in , ,

9 Γρήγορα Κόλπα για να Επιλέξετε το Σωστό Μέγεθος Ρούχων σε Κατάστημα

επιλογή σωστού μεγέθους ρούχων,συμβουλές για ρούχα,ρούχα,κόλπα
επιλογή σωστού μεγέθους ρούχων,συμβουλές για ρούχα,ρούχα,κόλπα

Μερικές φορές μπορείτε να αγοράσετε ένα ρούχο και στη συνέχεια να ανακαλύψετε ότι είναι πολύ στενό. Η φαίνεται ότι αγοράστηκε για κάποιον άλλο. Ενώ ψωνίζετε, μπορείτε να παρασυρθείτε και δεν παρατηρείτε κάποιες μικρές λεπτομέρειες. Όμως, υπάρχουν 9 γρήγορα κόλπα που θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε ρούχα στο σωστό μέγεθος σε ένα κατάστημα. Πώς να Επιλέξετε το Τέλειο Μέγεθος για Ρούχα Διαδικτυακά

Σουτιέν

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Το μέγεθος είναι το πιο σημαντικό στην επιλογή σουτιέν, αλλά δεν γνωρίζουν όλοι πώς να το μετρήσουν. Μπορείτε να το κάνετε μέσα σε λίγα λεπτά, ακόμη και πριν πάτε στο κατάστημα. Σταθείτε όρθιοι και μετρήστε την περιφέρεια κάτω από το στήθος και στη συνέχεια την περιφέρεια του στήθους στα πιο κυρτά σημεία. Η μεζούρα πρέπει να σφίγγει καλά στο σώμα αλλά όχι πολύ.

Τώρα αφαιρέστε την περιφέρεια κάτω από το στήθος από την περιφέρεια του στήθους. Ο αριθμός που προκύπτει αντιστοιχεί στο μέγεθος του σουτιέν: 10-11,5 εκατοστά στο μέγεθος 0, 12-13 εκατοστά στο μέγεθος 1, 14-15 εκατοστά στο μέγεθος 2, 15-17 εκατοστά στο μέγεθος 3, 18-19 εκατοστα στο μέγεθος 4 και ούτω καθεξής. Τα γράμματα του αλφαβήτου αντιστοιχούν σε κάθε μέγεθος: το μέγεθος 0 αντιστοιχεί σε AA, το μέγεθος 1 αντιστοιχεί σε A, μέγεθος 2 – B, μέγεθος 3 – C, μέγεθος 4 – D. Ο αριθμός της περιφέρειας κάτω από το στήθος πρέπει να στρογγυλοποιείται. Για παράδειγμα, εάν είναι 74 εκατοστά και η περιφέρεια του στήθους είναι 86 εκατοστά ίντσες, τότε το κατάλληλο μέγεθος σουτιέν θα είναι 30Α.

Μπλουζάκι

© JasminkaM / Shutterstock, © Depositphotos.com

Ένα μπλουζάκι είναι ένα τόσο συνηθισμένο ρούχο που κοιτάμε μόνο το μέγεθος της ετικέτας πριν το αγοράσουμε. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα ταιριάζει όπως θα έπρεπε. Ένα μπλουζάκι σε κατάλληλο μέγεθος θα πρέπει να έχει μανίκια που φτάνουν στη μέση του ώμου. Αν είναι πιο κοντά, είναι πολύ μικρό, αν είναι μακρύτερα, είναι πολύ μεγάλο.

Δώστε προσοχή στο μήκος της μπλούζας καθώς ιδανικά, το κάτω άκρο πρέπει να είναι λίγα εκατοστά κάτω από τη μέση. Οι ραφές των ώμων πρέπει να βρίσκονται κοντά στο σώμα και να μην ξεπερνούν την άκρη του ώμου.

Σακάκι

© Depositphotos.com

Ο ευκολότερος τρόπος για να διαπιστώσετε αν σας ταιριάζει ένα σακάκι είναι να αγκαλιαστείτε, κάτι που μπορείτε να κάνετε στο δοκιμαστήριο. Βεβαιωθείτε ότι δεν περιορίζει τις κινήσεις σας και ότι μπορείτε εύκολα να πιάσετε τους αγκώνες σας. Ταυτόχρονα, θα πρέπει να νιώσετε ένα ελαφρύ τράβηγμα – αν όχι, το σακάκι είναι πολύ μεγάλο.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Φόρεμα

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Όταν αγοράζετε ένα κλασικό εφαρμοστό φόρεμα, δώστε προσοχή στις ραφές των ώμων. Πρέπει να πέφτουν επίπεδα και το ύφασμα δεν πρέπει να τσαλακώνεται. Το φόρεμα είναι πολύ μικρό εάν υπάρχουν ζάρες στο μπροστινό μέρος του στριφώματος που σημαίνει ότι το ύφασμα είναι τεντωμένο και δεν θα αισθάνεστε άνετα όταν κινείστε. Σε ένα κλασικό εφαρμοστό φόρεμα, η ζώνη πρέπει να ταιριάζει με τη μέσης σας.

Δείτε ακόμη 9 Διαφορές Μεταξύ Φθηνών και Ποιοτικών Ρούχων

Μπλούζα

© Unsplash.com

Όταν επιλέγετε μια μπλούζα, εστιάστε στο φαρδύτερο μέρος του σώματός σας – για παράδειγμα, στους ώμους, στο στήθος ή στη μέση. Το ύφασμα μεταξύ των κουμπιών δεν πρέπει να ανοίγει από το τέντωμα. Όπως και με ένα μπλουζάκι, οι ραφές των ώμων δεν πρέπει να βρίσκονται κάτω από τους ώμους και πρέπει να ταιριάζουν άνετα στο σώμα. Ένα άλλο πράγμα είναι οι πλευρικές ραφές: πρέπει να βρίσκονται σε ορθή γωνία με το πάτωμα. Διαφορετικά, το ρούχο μπορεί να στρίψει όταν το φοράτε.

