καταλάβετε πώς είναι η προσωπικότητά σας. Στην πραγματικότητα, δεν προορίζονται να αμφισβητήσουν τις γνώσεις σας, αλλά μάλλον σας παραπλανούν για να πάρουν πληροφορίες από κάποιον που χρησιμοποιεί τα κοινωνικά μέσα. Οι διαδικτυακοί χάκερ υπολογίζουν στην απροσεξία των θυμάτων.

Ο κύριος στόχος τους είναι να λάβουν τα προσωπικά δεδομένα των θυμάτων τους, όπως διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, κωδικούς πρόσβασης και αριθμούς πιστωτικών καρτών. Επίσης, προσέξτε τυχόν μοντέρνα νέα ή θέματα. Οι απατεώνες συχνά συνδέουν τα διαδικτυακά κουίζ με τέτοια άρθρα.

Αποφύγετε τη χρήση δημόσιου χωρίς ασφάλεια Wi-Fi.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Η χρήση δημόσιου Wi-Fi μπορεί να είναι σαν να «προσκαλείτε» μια απειλή. Ο λόγος πίσω από αυτό είναι ότι τέτοια δίκτυα δεν είναι ασφαλή. Η περιήγηση θα μπορούσε να οδηγήσει στην παρακολούθηση. Επομένως, πρέπει να αποφεύγετε να εισάγετε οποιαδήποτε στοιχεία σας κατά τη χρήση δημόσιου Wi-Fi.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Να είστε προσεκτικοί πριν μοιραστείτε την τοποθεσία σας.

brightside

Κάθε φορά που δημοσιεύετε μια φωτογραφία, δημιουργείτε ένα tweet ή κάνετε check-in σε μια τοποθεσία, μεταδίδετε τη θέση που βρίσκεστε σε ένα μεγάλο κοινό. Με αυτόν τον τρόπο, προσκαλείτε ενοχλητικούς θαυμαστές να σας παρακολουθήσουν. Πρέπει λοιπόν να προσπαθήσει να αποφύγετε τέτοιες δραστηριότητες.

Δείτε ακόμη 7 Κόλπα για να Έχετε Ισχυρό Σήμα Wi-Fi στο Σπίτι

Ελέγξτε τις ετικέτες σας και επιλέξτε αν θέλετε να τις μοιραστείτε ή όχι.

© Pixabay.com

Οι χρήστες του Facebook και άλλων ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να ελέγξουν τις αναρτήσεις στις οποίες έχουν επισημανθεί. Μετά από έλεγχο, μπορούν να φιλτράρουν το περιεχόμενο που είναι ακατάλληλο για το προφίλ τους. Το να είστε επιλεκτικοί κατά την κοινή χρήση στο διαδίκτυο είναι σημαντικό γιατί ό, τι δημοσιεύεται μένει για πάντα.

Τα αναδυόμενα παράθυρα και τα plugins μπορεί να αποτελούν δυνητική απειλή.

brightside

Οι χρήστες του Facebook και άλλων ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να ελέγξουν τις αναρτήσεις στις οποίες έχουν επισημανθεί. Μετά από έλεγχο, μπορούν να φιλτράρουν το περιεχόμενο που είναι ακατάλληλο για το προφίλ τους. Το να είστε επιλεκτικοί κατά την κοινή χρήση στο διαδίκτυο είναι σημαντικό γιατί ό, τι δημοσιεύεται μένει για πάντα.

Τα αναδυόμενα παράθυρα και τα plugins μπορεί να αποτελούν δυνητική απειλή.

© Pixabay.com

Πρέπει να είστε εξοικειωμένοι με τη λειτουργία ανώνυμης περιήγησης, η οποία είναι επίσης γνωστή ως ιδιωτικός τρόπος περιήγησης. Αυτή η δυνατότητα σάς επιτρέπει να περιηγείστε χωρίς να αποκαλύψετε δεδομένα ή ιστορικό που σχετίζονται με μια συγκεκριμένη ιστοσελίδα.

Επομένως, το άνοιγμα ανεπιθύμητων συνδέσμων σε κατάσταση ανώνυμης περιήγησης είναι μια πολύ πιο ασφαλής επιλογή παρά να κάνετε απευθείας κλικ σε αυτούς.

Ελέγξτε τις άδειες εφαρμογής για πρόσβαση σε αρχεία πολυμέσων.

© Pixabay.com

Πριν εγκαταστήσετε οποιαδήποτε εφαρμογή στο τηλέφωνό σας, ελέγξτε τις άδειες που ζητά, για να αποφύγετε να θέσετε σε κίνδυνο τα ιδιωτικά σας δεδομένα. Κάθε εφαρμογή έχει μια λίστα που μπορεί να ζητήσει για πρόσβαση στις πληροφορίες του τηλεφώνου σας. Αν δείτε οτιδήποτε φαίνεται περίεργο ή περιττό, επανεξετάστε την εγκατάσταση της εφαρμογής.

Δείτε επίσης Το FBI συμβουλεύει: καλύψτε τις κάμερες των υπολογιστών σας

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

DIY φωτογραφικές γλάστρες,DIY γλάστρες,DIY κατασκευές,DIY κατασκευές κήπου

DIY Φωτογραφικές Γλάστρες

συμβουλές οδοντιατρικής φροντίδας,φροντίδα δοντιών,συμβουλές υγείας,υγεία

10 Συμβουλές Οδοντιατρικής Φροντίδας και Δεν θα Χρειαστείτε Οδοντίατρο Συχνά