in , ,

9 Σημάδια ότι Τρώτε Πάρα Πολύ Ζάχαρη

σημάδια υπερκατανάλωσης ζάχαρης,συνέπειες υπερκατανάλωσης ζάχαρης,υγεία και ζάχαρη,συμβουλές υγείας,υγεία
σημάδια υπερκατανάλωσης ζάχαρης,συνέπειες υπερκατανάλωσης ζάχαρης,υγεία και ζάχαρη,συμβουλές υγείας,υγεία

Η ζάχαρη και ό, τι την περιέχει έχει ακόμη καλύτερη γεύση! Ο γλυκός κρυσταλλικός υδατάνθρακας φαίνεται να υπάρχει παντού. Ωστόσο, αυτό που φαίνεται να είναι αθώα απόλαυση είναι στην πραγματικότητα ο λόγος για πολλά περίπλοκα ζητήματα υγείας όταν καταναλώνεται σε μεγάλες ποσότητες. Σήμερα, η ζάχαρη είναι δύσκολο να αποφευχθεί, αλλά πολλοί δεν συνειδητοποιούν καν πόσο εθισμένοι σε αυτήν είναι. Υπάρχουν 9 προειδοποιητικά σημάδια που δίνει το σώμα σας και υποδεικνύουν ότι ήρθε η ώρα να απομακρυνθείτε από τα γλυκά. 7 Σημάδια ότι Το σώμα σας Δεν Ανέχεται τη Ζάχαρη

Πόνος στους μυς και στις αρθρώσεις

© depositphotos

Δεν κάνετε τακτικές βόλτες, κηπουρική ή γκολφ επειδή πονάτε; Μπορεί να είναι ένα από τα πολλά σήματα που χρησιμοποιεί το σώμα για να σας προειδοποιήσει για τις φλεγμονώδεις διεργασίες που συμβαίνουν στο εσωτερικό του. Υψηλές ποσότητες σακχάρου στη διατροφή σας κάνουν τα κύτταρα του ανοσοποιητικού να εκκρίνουν φλεγμονώδεις αγγελιοφόρους στο αίμα σας που προσπαθούν να διασπάσουν τα τελικά προϊόντα προχωρημένης μη ενζυμικής γλυκοζυλίωσης ή πρωτεΐνες που συνδέονται με ένα μόριο γλυκόζης.

Όσο περισσότερη ζάχαρη τρώτε, τόσο πιο τελικά προϊόντα προχωρημένης μη ενζυμικής γλυκοζυλίωσης παράγονται, με αποτέλεσμα να αποστέλλονται πιο φλεγμονώδεις αγγελιοφόροι για να σπάσουν τον κύκλο. Μια τέτοια αλληλουχία βιοχημικών αντιδράσεων θα μπορούσε τελικά να οδηγήσει σε αρθρίτιδα, καταρράκτη, καρδιακές παθήσεις, κακή μνήμη ή ζαρωμένο δέρμα.

Λιγούρα για γλυκά και άλλες ζαχαρούχες τροφές

© frankie cordoba / unsplash

Η ζάχαρη επεξεργάζεται πολύ γρήγορα, αφήνοντάς σας την αίσθηση της πείνας. Απελευθερώνει ντοπαμίνη, παρόμοια με αυτό που θα αισθανόσασταν όταν χρησιμοποιείτε εθιστικά φάρμακα. Ο νευροδιαβιβαστής ντοπαμίνη απελευθερώνεται από νευρώνες στο νευρικό σύστημα ως ανταμοιβή. Η συγκεκριμένη χημική ουσία μας κρατά σε καλή διάθεση.

Ο εγκέφαλος βλέπει τη ζάχαρη ως ανταμοιβή ή απόλαυση και όσο περισσότερη ζάχαρη τρώτε, τόσο περισσότερο το σώμα σας τη λαχταρά. Είναι ένας φαύλος και εθιστικός κύκλος. Επιπλέον, οι τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη δεν θα σας κάνουν να νιώσετε χορτάτοι επειδή δεν περιέχουν χρήσιμα θρεπτικά συστατικά.

