in , , , ,

12 Πράγματα που Κάνουν ένα Σπίτι Ακατάστατο και Άβολο

πράγματα που προκαλούν ακαταστασία,συμβουλές διακόσμησης,διακόσμηση σπιτιού,ιδέες διακόσμησης
πράγματα που προκαλούν ακαταστασία,συμβουλές διακόσμησης,διακόσμηση σπιτιού,ιδέες διακόσμησης

Υπάρχουν πολλά πράγματα στο σπίτι που έχουμε συνηθίσει και που πιστεύουμε ότι είναι χρήσιμα. Αλλά η αλήθεια είναι ότι είτε μας κάνουν να τα καθαρίζουμε πιο συχνά είτε δημιουργούν μια άβολη ατμόσφαιρα είτε κάνουν το σπίτι ακατάστατο. 8 Λάθη Τοποθέτησης Επίπλων

Καναπές-κρεβάτι

© depositphotos, © depositphotos

Δεν υπάρχει πραγματικός λόγος να προσπαθήσετε να εξοικονομήσετε χώρο αγοράζοντας έναν καναπέ-κρεβάτι αντί για ένα κανονικό κρεβάτι. Οι επισκέπτες δεν έρχονται τόσο συχνά. Το να μαζεύετε το κρεβάτι κάθε μέρα και να μην κοιμάστε σωστά δεν είναι καθόλου καλό. Επιπλέον, αυτοί οι καναπέδες έχουν λιγότερο χώρο, επομένως η ποιότητα του ύπνου θα είναι χειρότερη για αυτόν τον λόγο.

Εάν πρόκειται να αγοράσετε νέα έπιπλα, επιλέξτε ένα κανονικό κρεβάτι με ένα καλό στρώμα. Θα παραμείνει σε καλή κατάσταση για πολύ περισσότερο χρόνο από έναν καναπέ-κρεβάτι.

Πολλές πλαστικές σακουλές

© @Bbllaaddee/pikabu, © depositphotos, © depositphotos

Συχνά δεν πετάμε πλαστικές σακούλες γιατί μπορεί να τις χρειαστούμε. Αλλά μια μέρα, αυτό θα οδηγήσει σε ένα πλήρες χάος στο ντουλάπι.

Είναι καλύτερα να κρατάτε τις πλαστικές σακούλες σε ένα μικρό κουτί και να περιορίζετε τον αριθμό τους στο πόσες χωράνε στο κουτί. Αγοράστε μερικές μεγάλες τσάντες για ψώνια και κρατήστε μία από αυτές στην τσάντα σας όταν πηγαίνετε για ψώνια. Και αντί να κρατάτε τις πλαστικές σακούλες, ανακυκλώστε τις.

Μεγάλος αριθμός κουτιών

© depositphotos, © depositphotos

Είναι πραγματικά βολικό να αποθηκεύετε πράγματα σε κουτιά. Ωστόσο, συχνά χρησιμοποιούμε πάρα πολλά κουτιά και δεν θυμόμαστε καν τι έχουν. Ως αποτέλεσμα, μπορείτε να χάσετε τον πολύτιμο χρόνο σας αναζητώντας κάτι σε όλα αυτά.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Τα ρούχα αποθηκεύονται καλύτερα σε μια ντουλάπα όπου μπορείτε να έχετε γρήγορη πρόσβαση. Και μερικά μεγάλα κουτιά είναι εξαιρετικά για την αποθήκευση αντικειμένων που δεν χρησιμοποιείτε συχνά. Γράψτε στα κουτιά τι κρατάτε σε αυτά.

Υπερφορτωμένη κρεμάστρα στο χολ

© depositphotos, © depositphotos

Οι κρεμάστρες στο χολ είναι πάντα γεμάτες, εκτός αν έχετε μόνο ένα παλτό για όλες τις εποχές. Αλλά είναι το χολ που κάνει την πρώτη εντύπωση στο σπίτι σας. Αν είναι υπερφορτωμένη, το σπίτι φαίνεται ακατάστατο, χρειάζεται όλο και περισσότερος χρόνος για να βρείτε το απαραίτητο παλτό και συχνά τα πράγματα καταλήγουν στο πάτωμα.

