in , ,

7 Κόλπα για να Έχετε Ισχυρό Σήμα Wi-Fi στο Σπίτι

κόλπα για ισχυρό σήμα Wi-Fi,συμβουλές για ισχυρό σήμα Wi-Fi,χρήσιμα
κόλπα για ισχυρό σήμα Wi-Fi,συμβουλές για ισχυρό σήμα Wi-Fi,χρήσιμα

Από τον Ιανουάριο του 2021, το 92,6% όλων των χρηστών (4,32 δισεκατομμύρια άτομα) είχαν πρόσβαση στο Διαδίκτυο μέσω κινητών συσκευών. Γι’ αυτό μια αξιόπιστη και ισχυρή σύνδεση Wi-Fi είναι εξαιρετικά σημαντική για πολλούς. Κανείς δεν θέλει να αντιμετωπίσει την απώλεια σήματος στη μέση μιας σημαντικής συνάντησης ή παρακολουθώντας την αγαπημένη του εκπομπή Netflix. Με αυτά τα 7 κολπα θαα διασφαλίστε ότι το σήμα Wi-Fi σας παραμένει ισχυρό και αξιόπιστο όταν το χρειάζεστε περισσότερο. 26 Έξυπνοι Τρόποι Απόκρυψης Wi-Fi Router

Ελέγξτε την ταχύτητά σας στο Διαδίκτυο.

© dennizn/ Depositphotos.com

Πριν δοκιμάσετε κάτι άλλο, καντε πρωτα μια δοκιμή ταχύτητας Διαδικτύου. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να προσδιορίσετε εάν έχετε την ταχύτητα που πληρώνετε. Για να έχετε τα πιο αξιόπιστα αποτελέσματα, πρέπει να ακολουθήσετε τα εξής βήματα:

  • Πάρτε ένα καλώδιο Ethernet (ο πιο συνηθισμένος τύπος καλωδίου που χρησιμοποιείται για τη σύνδεση 2 ενσύρματων συσκευών για τη σύνδεση στο Διαδίκτυο).
  • Συνδέστε το ένα άκρο του καλωδίου στο ρούτερ σας και το άλλο σε έναν υπολογιστή.
  • Τεστάρετε την ταχύτητα.

Εάν η μετρούμενη ταχύτητα δεν είναι όπως διαφημίζεται, είναι καλύτερο να επικοινωνήσετε με τον παροχέα διαδικτύου σας και να βρείτε μια λύση.

Σημείωση: Θα μπορούσατε να εκτελέσετε τη δοκιμή χρησιμοποιώντας ασύρματο σήμα, αλλά τα αποτελέσματα δεν θα είναι ακριβή.

Μετακινήστε το ρούτερ σας.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Το μέρος που θα τοποθετήσετε το ρούτερ είναι ζωτικής σημασίας για το σήμα που θα έχετε. Ο βασικός κανόνας είναι να το τοποθετήσετε σε κεντρικο σημείο στο σπίτι, να μην εμποδίζεται από τοίχους, ψυγεία (ή άλλα ηλεκτρικά είδη), ενυδρεια κ.λπ. Αν δώσετε στο ρούτερ σας αρκετό χώρο για να “αναπνεύσει”, σίγουρα θα εξασφαλίσετε ένα καλύτερο σήμα Wi-Fi.

Ρυθμίστε τις κεραίες του ρούτερ.

© Depositphotos.com

Ας υποθέσουμε ότι το ρούτερ σας διαθέτει 2 κεραίες. Ποιος είναι ο καλύτερος προσανατολισμός;

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Αν ρυθμίσετε τις κεραίες κάθετα, το σήμα απλώνεται οριζόντια. Και αν είναι οριζόντιες, το σήμα εκπέμπεται κάθετα.

Εάν το σπίτι ή το γραφείο σας είναι μονώροφο, η καλύτερη απόφαση είναι να τοποθετήσετε τις κεραίες κάθετα. Εάν χρειάζεστε κάλυψη Wi-Fi σε 2 και πάνω ορόφους, θα πρέπει να τις βάλετε υπό γωνία 30 °.

Προστατέψτε το σήμα Wi-Fi από ανεπιθύμητους χρήστες.

© Depositphotos.com

Ο κωδικός πρόσβασής σας μπορεί να είναι “1234” ή χειροτέρα, το δίκτυό σας δεν είναι ακόμη κωδικό. Έτσι, θα μπορούσατε να έχετε ανεπιθύμητους που χρησιμοποιούν το Wi-Fi σας. Εάν συμβαίνει αυτό, δεν είναι ασυνήθιστο να έχετε αργη ταχύτητα.