Πουκάμισο

© Depositphotos.com

Όταν επιλέγετε ένα πουκάμισο, πρέπει να δώσετε προσοχή σε πολλά πράγματα ταυτόχρονα. Το κολάρο πρέπει να αγγίζει το λαιμό, αλλά να μην τον σφίγγει. Αν γυρίσετε το κεφάλι και το κολάρο γυρίσει σημαίνει ότι είναι πολύ σφιχτό. Στην ιδανική περίπτωση, 2 δάχτυλα πρέπει να χωρούν εύκολα σε ένα κολάρο με κουμπιά.

Τα μανίκια δεν πρέπει να είναι τόσο σφιχτά ώστε να βλέπετε τα χέρια σας κάτω από αυτά, αλλά δεν πρέπει να είναι αρκετά χαλαρά ώστε να σχηματίζουν ζάρες. Όταν λυγίζετε το χέρι, οι μανσέτες δεν πρέπει να σηκώνονται περισσότερο από 2,5 εκατοστά από τον καρπό.

Φούστα

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Για να προσδιορίσετε εάν το μέγεθος μιας φούστας είναι κατάλληλο για εσάς, πιάστε το ύφασμα της μέσης με τα δάχτυλα και τραβήξτε τουλάχιστον 2,5 εκατοστά πίσω. Εάν είστε σε θέση να το κάνετε, αυτό είναι το μέγεθός σας (απαραίτητο για άνετη κίνηση και καθιστική θέση). Εάν το κενό της μέσης είναι μικρότερο ή ανύπαρκτο, τότε η φούστα είναι πολύ σφιχτή και είναι λογικό να επιλέξετε μεγαλύτερο μέγεθος.

Ρίξτε μια ματιά στη σχίσιμο, εάν έχει: όταν στέκεστε, οι άκρες του δεν πρέπει να ανοίγουν. Το στρίφωμα της φούστας πρέπει να είναι τελείως παράλληλο με το πάτωμα. Εκτός, φυσικά, αν έχει ασύμμετρο κόψιμο.

Παντελόνι

© Depositphotos.com

Τα κλασικά παντελόνια στο σωστό μέγεθος πρέπει να κάθονται σφιχτά μόνο στο πάνω μέρος του μηρού, ενώ το κάτω μέρος να παραμένει χαλαρό. Για να καταλάβετε εάν το μέγεθος είναι σωστό, δοκιμάστε να τοποθετήσετε 2 δάχτυλα κάτω από τη ζώνη. Ένας άλλος τρόπος δοκιμής είναι να καθίσετε σε μια καρέκλα στο δοκιμαστήριο και να βάλετε τον αντίχειρά σας κάτω από τη ζώνη.

Εάν το πετύχετε, μπορείτε να αγοράσετε με ασφάλεια αυτό το παντελόνι γιατί μπορείτε εύκολα να βάλετε ένα πουκάμισο μέσα χωρίς να ασκήσετε πίεση στην κοιλιά. Ρίξτε μια πιο προσεκτική ματιά στις μπροστινές τσέπες. Όταν στέκεστε, δεν πρέπει να ζαρώσουν. Αλλά αν δείτε ζάρες αφού καθίσετε, είναι εντάξει.

Αθλητικά ρούχα

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Όταν επιλέγετε αθλητικά ρούχα, θα πρέπει να ξεκινήσετε με τα αθλήματα που κάνετε. Για παράδειγμα, τα σορτς ποδηλασίας έχουν ειδική επένδυση που τα κάνει πολύ πιο άνετα για να αντέχουν σε μεγάλες αποστάσεις. Δεν είναι πραγματικά άνετο να κάνετε τζόκινγκ ή γυμναστική με αυτά. Από την άλλη πλευρά, η ποδηλασία λίγων χιλιομέτρων με σορτς τρεξίματος δεν θα είναι επίσης άνετη. Η έλλειψη επένδυσης μπορεί να προκαλέσει κάλους.

Δώστε προσοχή στο ύφασμα: το αναπνεύσιμο βαμβακερό θα απορροφήσει την υγρασία, αλλά δεν θα εξατμιστεί γρήγορα, γεγονός που θα κάνει τα ρούχα πιο βαριά. Τα συνθετικά μπορούν να παράγουν στατικό ηλεκτρισμό, κάτι που είναι ανεπιθύμητο, για παράδειγμα, σε διάδρομο. Η καλύτερη επιλογή για σπορ είναι ένα ύφασμα που περιέχει νάιλον ή μπαμπού. Επιτρέπει στον αέρα να διέρχεται και απορροφά την υγρασία από το σώμα. Σκεφτείτε το κόψιμο των φορμών σας: οι στενές είναι καλές για τρέξιμο ή ομαδική προπόνηση, οι φαρδιές για χαλαρή προπόνηση.

Δείτε επίσης Τι Πρέπει να Προσέχετε όταν Αγοράζετε Ρούχα

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

διακόσμηση με χαλκό,χαλκός,χάλκινα ποτήρια

35 Διαχρονικές Ιδέες Διακόσμησης με Χάλκινες Πινελιές

ποντικιών με γύψο καλλιτεχνίας

Απαλλαγείτε από τα Ποντίκια με Γύψο Καλλιτεχνίας