in , ,

11 Προϊόντα Ομορφιάς που Χρησιμοποιούνται με Λάθος Τρόπο

λαθεμένη χρήση προϊόντων ομορφιάς,συμβουλές ομορφιάς,ομορφιά,χρήσιμα
11 Προϊόντα Ομορφιάς που Χρησιμοποιούνται με Λάθος Τρόπο

Οι περισσότεροι διαθέτουν τεράστια ποσότητα προϊόντων ομορφιάς. Πολλά από αυτά απλώς κάθονται στα ράφια και στο κομοδίνο. Ενώ μερικά χρησιμοποιούνται τακτικά, υπάρχουν και αυτά που απογοητεύουν με την αναποτελεσματικότητά τους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν χρησιμοποιούνται ξανά. Όμως πολλές φορές δεν φταίει το προϊόν αλλά η λαθεμένη χρήση του. 12 Κανόνες Ομορφιάς από Κορεάτισσες για Νεανικό Δέρμα

Δεν δίνουμε τον απαιτούμενο χρόνο στα προϊόντα ομορφιάς να δείξουν την αποτελεσματικότητά τους.

Μερικές φορές αγοράζουμε ένα προϊόν και συνειδητοποιούμε μετά από μερικές εβδομάδες ότι δεν είναι αποτελεσματικό. Στη συνέχεια αγοράζουμε ένα άλλο προϊόν ελπίζοντας σε καλύτερο αποτέλεσμα και η ιστορία συνεχίζεται. Στο τέλος, καταλήγουμε με ένα σωρό προιοντα που δεν είχαν ποτέ την ευκαιρία να δείξουν την αποτελεσματικότητά τους.

Οι ειδικοί λένε ότι μπορούμε και πρέπει ακόμη και να αλλάξουμε τα προϊόντα ομορφιάς, αν δεν μας ταιριάζουν. Ωστόσο, θα πρέπει να τους δώσετε λίγο χρόνο για να δείτε αποτελέσματα. Συνήθως, απαιτείται όχι λιγότερο από ένα μήνα επειδή η μέση περίοδος ανανέωσης των κυττάρων είναι 28 ημέρες.

Χρησιμοποιούμε ανεπαρκή ποσότητα αντηλιακού.

11 Προϊόντα Ομορφιάς που Χρησιμοποιούνται με Λάθος Τρόπο

Οι ακτίνες του ήλιου είναι βλαβερές οπότε χρησιμοποιούμε αντηλιακά με φίλτρα SPF. Ωστόσο, συχνά παρατηρούμε ότι λειτουργούν αλλά όχι με τον τρόπο που διαφημίζονται – ένα ελαφρύ μαύρισμα σταδιακά εμφανίζεται στο δέρμα.

Ο λόγος είναι ότι εφαρμόζουμε το προϊόν με λάθος τρόπο. Οι περισσότεροι χρησιμοποιούν μόνο το 25-50% της απαραίτητης ποσότητας. Για να προστατευτεί πλήρως το σώμα ενός ενήλικα, είναι απαραίτητο 30 γραμμάρια αντηλιακού. Επιπλέον, πρέπει να θυμάστε ότι είναι απαραίτητο να εφαρμόσετε αντηλιακό 15 λεπτά πριν βγείτε έξω. Συνιστάται επίσης να ανανεώνετε το αντηλιακό κάθε 2 ώρες εάν είστε εκτεθειμένοι στον ήλιο.

Χρησιμοποιούμε ρετινόλη πολύ συχνά ή σε λάθος χρόνο.

Τα καλλυντικά προϊόντα με ρετινόλη είναι πολύ δημοφιλή στις γυναίκες για την αντιμετώπιση της γήρανσης. Ωστόσο, πρέπει να τα χρησιμοποιήσετε προσεκτικά για να αποφύγετε την ερυθρότητα και το ξεφλούδισμα. Επιπλέον, η ρετινόλη κάνει το δέρμα πιο ευαίσθητο στο ηλιακό φως, που μπορεί να οδηγήσει σε μελάγχρωση. Ως εκ τούτου, συνιστάται μόνο η εφαρμογή προϊόντων ρετινόλης τη νύχτα. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείτε προϊόντα με μέγιστη προστασία SPF.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Προκειμένου να αποφευχθούν πιθανές δυσάρεστες συνέπειες, είναι καλύτερα να χρησιμοποιείτε καλλυντικά με ρετινόλη την περίοδο φθινοπώρου-χειμώνα όταν οι υπεριώδεις ακτίνες δεν είναι τόσο βλαβερές.

