in , ,

Τι θα Συμβεί αν Πατάτε Συνεχώς την Αναβολή στο Ξυπνητήρι

συνέπειες αναβολής ξυπνητηριού,αναβολή ξυπνητηριού και υγεία,συμβουλές υγείας,υγεία
Τι θα Συμβεί αν Πατάτε Συνεχώς την Αναβολή στο Ξυπνητήρι

Περνάμε 3,5 μήνες από τη ζωή μας πατώντας τη αναβολή στο ξυπνητήρι. Και παρόλο που αν το κάνετε κατά καιρούς δεν θα σας επηρεάσει πραγματικά, το συνεχές πάτημά του μπορεί να προκαλέσει πολύ περισσότερα από έναν κακό ύπνο. Αποδεικνύεται ότι το να κοιμάστε πιο πολύ μετά το κλείσιμο του ξυπνητηριού μπορεί να επηρεάσει το βάρος, το δέρμα ακόμη και την αναπαραγωγική υγεία. Τι θα Συμβεί στο Σώμα σας εάν Φοράτε Σουτιέν Καθημερινά

Μπορεί να βλάψει τον κύκλο του ύπνου.

© Shutterstock.com, © Bright Side / YouTube

Περίπου 2 ώρες πριν ξυπνήσετε, το σώμα αρχίζει να προετοιμάζεται για την έναρξη της ημέρας. Η θερμοκρασία του αυξάνεται και απελευθερώνει χημικές ουσίες για να σας ξυπνήσουν. Όταν σηκώνεστε αφού ακούσετε το ξυπνητήρι, το σώμα σας είναι καλά προετοιμασμένο για τη διαδικασία αφύπνισης. Αλλά αν πατήσετε την αναβολή και ξανακοιμηθείτε, το πιθανότερο είναι ότι θα νιώσετε υπνηλία και γκρίνια για πολύ ώρα αφότου ξυπνήσετε.

Μπορεί να νιώθετε πιο κουρασμένοι όλη την ημέρα.

brightside

Μπορεί να σκέφτεστε ότι το πάτημα της αναβολής στο ξυπνητήρι θα σας επιτρέψει να κοιμηθείτε περισσότερο και να αισθανθείτε πιο ενεργητικοί όλη την ημέρα, αλλά στην πραγματικότητα, λειτουργεί αντίστροφα. Μια έρευνα σχεδόν 20.000 ατόμων έδειξε ότι οι άτομα που το έκαναν συνεχώς αισθάνονταν κουρασμένοι κατά τη διάρκεια της ημέρας. Και παρόλο αν πατήσετε την αναβολή κάθε τόσο δεν θα σας επηρεάσει σοβαρά, το να το κάνετε τακτικά μπορεί να οδηγήσει σε στέρηση ύπνου μακροπρόθεσμα.

Είναι κακό για την υγεία του εντέρου.

© Shutterstock.com

Το να αποκοιμηθείτε μετά το πάτημα της αναβολής μπερδεύει το εσωτερικό ρολόι του σώματος και επηρεάζει την ποιότητα του ύπνου. Όταν το σώμα δεν είναι σίγουρο πότε είναι ώρα να κοιμηθείτε και να ξυπνήσετε, είναι πιο πιθανό να περάσετε τη νύχτα στριφογυρίζοντας και με λιγότερο ύπνο από ότι χρειάζεστε. Ως αποτέλεσμα, μπορεί να προκαλέσει μεταβολικές διαταραχές και αύξηση βάρους.

Το δέρμα μπορεί να γίνει πιο ευαίσθητο.

© Depositphotos.com, © Shutterstock.com

Ακόμα κι αν φροντίζετε καλά το δέρμα σας, η συνεχής στέρηση ύπνου μπορεί να σαμποτάρει τις προσπάθειές σας και να προκαλέσει ερεθισμούς. Όταν δεν κοιμάστε αρκετά, αυξάνεται το επίπεδο της ορμόνης του στρες προκαλώντας φλεγμονή, υπερπαραγωγή σμήγματος και φραγμένους πόρους.

