in , , ,

6 Κόλπα που Χρησιμοποιούν οι Κλέφτες το 2021 και πώς να Προστατευτείτε

6 Κόλπα που Χρησιμοποιούν οι Κλέφτες το 2021 και πώς να Προστατευτείτε
6 Κόλπα που Χρησιμοποιούν οι Κλέφτες το 2021 και πώς να Προστατευτείτε

Επειδή τα συστήματα ασφαλείας σήμερα είναι πιο ακριβή, οι κλέφτες πρέπει να είναι πιο δημιουργικοί με τις απάτες τους. Μπορούν εύκολα να βρουν τρόπους να τραβήξουν την προσοχή σας και να σας κλέψουν. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, για να μάθουμε τα ΚΟΛΠΑ τους, μερικές φορές πρέπει να σκεφτόμαστε όπως αυτοί και να προστατευόμαστε. 10 Μέρη στο Σπίτι που Δεν Ψάχνουν Ποτέ οι Κλέφτες

Σπασμένη κάμερα τηλεφώνου

© depositphotos.com

Μερικοί κλέφτες χρησιμοποιούν μόνο ένα τηλέφωνο για να σας εξαπατήσουν. Θα σας πλησιάσουν, θα σας το δώσουν και θα σας ζητήσουν να τους τραβήξετε μια φωτογραφία. Ωστόσο, καθώς προσπαθείτε να την τραβήξετε συνειδητοποιείτε ότι η κάμερα του τηλεφώνου είναι σπασμένη. Έτσι, όταν τους επιστρέφετε το τηλέφωνο, τότε αρχίζουν τα προβλήματα.

Θα δείτε ότι η αντίδρασή τους αρχίζει να αλλάζει, θυμώνουν και αρχίζουν να σας κατηγορούν για τη σπασμένη κάμερα. Τότε ο απατεώνας αρχίζει να ζητάει χρήματα γιατί δήθεν εσείς σπάσατε το τηλέφωνο. Δεδομένου ότι μερικές από αυτές τις καταστάσεις μπορούν εύκολα να γίνουν επικίνδυνες, είναι καλύτερα να είστε επιλεκτικοί σε ποιον θα τραβήξετε μια φωτογραφία.

Παριστάνουν τον αστυνομικό

© depositphotos.com

Αυτό το κόλπο είναι πολύ συνηθισμένο και είναι πολύ εύκολο να σας κλέψει. Πρώτα απ’ όλα, όταν δρουν ως αστυνομικοί θα σας ζητήσουν πολύτιμες πληροφορίες και ίσως ακόμη και τα οικονομικά σας. Τώρα, δεδομένου ότι ο κλέφτης είναι “αστυνομικός”, θα αισθάνεστε υποχρεωμένοι να τους τις δώσετε.

Ένας άλλος τρόπος που ένας κλέφτης χρησιμοποιεί τη μεταμφίεση ενός αστυνομικού είναι να ελέγξει το πορτοφόλι σας και να αρπάξει τα χρήματά σας. Επιπλέον, αν χτυπήσουν την πόρτα σας και τους αφήσετε να μπουν μέσα θα έχουν την ευκαιρία να σας κλέψουν . Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο όταν ένας αστυνομικός σας πλησιάσει είναι καλύτερα να ζητήσετε τα στοιχεία του πριν απαντήσετε σε οποιεσδήποτε ερωτήσεις και δώσετε πληροφορίες.

Κρατάνε μωρό

© MAHATHIR MOHD YASIN/ Shutterstock.com

Εάν κάποιος που δεν γνωρίζετε σας ζητήσει να κρατήσετε το μωρό του, απομακρυνθείτε αμέσως. Αυτό συμβαίνει επειδή όταν κρατάτε αγκαλιά το μωρό του (είτε θα φαίνεται ότι το μωρό πρόκειται να πέσει είτε θα σας το ζητήσουν απευθείας) θα σας ξαφρίσουν.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Αυτό μπορεί να γίνει από το άτομο που σας έδωσε το μωρό ή έναν συνεργό που δεν καταλάβατε ότι ήταν πίσω σας. Ο μόνος τρόπος που μπορείτε να αποφύγετε αυτό είναι να είστε πιο προσεκτικοί στο περιβάλλον σας και το κάθε συμβάν.