Εφαρμόζουμε κρέμα ματιών στα βλέφαρά μας.

Δεν πρέπει να εφαρμόζουμε κρέμα ματιών στα βλέφαρα. Στην πραγματικότητα, αυτή η κρέμα θρέφει το δέρμα κάτω από τα μάτια. Γι’ αυτό πρέπει να εφαρμόζεται στη ζώνη των τροχιακών οστών γύρω από τα μάτια.

Επίσης, όταν το κάνετε αυτό, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε τον παράμεσο γιατί είναι το πιο αδύναμο από όλα τα δάχτυλα και οι πιθανότητες να πιέσετε δυνατά το ευαίσθητο δέρμα γύρω από τα μάτια θα είναι μικρές.

Εφαρμόζουμε λάδι σε ξηρό δέρμα.

Πολλοί άνθρωποι δεν τους αρέσει να χρησιμοποιούν λάδια, γιατί αφήνει μια λιπαρή μεμβράνη στο δέρμα. Στην πραγματικότητα, αυτό είναι πολύ εύκολο να αποφευχθεί. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να εφαρμόσετε το λάδι σε βρεγμένο σώμα.

Χάρη στο νερό, τα έλαια διεισδύουν καλύτερα στο ανώτερο στρώμα της επιδερμίδας. Επιπλέον, αυτός ο τρόπος εφαρμογής συγκρατεί το νερό στο δέρμα, ενυδατώνοντας τα ανώτερα στρώματά του. Είναι πολύ πιο εύκολο να εφαρμόσετε λάδι σε βρεγμένο δέρμα, καθιστώντας την απορρόφηση πιο αποτελεσματική.

Δείτε ακόμη Τι Προκαλεί το «Δέρμα Κοτόπουλου» και Πως να Απαλλαγείτε

Λάθος συνδυασμός καλλυντικών.

Μερικές φορές, εν αγνοία μας, αναμειγνύουμε προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας, χωρίς να υποπτευόμαστε ότι με αυτόν τον τρόπο εξουδετερώνουμε την επίδρασή τους. Τα καλλυντικά με ρετινόλη και βιταμίνη C για παράδειγμα. Το δέρμα απαιτεί χαμηλό pH (0 έως 3,5) για να απορροφήσει τη βιταμίνη C. Αντίθετα, η απορρόφηση ρετινόλης απαιτεί υψηλότερο pH (5,5 έως 6). Όταν αναμιγνύουμε βιταμίνη C και ρετινόλη, το pH της βιταμίνης C αυξάνεται και το pH της ρετινόλης μειώνεται. Έτσι, αυτά τα 2 συστατικά καθιστούν το ένα το άλλο αναποτελεσματικά.

Η ρετινόλη πρέπει να χρησιμοποιείται τη νύχτα, ενώ η βιταμίνη C είναι ευεργετική κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Εφαρμόζουμε αντιιδρωτικό οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.

Θεωρούμε ότι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αντιιδρωτικά οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Γι’ αυτό καταλήγουμε να το εφαρμόζουμε συνέχεια και όπως αποδεικνύεται αναποτελεσματικά. Στην πραγματικότητα, είναι καλύτερα να το κάνετε το βράδυ, πριν πάτε για ύπνο. Τα αντιιδρωτικά είναι πιο αποτελεσματικά όταν έρχονται σε επαφή με ξηρό δέρμα (όπως μετά το ντους, για παράδειγμα) τη στιγμή που οι ιδρωτοποιοί αδένες είναι λιγότερο ενεργοί. Συνήθως, αυτή η περίοδος ξεκινά το βράδυ και διαρκεί μια νύχτα.

Εφαρμόζουμε καθαριστικά και προϊόντα περιποίησης του δέρματος βιαστικά.

