Πολύ απλή αυτή η σαλάτα για να προετοιμαστεί, αλλά με άκρως εντυπωσιακή εμφάνιση για κάθε γιορτινό τραπέζι. Αν θέλετε να εκπλήξετε τους καλεσμένους σας και τον εαυτό σας παρακαλώ, φτιάξτε αυτή τη σαλάτα !
Υλικά
Τόνος σε νερό ή λάδι 1-2 κονσέρβες
3 πατάτες.
1 ματσάκι πράσινα κρεμύδια
4 αυγά
Chips – 100 γρ
Ελιές, χωρίς κουκούτσια για την διακόσμηση
μαγιονέζα
μαρούλι (προαιρετικά)
*Μπορείτε να αντικαταστήσετε τον τόνο με κοτόπουλο βρασμένο, ή ζαμπονάκι swan*
Οδηγίες
Για να ξεκινήσετε, βράζετε τις πατάτες και τα αυγά. Ψιλοκόβετε τις πατάτες σε κύβους και τοποθετείτε σε ένα μπολ ή πιατέλα σερβιρίσματος
Ψιλοκόψτε τα φρέσκα κρεμμυδάκια,και τοποθετήστε πάνω από τις πατάτες.
Στραγγιξτε τα υγρά απο τον τόνο και ανακατέψτε με ένα πηρούνι ή κόψτε κομματάκια το κοτόπουλο ή το ζαμπονάκι και βάλτε το πάνω στα κρεμμυδάκια
Χωρίστε τα αυγά σε ασπράδια και κρόκους.
Κόψτε σε λεπτά κομματάκια τα ασπράδια και βάλτε τα επάνω στην σαλάτα . Ανακατέψτε τους κρόκους με λίγη μαγιονέζα να γίνουν ένα μείγμα .Τοποθετείστε επάνω από τα ασπράδια.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Διακόσμηση σαλάτας.
Τοποθετήστε κυκλικά τα κομμένα μαρουλάκια.
Με ένα κορνέ και λίγη μαγιονέζα και καντε ένα σχέδιο πλέγματος. Συμπληρώστε σε κάθε τετράγωνο με τις μισές ελιές. Τοποθετείστε την σαλάτα στο ψυγείο για 1 ώρα. Πριν σερβίρετε διακοσμήστε με τα πατατάκια
Ακολούθησε το Toftiaxa.gr στο facebook
Ακολουθήσε το Toftiaxa.gr στο Google News
Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!