Υψηλά και χαμηλά επίπεδα ενέργειας

© Wavebreakmedia / depositphotos, © Wavebreakmedia / depositphotos

Η γλυκόζη είναι υπεύθυνη για την παροχή ενέργειας στο σώμα, γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να διατηρείτε το επίπεδο σακχάρου στο αίμα στο σωστό επίπεδο. Οποιαδήποτε απόκλιση από αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακό σκαμπανέβασμα όλη την ημέρα. Όταν τρώτε γλυκά, το πάγκρεας απελευθερώνει ινσουλίνη για να φέρει γλυκόζη στα κύτταρα δίνοντας μια ώθηση ενέργειας. Μόλις τελειώσει ο κύκλος, αισθάνεστε ότι το επίπεδο της ενέργειας πέφτει επειδή το σώμα θέλει περισσότερη ζάχαρη.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Για να διατηρήσετε τα επίπεδα ενέργειας, αποφύγετε να τρώτε γλυκά και ανθυγιεινά σνακ. Αντ’ αυτού, επιλέξτε άπαχες πρωτεΐνες και υγιή λιπαρά. Πάρτε “πραγματική” ενέργεια για το σώμα σας από υγιεινές τροφές. Αυτό το πιο ομοιόμορφο επίπεδο σακχάρου στο αίμα δεν θα προκαλέσει ενεργειακές εκρήξεις και πτώσεις.

Συνεχείς δερματικοί ερεθισμοί

brightside

Τα τρόφιμα που περιέχουν πρόσθετη ζάχαρη προκαλούν αύξηση των επιπέδων ινσουλίνης και ξεκινούν τη διαδικασία της γλυκοζυλίωσης ή της σύνδεσης της ζάχαρης με μόρια πρωτεΐνης. Μόλις η γλυκόζη εισέλθει στο αίμα, ξεκινά μια σειρά περίπλοκων φυσιολογικών διεργασιών που μπορεί τελικά να προκαλέσουν φλεγμονή και δερματικά προβλήματα. Αυτή η ώθηση ινσουλίνης μπορεί τελικά να αυξήσει τη δραστηριότητα των λιπαρών αδένων στο δέρμα και να ενεργοποιήσει τις φλεγμονώδεις διεργασίες.

Σημαίνει ότι μια διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη σχετίζεται με υψηλότερο κίνδυνο εκδήλωσης ακμής. Εάν καμία από τις ιατρικές θεραπείες δεν φαίνεται να σας βοηθά, δοκιμάστε να αλλάξετε τις διατροφικές σας συνήθειες, καταναλώνοντας λιγότερες τροφές που περιέχουν ζάχαρη.

Αύξηση βάρους

© aboikis / depositphotos

Εάν από τα πιο προφανή σημάδια υπερβολικής κατανάλωσης ζάχαρης είναι η αύξηση του βάρους. Τα σνακ και τα γλυκά συνήθως συσσωρεύουν λίπος στο μεσαίο τμήμα του σώματος. Ένα υψηλό επίπεδο ζάχαρης αυξάνει την παραγωγή ινσουλίνης που αποθηκεύει περίσσεια λίπους στην κοιλιά σας παρά σε κάποιο άλλο μέρος.

Δείτε ακόμη Τι θα Συμβεί στο Σώμα σας εάν Κόψετε τη Ζάχαρη

Τερηδόνα

© marishu / depositphotos

Οι γλυκές τροφές προάγουν αδιαμφισβήτητα το σχηματισμό τερηδόνας. Ωστόσο, δεν είναι η ζάχαρη που κάνει τα δόντια να σαπίζουν, αλλά μάλλον, τα υπολείμματα από τις τροφές που αφήνονται στα δόντια μετά το φαγητό. Εάν δεν αφομοιωθούν ή βουρτσιστούν σωστά, τα υπολείμματα τροφών προκαλούν την εμφάνιση πλάκας στα δόντια. Διαβρώνει τη σκληρή επιφάνεια ενός δοντιού με αποτέλεσμα μικροσκοπικές οπές.

Διάφορες ζαχαρούχες τροφές όπως καραμέλες, ξηρά δημητριακά και τσίχλες δυόσμου μπορούν να κολλήσουν ανάμεσα στα δόντια, όπου είναι δύσκολο να φτάσετε, επιταχύνοντας τη διαδικασία της τερηδόνας. Η διατήρηση της σωστής στοματικής υγιεινής μπορεί να σας γλιτώσει από τακτικά ραντεβού με οδοντίατρο.

