in , ,

16 Φυσικές Θεραπείες για Ηλιακές Κηλίδες στο Δέρμα

φυσικές θεραπείες για ηλιακές κηλίδες,ηλιακές κηλίδες δέρματος,φροντίδα δέρματος,συμβουλές ομορφιάς,ομορφιά
16 Φυσικές Θεραπείες για Ηλιακές Κηλίδες στο Δέρμα

Όλοι λατρεύουν τις φωτεινές ηλιόλουστες μέρες, σωστά; Λοιπόν, σχεδόν όλοι, αφού υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί στον ήλιο λόγω του κινδύνου βλάβης του δέρματος. Το αντηλιακό συνιστάται σε όλους για να προστατευθούν από τον κίνδυνο καρκίνου του δέρματος, υπερχρωματισμού και πρόωρης γήρανσης. Αν οι ηλιακές κηλίδες είναι κάτι που παρατηρείτε συχνά στο σώμα σας, τότε αυτές 16 φυσικές θεραπείες είναι για εσάς! 10 Φυσικοί Τρόποι Αντιμετώπισης Κοινών Δερματικών Παθήσεων

Φρούτα

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com, © Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Λεμόνι

Περιέχει κιτρικό οξύ, το οποίο είναι ένας εξαιρετικός λευκαντικός παράγοντας. Ωστόσο, μπορεί επίσης να προκαλέσει ήπιο έγκαυμα.
Στύψτε το χυμό από ενα λεμόνι και εφαρμόστε το με ένα βαμβάκι. Εάν έχετε εξαιρετικά ευαίσθητο δέρμα, φροντίστε να διαλύσετε το χυμό λεμονιού με λίγο νερό.
Εφαρμόστε το περίπου 3-4 φορές την εβδομάδα. Δώστε μεγάλη προσοχή στο πώς αντιδρά το δέρμα σας και μειώστε τον αριθμό των εφαρμογών εάν εμφανιστεί ερεθισμός.

Παπάγια

Περιέχει ένζυμα, τα οποία έχουν απολεπιστικές ιδιότητες.
Τρίψτε ή πολτοποιήστε την παπάγια και στη συνέχεια εφαρμόστε αυτόν τον πουρέ. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό μετά από 20 λεπτά.
Είναι πιο ήπιο από το λεμόνι, ώστε να μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε το πρωί και το βράδυ.

Καρπούζι

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, Β και C και καλό για πολλούς άλλους λόγους. Δεν θα σας δώσει γρήγορα αποτελέσματα, αλλά είναι σίγουρο ότι θα σας βοηθήσει να εξομαλύνετε τον τόνο του δέρματός σας μετά από λίγο.
Εφαρμόστε λίγο σε οποιαδήποτε σημείο με ηλιακές κηλίδες. Τρίψτε το, αφήστε το για 20-30 λεπτά και μετά ξεπλύνετε.
Δεν πρόκειται να προκαλέσει καμία βλάβη, οπότε η εφαρμογή του καθημερινά είναι καλή. Η επιμονή είναι το κλειδί σε αυτή την περίπτωση.

Λαχανικά

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com, © Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Κόκκινο κρεμμύδι

Είναι φυσικά όξινο και βοηθάει να εξαφανιστούν οι ηλιακές κηλίδες.
Ανακατέψτε μια κουταλιά της σούπας χυμό κόκκινου κρεμμυδιού με 2 κουταλιές της σούπας μέλι. Βάλτε την περίσσεια ποσότητας στο ψυγείο. Εφαρμόστε το στις κηλίδες, αλλά δοκιμάστε το πρώτα στο σώμα σας πριν το εφαρμόσετε στο πρόσωπό σας. Ξεπλύνετε καλά μετά από 15 λεπτά για να απαλλαγείτε από τη μυρωδιά. Χρησιμοποιήστε το 2 φορές την εβδομάδα.

Ντομάτα

Η ντομάτα είναι γνωστό ότι έχει λευκαντική δράση στο δέρμα. Οι κορεάτικες μάρκες ομορφιάς που τρελαίνονται για δέρμα που μοιάζει με πορσελάνη έχουν ολόκληρες σειρές προϊόντων με βάση την ντομάτα. Θεωρούνται επίσης υπερτροφές.
Σκεφτείτε να αγοράσετε μια μάσκα λεύκανσης με ντομάτα ή χρησιμοποιήστε μια φρέσκια ντομάτα πιέζοντας το χυμό. ή απλά βάλτε μια λεπτή μικρή φέτα στις κηλίδες και αφήστε την για περίπου 10 λεπτά. Επαναλάβετε 3-4 φορές την εβδομάδα.