Δείτε ακόμη Τι θα Συμβεί εάν Δεν Κοιμάστε Αρκετά

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Μπορεί να επηρεάσει το ανοσοποιητικό σύστημα.

© Bright Side / YouTube

Μερικά επιπλέον λεπτά ύπνου μπορεί να είναι δελεαστικά, αλλά αν το κάνετε συνήθεια μπορεί να αρρωσταίνετε πιο συχνά από ότι στο παρελθόν. Αυτό συμβαίνει επειδή η συνεχής έλλειψη ύπνου αποδυναμώνει τους αμυντικούς μηχανισμούς του ανοσοποιητικού συστήματος και δεν μπορεί να σας προστατεύσει από τους ιούς όσο αποτελεσματικά θα έπρεπε.

Μπορεί να διαταράξει τον έμμηνο κύκλο.

brightside

Το πάτημα της αναβολής νωρίς το πρωί σε καθημερινή βάση μπορεί να επηρεάσει την αναπαραγωγική υγεία. Ο ακανόνιστος ύπνος επηρεάζει τις αναπαραγωγικές ορμόνες, οι οποίες είναι υπεύθυνες για την ωορρηξία. Η έλλειψη ύπνου θα δημιουργήσει τελικά περισσότερο στρες στο σώμα, το οποίο με τη σειρά του μπορεί να προκαλέσει ακανόνιστες ή χαμένες περιόδους.

Πώς να κόψετε τη συνήθεια να πατάτε την αναβολή στο ξυπνητήρι

© Unsplash.com, © ameen__shaikh / Reddit

Αν πατάτε τακτικά την αναβολή, κάντε μερικές αλλαγές στη ζωή που μπορούν να σας βοηθήσουν να το αντικαταστήσετε με πιο υγιεινές συνήθειες.

  • Γίνετε δραστήριοι. Τα άτομα που είναι πιο σωματικά ενεργά είναι λιγότερο πιθανό να χρησιμοποιήσουν το κουμπί αναβολής. Κάντε συνήθεια να περπατάτε τουλάχιστον μισή ώρα την ημέρα.
  • Βάλτε το ξυπνητήρι στην άλλη πλευρά του υπνοδωματίου. Αυτό το πανάρχαιο κόλπο μπορεί να σας βοηθήσει να αντισταθείτε στην παρόρμηση για αναβολή.
  • Ανάψτε το φως. Είναι πιο δύσκολο να ξυπνήσετε όταν είναι σκοτάδι και το άναμμα των φώτων μπορεί να σας βοηθήσει να ξυπνήσετε καλύτερα.
  • Επιλέξτε ένα ξυπνητήρι που δεν έχει λειτουργία αναβολής. Δεν γίνεται πιο απλό από αυτό: εάν δεν έχει κουμπί αναβολής, δεν θα μπείτε στον πειρασμό να ξανακοιμηθείτε. Επιλέξτε ένα ρολόι που έχει σχεδιαστεί για να ξυπνά με αργό τρόπο χωρίς επιλογή αναβολής.

Δείτε επίσης Τι θα Συμβεί εάν Σταματήσετε να Χρησιμοποιείτε Κινητό Τηλέφωνο

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

DIY φθινοπωρινά κηροπήγια,DIY φθινοπωρινά διακοσμητικά,diy κατασκευές,diy διακοσμητικά

Πώς θα φτιάξετε εύκολα και Οικονομικά DIY Φθινοπωρινά Κηροπήγια

δίαιτα του αστροναύτη,χάσιμο βάρους,αντιμετώπιση στομαχικών προβλημάτων,διατροφή,συμβουλές διατροφής

Η Δίαιτα του Αστροναύτη για Χάσιμο Βάρους και Αντιμετώπιση Στομαχικών Προβλημάτων