Η καλύτερη λύση εδώ είναι να ασφαλίσετε το Wi-Fi σας με έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης. Με αυτόν τον τρόπο, ουσιαστικά κλείνετε την πρόσβαση σε τυχόν ανεπιθύμητους επισκέπτες. Οι αδύναμοι κωδικοί πρόσβασης συνήθως αποτελούνται από γενικές αλληλουχίες γραμμάτων ή αριθμών, όπως “12345”, “qwerty”, “1q2w3e4r” ή κάτι που συνδέεται στενά μαζί σας, όπως η διεύθυνσή σας, το όνομα του κατοικίδιου κ.λπ.

Οι ασφαλείς κωδικοί πρόσβασης είναι πιο τυχαίοι και μη προβλέψιμοι. Θα μπορούσε να είναι μια τυχαία διεύθυνση από μια διαφορετική χώρα (“51BoulevardSaintGermain!”), Μια φράση από μια τηλεοπτική εκπομπή με πρόσθετους χαρακτήρες (“Uare! MyL0bster!”) Ή ένας εντελώς τυχαίος συνδυασμός λέξεων και γραμμάτων.

Δείτε ακόμη 10 Σημεία που να ΔΕΝ Πρέπει να Βάζετε το Κινητό σας

Αποσυνδέστε τις συσκευές που δεν χρησιμοποιείτε.

© Depositphotos.com

Δεν χρειάζεστε ανεπιθύμητους επισκέπτες για να κλέψουν το σήμα σας. Μπορείτε να το καταφέρετε μόνοι σας, έχοντας ταυτόχρονα πάρα πολλές εφαρμογές ή συσκευές. Υπάρχει μια εύκολη λύση: μειώστε τον αριθμό των συσκευών που χρησιμοποιούν το Wi-Fi . Επιπλέον, τα σύγχρονα ρούτερ διαθέτουν δυνατότητες όπως το QoS (Quality of Service), το οποίο σας βοηθά να δώσετε προτεραιότητα σε ορισμένες συσκευές έναντι άλλων.

Ενημερώστε το ρούτερ σας.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Η ενημέρωση του λογισμικού του ρούτερ σας είναι μια ουσιαστική εργασία που πρέπει να κάνετε τακτικά. Όχι μόνο ενισχύει την απόδοσης αλλά κάνετε σημαντικές ενημερώσεις ασφαλείας. Αλλά πώς μπορείτε να κάνετε τις ενημερώσεις;

Εξαρτάται από το ρούτερ που χρησιμοποιείτε. Ορισμένα παλαιότερα μοντέλα απαιτούν να μεταβείτε στον ιστότοπό τους και να κάνετε λήψη του λογισμικού μόνοι σας. Τα νεότερα έχουν ένα κουμπί ενημέρωσης απευθείας στη διεπαφή διαχείρισης και με ένα μόνο κλικ, μπορείτε να το ενημερώσετε.

Αγοράστε νέο ρούτερ ή συσκευή επέκτασης Wi-Fi.

© vilgun1.yandex.ru/ Depositphotos.com

Ίσως έχετε δοκιμάσει τα πάντα από τα παραπάνω και τίποτα δεν φαίνεται να λειτουργεί. Ή ίσως το ρούτερ σας είναι πολύ παλιό και ήρθε η ώρα για καινούργιο.

Τα νεότερα μοντέλα υποστηρίζουν ευρύτερα φάσματα και μπορούν να φτάσουν ταχύτητες έως και 10 Gbps. Διαφορετικά ρούτερ είναι κατάλληλα για διαφορετικές ανάγκες, οπότε πρέπει να αποφασίσετε ακριβώς τι θέλετε.

Δεν είναι πάντα απαραίτητο να αγοράσετε ένα νέο ρούτερ. Μερικές φορές μια συσκευή επέκτασης Wi-Fi μπορεί να είναι η λύση εάν πρέπει να καλύψετε μια μεγάλη περιοχή ή να παρακάμψετε πολλά εμπόδια, όπως γωνίες και τοίχους.

Δείτε επίσης Τι γίνεται αν ξεχάσω και μείνει ο θερμοσίφωνας ανοιχτός όλη μέρα;

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

σχήματα νυχιών,συμβουλές για νύχια,μανικιούρ,συμβουλές ομορφιάς,ομορφιά

ΟΜΟΡΦΙΑ ΝΥΧΙΑ: 12 Διαφορετικά Σχήματα Νυχιών για να Δοκιμάσετε

κήπος σε μικρό μπαλκόνι,ιδέες κήπου για μικρό μπαλκόνι,διακόσμηση μπαλκονιού,ιδέες διακόσμησης μπαλκονιού,διακόσμηση σπιτιού,ιδέες διακόσμησης σπιτιού

24 Ιδέες Κήπου για Μικρό Μπαλκόνι