Αγγούρι

Είναι υπέροχο για το ξηρό δέρμα λόγω των ενυδατικών ιδιοτήτων του και για τις ηλιακές κηλίδες λόγω των υψηλών ποσοτήτων βιταμίνης С.
Βάλτε 2 φέτες κάτω από τα μάτια. Πολτοποιήστε μια άλλη φέτα, ανακατέψτε τη με γλυκερίνη και εφαρμόστε είτε στα σημεία είτε σε ολόκληρο το πρόσωπό σας. Ξεπλύνετε μετά από 15 λεπτά.
Περιποιηθείτε τον εαυτό σας όσο συχνά μπορείτε με ένα καλό βιολογικό αγγούρι που είναι πολύ υδαρές ή πολύ ξηρό.

Έλαια

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Γλυκό αμυγδαλέλαιο

Σε αντίθεση με τα κόκκινα κρεμμύδια, το γλυκό αμυγδαλέλαιο μυρίζει υπέροχα. Δεν είναι πολύ φθηνό, αλλά προσφέρει εκπληκτικές ιδιότητες όπως ελαϊκά και λινολεϊκά οξέα και βιταμίνες Α, Β2, Β6, Δ και Ε. Επιπλέον, είναι μη λιπαρό και απορροφάται γρήγορα.
Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως λοσιόν απλώνοντας απαλά μερικές σταγόνες στο πρόσωπό σας και απευθείας στις ηλιακες κηλιδες. Μην το ξεπλύνετε. Εφαρμόστε το κάθε βράδυ πριν τον ύπνο.

Βιταμίνη Ε

Μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε για να ενυδατώσετε την επιδερμίδα, να την προσθέσετε σε θεραπείες ομορφιάς, να την πάρετε ως συμπλήρωμα και να την εφαρμόσετε στο δέρμα σας ως λευκαντικό παράγοντα.
Είναι καλύτερα σε κάψουλες αφού είναι ευκολότερο να χρησιμοποιείτε μία κάψουλα τη φορά. Πιέστε την στο δέρμα σας, απλώστε την και μην την ξεπλύνετε αν την εφαρμόσετε πριν κοιμηθείτε. Κοιμηθείτε και αφήστε την να κάνει τα μαγικά της! Χρησιμοποιείστε την οσο συχνά θέλετε.

Καστορέλαιο

Διατηρεί τον τόνο του δέρματος ομοιόμορφο και μειώνει επίσης τις ηλιακές κηλίδες. Επιπλέον, είναι μια φθηνότερη εναλλακτική λύση.
Τρίψτε απαλά όπου χρειάζεται. Εφαρμόστε το στο δέρμα σας το πρωί και το βράδυ.

Δείτε ακόμη 7 Τροφές που Μπορεί να Γίνουν ΤΟΞΙΚΕΣ για το Δέρμα

Υγρά

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com, © Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Μηλόξυδο

Ένα υγιεινό προϊόν από μόνο του, το μηλόξυδο είναι επίσης εξαιρετικό για τη θεραπεία των ηλιακών κηλίδων – και ακόμη καλύτερο για την πρόληψή τους. Περιέχει άλφα υδροξυλικά οξέα που προστατεύουν από τις ακτίνες του ήλιου.
Ανακατέψτε μισή κουταλιά ξύδι με μια κουταλιά χυμό λεμονιού (διπλή ισχύ) για να δημιουργήσετε μια πάστα. Εφαρμόστε με ένα βαμβάκι και στη συνέχεια ξεπλύνετε όταν στεγνώσει. Εάν θέλετε να το χρησιμοποιήσετε ως μάσκα, δοκιμάστε πρώτα να εφαρμόσετε μια μικρή ποσότητα στο μέτωπό σας για να δείτε εάν εμφανιστεί ερεθισμός.
Ως μάσκα, μία φορά την εβδομάδα είναι αρκετή. Εάν θέλετε να το εφαρμόσετε τοπικά σε σημεία, είναι καλύτερο να το κάνετε κάθε δεύτερη μέρα.