Δείτε ακόμη 7 Κρίσιμες και Χρήσιμες Συμβουλές από την Αστυνομία του Εξωτερικoύ που Πρέπει να Ξέρετε

Διαφημιστικά φυλλάδια φαγητού

© depositphotos.com

Παρόλο που αυτό μπορεί να φαίνεται απλό και αναποτελεσματικό, οι κλέφτες χρησιμοποιούν πραγματικά φυλλάδια φαγητού για να σας ληστέψουν. Επιλέγουν μερικά σπίτια και τα τοποθετούν στο κατώφλι τους. Με αυτόν τον τρόπο, εάν δεν παραληφθούν ή πεταχτούν, σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες είναι πιθανότατα σε διακοπές και το σπίτι είναι ένας εύκολος στόχος. Έτσι, την επόμενη φορά που θα δείτε διαφημιστικά φυλλάδια φαγητού, πετάξτε και μην τα αφήνετε ξαπλωμένα μπροστά από τη πόρτα σας.

Εκτός από αυτό το κόλπο, μπορεί επίσης να αφήσουν απορρίμματα έξω από το σπίτι. Στη συνέχεια, ελέγχουν αν έχει μετακινηθεί. Συνήθως, χρησιμοποιούν ένα πατημένο κουτάκι αναψυκτικού ή μπύρας.

Ρούχα στο παρμπρίζ

brightside

Τον τελευταίο καιρό, υπήρξαν πολλοί άνθρωποι που βρήκαν ρούχα, όπως ένα πουκάμισο, στο παρμπρίζ τους ή τυλιγμένα στους υαλοκαθαριστήρες. Αν βρεθείτε ποτέ σε αυτήν την κατάσταση, μην βγάλετε το ρούχο, απομακρυνθείτε προσεκτικά προσέχοντας γύρω σας και βρείτε ένα ασφαλέστερο σημείο για να το αφαιρέσετε, ώστε να μπορείτε να οδηγείτε με ασφάλεια.

Οι κλέφτες χρησιμοποιούν αυτή τη μέθοδο για να σας αποσπούν την προσοχή καθώς προσπαθείτε να βγάλετε το ρούχο. Σας επιτίθενται από πίσω για να σας κλέψουν. Αυτό συμβαίνει συνήθως σε θέσεις στάθμευσης και γκαράζ που δεν είναι καλά φωτισμένα.

Μια παράξενη συσκευή στο αυτοκίνητό σας

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Αυτό το κόλπο περιλαμβάνει μια νέα γενιά GPS trackers που οι κλέφτες συνδέουν με τα αυτοκίνητα. Στο παρελθόν, χρησιμοποιούνταν από την αστυνομία για να ακολουθήσουν εγκληματίες, αλλά τώρα μπορούν εύκολα να αγοραστούν στο διαδίκτυο. Συνδέονται εύκολα και μπορούν να τοποθετηθούν ακόμη και ενώ οδηγείτε σε αυτοκινητόδρομο.

Οι κλέφτες χρησιμοποιούν αυτές τις συσκευές για να παρακολουθήσουν την τοποθεσία σας, να ελέγξουν πού βρίσκεστε (στο σπίτι, στη δουλειά) και να σχεδιάσουν ανάλογα την κλοπή τους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι καλό να ελέγχετε το αυτοκίνητό σας για αυτήν τη συσκευή και αν βρείτε, επικοινωνήστε με την αστυνομία γιατί μπορεί να είναι σε θέση να μάθει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το ποιος το έβαλε εκεί.

Δείτε επίσης Οι Καλύτερες Κρυψώνες που θα Εξαπατήσουν Οποιοδήποτε Διαρρήκτη

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 4

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

48 Ιδέες Καρό Διακόσμησης Σπιτιού

48 Ιδέες Καρό Διακόσμησης Σπιτιού

DIY κατασκευές κουζίνας,κατασκευές για οργάνωση κουζίνας,DIY κατασκευές,οργάνωση κουζίνας

7 DIY Κατασκευές για Οργάνωση Κουζίνας