Υψηλή ανοχή στη ζάχαρη

© Dionisvera / depositphotos, © juliannafunk / depositphotos, © belchonock / depositphotos

Όταν τρώτε πολλά γλυκά κάθε μέρα οι γευστικοί σας κάλυκες συνηθίζουν στο ίδιο επίπεδο γλυκύτητας και μπορεί να μην ανταποκρίνονται όπως πριν. Εάν τίποτα δεν έχει γλυκιά γεύση, μειώστε την κατανάλωση ζάχαρης και γλυκών σιροπιών και επιλεξτε μια καλά ισορροπημένη διατροφή.

Συχνά κρυολογήματα και γρίπη

© AllaSerebrina / depositphotos

Η κατανάλωση υπερβολικής ζάχαρης εμποδίζει τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος να επιτίθενται στα βακτήρια όταν αρρωστήσετε. Η βιταμίνη C που χρειάζεται το σώμα για την καταπολέμηση της γρίπης είναι πολύ παρόμοια στη χημική της δομή με τη γλυκόζη. Αντί το ανοσοποιητικό σύστημα να χρησιμοποιεί βιταμίνη C, λαμβάνει γλυκόζη που έχει μηδενικο αποτέλεσμα έναντι της γρίπης. Επομένως, αντί να καταπολεμά μια ασθένεια, το ανοσοποιητικό σύστημα υποφέρει από αυτήν.

Για να το αποτρέψετε, μειώστε τα γλυκά όταν κινδυνεύετε να κρυώσετε ή γριπιάσετε και φάτε περισσότερα φρούτα και λαχανικά που είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες C και E, καθώς και βήτα-καροτίνη και ψευδάργυρο.

Αίσθημα φουσκώματος

© RomarioIen / depositphotos

Το φούσκωμα και τα επώδυνα αέρια, καθώς και άλλες δυσφορίες στην πέψη, μπορεί να προκληθούν από διαφορετικές τροφές. Και η κατανάλωση υπερβολικής ζάχαρης είναι μια από αυτές! Επειδή το φούσκωμα συνδέεται άμεσα με αυτό που τρώτε και προσπαθείτε να αφομοιώσετε, η ζάχαρη παίζει μεγάλο ρόλο σε αυτό. Εάν τα σάκχαρα απορροφηθούν άσχημα στο λεπτό έντερο, θα εισέλθουν στο παχύ έντερο, όπου η ζάχαρη συνήθως λειτουργεί σαν βακτήρια που παράγουν αέρια.

Οπότε προσπαθήστε να αποφύγετε την κατανάλωση γλυκαντικών, αναψυκτικά διαίτης και σνακ. Είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι οι τροφείς χωρίς ζάχαρη είναι γεμάτες με αλκοόλες ζάχαρης που περιέχουν δύσπεπτες ενώσεις.

Πόση ζάχαρη είναι υπερβολική;

© Vinicius Amano / unsplash

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η συνιστώμενη δόση ζάχαρης πρέπει να είναι μικρότερη από το 10% της ημερήσιας ενεργειακής πρόσληψης. Αυτό το καθημερινό 10% ισοδυναμεί με 7 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη. Η ζάχαρη είναι αδιαμφισβήτητα νόστιμη και όλοι την αγαπάμε, αλλά η υπερβολική κατανάλωσή της μπορεί να έχει πάρα πολλές βλαβερές συνέπειες. Στην πραγματικότητα, μόλις 4 γραμμάρια υδατανθράκων = 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη στο σώμα σας. Προσέξτε τα παραπάνω σημάδια και προσπαθήστε να μειώσετε την ημερήσια πρόσληψη ζάχαρης. Εναλλακτικά, καταναλώστε ζάχαρη από φυσικά προϊόντα όπως φρούτα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς ή δημητριακά.

Δείτε επίσης Εκπληκτικό βίντεο δείχνει πώς η ζάχαρη καταστρέφει τον οργανισμό μας

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

DIY φυσικά απορρυπαντικά πλυντηρίου πιάτων,diy κατασκευές,χρήσιμα

3 Συνταγές για να φτιάξετε δικά σας Φυσικά Απορρυπαντικά Πλυντηρίου Πιάτων. Ταμπλέτες, Υγρό και Τζελ!

αφαίρεση μυρωδιάς τσιγάρου από ρούχα,καθαρισμός ρούχων,συμβουλές καθαρισμού,χρήσιμα

Πώς να Αφαιρέσετε τη Μυρωδιά Τσιγάρου από τα Ρούχα