in , , ,

Το FBI συμβουλεύει: καλύψτε τις κάμερες των υπολογιστών σας

Το FBI, διά στόματος του πρώην διευθυντή του, James Comey, συμβουλεύει τους χρήστες υπολογιστών να καλύψουν τις κάμερες των υπολογιστών τους ώστε να μειώσουν τον κίνδυνο κατασκοπείας.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Οι συνδεδεμένες κάμερες είναι εκτεθειμένες σε χάκερς και κακόβουλα λογισμικά που τις ενεργοποιούν χωρίς αυτό να γίνει αντιληπτό από τους χρήστες, δίνοντας τους την δυνατότητα να παρακολουθήσουν όλα όσα συμβαίνουν στο οπτικό πεδίο της κάμερας.

Νωρίτερα μέσα στην χρονιά, τον γύρο του διαδικτύου είχαν κάνει φωτογραφίες του Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ο οποίος φαινόταν να έχει καλύψει την κάμερα και το μικρόφωνο του φορητού του υπολογιστή με κολλητική ταινία. Τώρα, ο επικεφαλής του FBI, χαρακτηρίζει αυτό το προληπτικό μέτρο ως «απολύτως λογικό». «Καλύπτουμε τις κάμερες σε όλα τα κυβερνητικά γραφεία. Οι πολίτες θα έπρεπε να κάνουν το ίδιο», προσθέτει.

Ο 32χρονος ιδρυτής του facebook φαίνεται να έχει καλύψει τόσο την κάμερα όσο και το μικρόφωνο του φορητού του υπολογιστή με ταινία

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

«Αν και χρησιμότατο εργαλείο στα λαπτοπ, οι κάμερες είναι επίσης και ένας από τους πιο πολύτιμους στόχους για έναν χάκερ», λέει ο Comey. Μόλις καταφέρουν να την ελέγξουν, οι χάκερ μπορούν να παρακολουθήσουν αλλά και να καταγράψουν όλα όσα συμβαίνουν, χρησιμοποιώντας τις πληροφορίες που θα αποσπάσουν για να εκβιάσουν τα θύματά τους, να αποκτήσουν πρόσβαση σε άλλα συστήματα ασφαλείας ή και ‘χειρότερα’», προσθέτει χαρακτηριστικά.

Τους τελευταίους μήνες, αρκετές είναι οι εταιρείες ασφαλείας που έχουν ξεκινήσει την παραγωγή και πώληση ειδικών γκάτζετ για την κάλυψη των καμερών σε φορητές και σταθερές συσκευές.


«Υπάρχουν αρκετά εύλογα πράγματα που πρέπει να κάνουμε για την ηλεκτρονική μας ασφάλεια και αυτό είναι ένα από αυτά. Αν μπείτε σε οποιοδήποτε γραφείο μας θα παρατηρήσετε πως έχουμε μικροσκοπικά, πτυσσόμενα σκέπαστρα στο πάνω μέρος των οθονών», συνεχίζει. «Το κάνουμε παντού, στα λαπτοπ, στους σταθερούς υπολογιστές, στα κινητά μας, τηλέφωνα, παντού».

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

Να Γιατί Πρέπει να Βάλετε ένα Δοχείο με Ρύζι στην Ντουλάπα σας

Πως μπορούμε να εντυπωσιάσουμε με την σαλάτα του ήλιου!