Για να αποφύγετε να βάζετε πολλά ρούχα, αγοράστε μια μικρότερη κρεμάστρα. Μπορείτε να βάλετε ένα ειδικό άγκιστρο για τσάντες κοντά στην πόρτα.

Δεν υπάρχει χώρος για παπούτσια

© depositphotos, © depositphotos

Ακόμα κι αν προσέχετε που βάζετε τα παπούτσια σας, τελικά όλο το σπίτι θα μοιάζει με χάος. Επίσης, αν δεν έχετε ειδικά έπιπλα για τα παπούτσια σας, θα υπάρχει πολλή βρωμιά τον χειμώνα. Στη συνέχεια, αυτή η βρωμιά εξαπλώνεται παντού και πρέπει να αφιερώνετε όλο και περισσότερο χρόνο στην καθαριότητα.

Υπάρχουν παπουτσοθήκες όπου τα παπούτσι αποθηκεύονται σε κάθετη θέση. Το μόνο πρόβλημα με αυτές είναι ο αερισμός που μπορεί να λυθεί βάζοντας ένα φακελάκι λεβάντας σε ένα από τα ράφια.

Τεράστιοι καθρέφτες στο δωμάτιο

© depositphotos

Οι μεγάλοι καθρέφτες μπορούν να κάνουν ένα μικρό υπνοδωμάτιο να φαίνεται πολύ μεγαλύτερο. Ωστόσο, απαιτούν τακτικό καθαρισμό. Εάν έχετε πολύ ήλιο στο δωμάτιο, η σκόνη φαίνεται εύκολα στους καθρέφτες.

Αν δεν θέλετε να ξεσκονίζετε πολλές φορές την εβδομάδα και να πλένετε τους μεγάλους καθρέφτες, επιλεξτε μια ντουλάπα με έναν ή 2 καθρέφτες στις πόρτες. Και για να κάνετε το δωμάτιο να φαίνεται μεγαλύτερο, μπορείτε να ταιριάξετε το χρώμα της ντουλάπας με το χρώμα των τοίχων.

Δείτε ακόμη Ακαταστασία στο σπίτι: Τι σημαίνουν 5 βασικά πράγματα για την ψυχολογία μας και τον χαρακτήρα μας!

Ανοιχτή ταπετσαρία στην είσοδο του σπιτιού

© depositphotos

Τα φωτεινά χρώματα ταπετσαρίας κάνουν το χώρο να φαίνεται μεγαλύτερο, αλλά στην πραγματικότητα, προκαλούν μόνο πολλά προβλήματα. Οι ανοιχτοί τοίχοι, ειδικά στην είσοδο του σπιτιού όπου οι άνθρωποι αλλάζουν παπούτσια και παλτό, γίνονται βρώμικοι όταν έρθει το φθινόπωρο. Εξάλλου, είναι πολύ δύσκολο να πλένετε την ταπετσαρία και να τη διατηρείτε καθαρή. Θα πρέπει να αφιερώσετε πολύ χρόνο σε αυτό, και στο τέλος, θα καταλήξετε να αλλάξετε την ταπετσαρία.

Για να αποφύγετε τέτοιου είδους προβλήματα, επιλέξτε χρώματα που είναι λιγότερο ανοιχτά ή καλύψτε τους ανοιχτόχρωμους τοίχους με ένα ντουλάπι.

Ανοιχτά ράφια

© depositphotos, © depositphotos

Ένα από τα πιο δημοφιλή πράγματα που έχουν οι άνθρωποι στις κουζίνες τους είναι τα ανοιχτά ράφια. Δυστυχώς, υπάρχει πολλή σκόνη στην κουζίνα. Και συχνά, η σκόνη ανακατεύεται με λίπη και καθαρίζεται δύσκολα. Αυτά τα ράφια και τα πράγματα πάνω τους πρέπει να καθαρίζονται τακτικά, διαφορετικά η σκόνη γίνεται ορατή. Ένας άλλος αρνητικός παράγοντας είναι η ανάγκη να διατηρείται ο χώρος τέλεια καθαρός γιατί δεν μπορείτε να βάλετε οτιδήποτε θέλετε σε αυτά τα ράφια, διαφορετικά το μέρος φαίνεται ακατάστατο.