Πράσινο τσάι

Τα αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτικά του αποτελέσματα είναι καλά τόσο για κατανάλωση όσο και για τοπική χρήση.
Όσο πιο δυνατό το παρασκευάζετε, τόσο καλύτερα είναι σε αυτή την περίπτωση. Εφαρμόστε με ένα βαμβάκι ή απλώς χρησιμοποιήστε ένα σακουλάκι τσαγιού για να ταμπονάρετε (όχι να τρίψετε) το δέρμα.
Η συχνότητα εξαρτάται από εσάς. Σε γενικές γραμμές, συνιστάται να το κάνετε αυτό κάθε δεύτερη μέρα.

Νερό καρύδας

Όλοι γνωρίζουν ότι οι καρύδες είναι ένα παραδεισένιο φαγητό, ποτό και καλλυντικό προϊόν. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για πολλούς σκοπούς. Μιλώντας για το δέρμα, θα σας προσφέρει ένα ελαφρύ αποτέλεσμα ψύξης και λεύκανσης.
Πολύ απλό. Εφαρμόστε, αφήστε το να στεγνώσει και στη συνέχεια εφαρμόστε ξανά.
Όσο συχνά θέλετε. Είναι λίγο κολλώδες, ώστε να το ξεπλύνετε αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε μακιγιάζ ή κάποιο άλλο προϊόν μετά.

Γαλακτοκομικά

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Βουτυρόγαλα

Ας ξεκινήσουμε με το “τι” αυτή τη φορά. Το βουτυρόγαλα είναι αυτό που απομένει μετά την ανάμειξη του βουτύρου από το γάλα. Είναι υγρό και έχει γαλακτικό οξύ που βοηθά στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος.
Μουλιάστε ένα βαμβάκι και βάλτε το στις κηλίδες. Αφήστε το για 20 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε. Αλλά μην το εφαρμόζετε σε ευαίσθητες περιοχές γιατί το γαλακτικό οξύ μπορεί να τα ερεθίσει. Χρησιμοποιήστε το καθημερινά.

Γιαούρτι

Ως άλλο γαλακτοκομικό προϊόν, έχει τις ίδιες ιδιότητες με το βουτυρόγαλα και είναι πιο εύκολο να το βρείτε σε κατάστημα.
Επιλέξτε φυσικό γιαούρτι χωρίς πρόσθετα. Χρησιμοποιήστε το σε ολόκληρο το σώμα εάν έχετε ηλιακες κηλίδες.
Η συχνότητα εξαρτάται από το σημείο αλλά κυρίως μερικές φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Μπαχαρικά

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Κουρκουμάς

Ένα μπαχαρικό με εξαιρετικές αντισηπτικές ιδιότητες.
Ανακατέψτε το με οποιοδήποτε από τα παραπάνω έλαια ή μέλι για να κάνετε μια παχιά πάστα. Αναμεμειγμένο με μέλι, είναι καλύτερο για τοπική χρήση, αλλά μπορεί να εφαρμοστεί ως μάσκα σε ολόκληρο το πρόσωπό σας αν το αναμίξετε με λάδια. Εφαρμόστε το 2 φορές την εβδομάδα.

Σανταλόξυλο

Πάρτε λίγο σκόνη σανταλόξυλου και ανακατέψτε την με λίγο χυμό λεμονιού και ροδόνερο ή οποιοδήποτε άλλο τόνερ για να δημιουργήσετε μια πάστα. Μια τέτοια συνοχή είναι πολύ βολική στη χρήση. Εφαρμόστε, αφήστε να στεγνώσει και στη συνέχεια ξεπλύνετε. Ένας άλλος τρόπος είναι να αναμίξετε τη σκόνη με ελαιόλαδο ή κάψουλα βιταμίνης Ε σε αναλογία 1: 2. Αφήστε το για μια νύχτα.
Μπορείτε να το χρησιμοποιείτε κάθε βράδυ αν αναμειγνύεται με λάδια μέχρι να δείτε αποτέλεσμα ή δύο φορές την εβδομάδα εάν αναμειχθεί με χυμό λεμονιού.

Δείτε επίσης 6 Μυστικά Διατροφής από Δερματολόγο για Τέλειο Δέρμα

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

τάσεις επίπλων φθινόπωρο 2021,έπιπλα,διακόσμηση σπιτιού,ιδέες για έπιπλα

Οι 4 Μεγαλύτερες Τάσεις Επίπλων για το Φθινόπωρο 2021 Σύμφωνα με τους Διακοσμητές

συνήθειες για απώλεια βάρους,διατροφή για απώλεια βάρους,συμβουλές διατροφής,διατροφή

11 Συνήθειες που Βοηθουν να Χάσετε Βάρος Γρήγορα