Μην βιαστείτε να χρησιμοποιήσετε καλλυντικά περιποίησης της επιδερμίδας αμέσως μετά το πλύσιμο του προσώπου, σκουπίστε το με τονωτικό νερό και εφαρμόσετε τα προϊόντα . Περιμένετε 3-5 λεπτά, ώστε το δέρμα να απορροφήσει όλα τα χρήσιμα συστατικά.

Εάν δεν δίνετε αρκετό χρόνο, τότε θα αραιώσετε απλά τα καλλυντικά που μόλις εφαρμόσατε. Ως αποτέλεσμα, δεν θα λειτουργήσουν τόσο καλά όσο πρέπει. Ναι, μπορεί να πάρει λίγο περισσότερο χρόνο αλλά τα αποτελέσματα αξίζουν τον κόπο.

Επανειλημμένη χρήση φύλλων μάσκας προσώπου.

Τα φύλλα μάσκας προσώπου είναι εξαιρετικά δημοφιλή σήμερα, επειδή είναι ένας θαυμάσιος τρόπος για να φροντίζουμε το δέρμα μας χωρίς να ξοδεύουμε πολλά χρήματα στα κέντρα αισθητικής. Ίσως σας έχει περάσει η ιδέα να ξαναχρησιμοποιήσετε αυτήν τη μάσκα γιατί υπάρχει πάντα πολύς θρεπτικός ορός στη συσκευασία. Τελικά γιατί να την πετάξετε;

Ωστόσο, προσπαθήστε να μην το κάνετε. Τα βακτήρια και οι ακαθαρσίες από το δέρμα παραμένουν στη μάσκα, ανεξάρτητα από το πόσο καλά καθαρίζετε το πρόσωπο πριν από τη μάσκα.

Χρησιμοποιούμε πολύ έντονα τις βούρτσες προσώπου.

Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν ειδικές μαλακές βούρτσες προσώπου όταν καθαρίζουν τα πρόσωπά τους. Καθαρίζουν καλά το πρόσωπο και κάνουν απαλό μασάζ στο δέρμα, αφαιρώντας τη βρωμιά και τα νεκρά κύτταρα του δέρματος. Ωστόσο, είναι σημαντικό να μην το κάνετε πολύ σκληρά, επειδή θα έχετε το αντίθετο αποτέλεσμα. Φροντίστε να αγγίξετε ελαφρώς το πρόσωπό σας με τη βούρτσα, επειδή η υπερβολική πίεση μπορεί να βλάψει το δέρμα και ακόμη και να οδηγήσει σε θραύση των τριχοειδών αγγείων.

Χρησιμοποιούμε συνεχώς μαντηλάκια καθαρισμού προσώπου.

Οι διαφημίσεις συνεχίζουν να μας λένε ότι αυτό είναι ένα προϊόν που πρέπει πάντα να χρησιμοποιείτε. Είναι πραγματικά πολύ βολικό επειδή μπορείτε απλά να σκουπίσετε το πρόσωπό σας και να μην ξοδέψετε χρόνο για να το καθαρίσετε.

Ωστόσο, αξίζει να θυμάστε ότι η καθημερινή χρήση τους μπορεί να βλάψει το δέρμα επειδή είναι εμποτισμένα με συντηρητικά, ώστε να έχουν καλύτερες καθαριστικές ιδιότητες και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Επιπλέον, λειαίνουν το δέρμα που επίσης δεν είναι πολύ καλό. Είναι καλύτερα να τα χρησιμοποιείτε σε περιπτώσεις όπου ο κανονικός καθαρισμός είναι προβληματικός ή αδύνατος.

πηγή φωτό

Δείτε επίσης 6 προϊόντα που θα βρεις στο Φαρμακείο και είναι ίδια και καλύτερα από Ακριβά Καλλυντικά!

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

8 λάθη στα μαλλιά που κάνουν τις γυναίκες μετά τα 40 να φαίνονται μεγαλύτερες από την ηλικία τους

8 λάθη στα μαλλιά που κάνουν τις γυναίκες μετά τα 40 να φαίνονται μεγαλύτερες από την ηλικία τους

κλειδιά αυτοκινήτου,συμβουλές για το αυτοκίνητο,χρήσιμα

Γιατί Δεν Πρέπει να Συνδέετε Άλλα Κλειδιά στο Κλειδί Αυτοκίνητου