Η καλύτερη επιλογή για την κουζίνα είναι τα κλειστά ντουλάπια. Τα ντουλάπια με πόρτες σε έντονα χρώματα θα κάνουν τον χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος.

Αναδιπλούμενα τραπέζια

© depositphotos, © depositphotos

Πολλοί άνθρωποι έχουν αναδιπλούμενα τραπέζια που μπορούν να γίνουν μεγαλύτερα σε περίπτωση που έρθουν επισκέπτες. Όμως, οι επισκέπτες δεν έρχονται τόσο συχνά και αυτά τα τραπέζια καταλαμβάνουν πολύ χώρο, βρωμίζουν και σκονίζονται. Έτσι, είναι ένα πραγματικά δύσχρηστο έπιπλο που χρησιμοποιείται μία φορά κάθε 6 μήνες σε μια ειδική περίσταση.

Είναι καλύτερα να αγοράσετε ένα μικρότερο τραπέζι σε στρογγυλό σχήμα που μπορεί να φιλοξενήσει περισσότερους επισκέπτες.

Μεγάλος καθρέφτης στο μπάνιο

© depositphotos

Ένας μεγάλος καθρέφτης στο μπάνιο που ξεκινά ακριβώς πάνω από τον νεροχύτη καλύπτεται γρήγορα με λεκέδες νερού. Και δεν είναι πολύ βολικό να πρέπει να τον καθαρίζετε πολλές φορές την ημέρα. Το μπάνιο θα φαίνεται ακατάστατο και δεν θα σας αρέσει η αντανάκλαση.

Επιλέξτε έναν καθρέφτη μικρού μεγέθους και τοποθετήστε τον 18-25 εκατοστά πάνω από το νεροχύτη. Αυτό θα σας βοηθήσει να αποφύγετε να τον καθαρίζετε συνεχώς.

Σκούρα φωτιστικά

© depositphotos

Τα σκούρα φωτιστικά δεν αφήνουν να περάσει πολύ φως, οπότε το δωμάτιο θα είναι πάντα λίγο σκοτεινό. Για να λύσετε αυτό το πρόβλημα, μπορείτε να δοκιμάσετε να αγοράσετε δυνατότερες λάμπες. Αλλά σε αυτή την περίπτωση, θα χρησιμοποιήσετε περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια και θα πρέπει να πληρώσετε περισσότερα χρήματα.

Η καλύτερη επιλογή είναι να αλλάξετε το χρώμα των φωτιστικών: ύφασμα ή γυαλί σε έντονο χρώμα θα αφήσει το φως να περάσει κάνοντας το χώρο πιο φωτεινό. Και δεν θα σπαταλήσετε χρήματα σε λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος.

Μοκέτα στο διαμέρισμα

© depositphotos, © depositphotos

Οι μοκέτες, σε αντίθεση με ένα κανονικό χαλί, έχουν μικρή διάρκεια ζωής. Εάν υπάρξει λεκές α χρειαστεί επαγγελματικό καθαρισμό. Εάν δεν μπορείτε να απαλλαγείτε από τον λεκέ, θα πρέπει να αλλάξετε τη μοκέτα ή να συνηθίσετε να ζείτε με τον λεκέ.

Εάν θέλετε το πάτωμά σας να είναι ζεστό και άνετο, αγοράστε ένα κανονικό χαλί. Μπορείτε να το πλύνετε ή να αγοράσετε ένα καινούργιο αν χρειαστεί.

Δείτε επίσης ΑΚΑΤΑΣΤΑΣΙΑ ΤΕΛΟΣ: 5 Κόλπα για να Ξεφορτωθείτε Άχρηστα Αντικείμενα και να αδειάσετε το σπίτι σας!

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Γιατί Πρέπει να Πλένετε το Πρόσωπό σας για Τουλάχιστον 1 Λεπτό

8 λάθη στα μαλλιά που κάνουν τις γυναίκες μετά τα 40 να φαίνονται μεγαλύτερες από την ηλικία τους

8 λάθη στα μαλλιά που κάνουν τις γυναίκες μετά τα 40 να φαίνονται μεγαλύτερες από την ηλικία τους