in , , , ,

12 Δημοφιλή Είδη Ένδυσης που Μπορεί να Γίνουν Επικίνδυνα

επιβλαβή είδη ένδυσης,συμβουλές υγείας,συμβουλές για ρούχα,υγεία,χρήσιμα
12 Δημοφιλή Είδη Ένδυσης που Μπορεί να Γίνουν Επικίνδυνα

Πολλά δημοφιλή είδη ένδυσης ή αξεσουάρ δεν είναι τόσο ακίνδυνα όσο νομίζουμε. Εάν δεν δώσουμε προσοχή στα υφάσματα που φοράμε ή αν αγοράσουμε γυαλιά ηλίου στο δρόμο ή επιλέξουμε μοντέρνα αλλά όχι πραγματικά άνετα ρούχα, οι επιπτώσεις μπορεί να είναι πολύ επιβλαβείς. Δείτε παρακάτω μια λίστα με ρούχα και αξεσουάρ που δεν πρέπει να αγοράσετε ή που πρέπει να φοράτε με προσοχή. 8 Λάθη που Κάνετε με τα Εσώρουχα

Μπλε μαγιό

© Depositphotos.com

Όταν επιλέγετε ένα μαγιό για ένα παιδί, επιλέξτε σε έντονο και αντίθετο χρώμα, όπως κόκκινο, κίτρινο κλπ. Ξεχωρίζουν στην πισίνα, στη λίμνη ή στη θάλασσα. Αλλά είναι καλύτερο να αποφύγετε τα μπλε μαγιό τόσο για τον εαυτό σας όσο και για τα παιδιά σας. Σε ένα τέτοιο μαγιό ένα άτομο στο νερό είναι σχεδόν αόρατο και αυτό δεν είναι ασφαλές για προφανείς λόγους.

Κολάν που είναι πολύ σφιχτά

© Pei Hua Yeap / Flickr, © CC BY 2.0

Η συνεχής χρήση κολάν μπορεί να οδηγήσει σε ερεθισμό του δέρματος καθώς συνήθως είναι κατασκευασμένα από πυκνό υλικό και είναι αρκετά σφιχτά. Όταν κινείστε, το ύφασμα τρίβεται στο δέρμα σας.

Επιπλέον, το σώμα ιδρώνει με το κολάν και το υγρό και ζεστό περιβάλλον είναι γόνιμο έδαφος για ανάπτυξη βακτηρίων. Επομένως, συνιστάται να τα αλλάζετε συχνά και να τα πλένετε μετά από κάθε χρήση.

Μερικά υπερμεγέθη ρούχα

© Kamil Piklikiewicz / East News

Δεν είναι μόνο τα στενά ρούχα που μπορεί να είναι επιβλαβή. Οι μεγάλες και βαριές κουκούλες σε φούτερ μπορεί μερικές φορές να προκαλέσουν ενόχληση στον αυχένα και την πλάτη. Τα φαρδιά μανίκια μπορούν να κρατήσουν τα χέρια σας σε αφύσικη θέση, προκαλώντας πίεση στους μυς του σώματός σας.

Όταν ένα άτομο φοράει μια μεγάλη κουκούλα, πρέπει να τεντώσει το λαιμό του προς τα εμπρός για να δει. Και η κουκούλα που κρέμεται στην πλάτη μπορεί να σφίξει το λαιμό.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Γυαλιά ηλίου χωρίς ειδική σήμανση

© Pxfuel.com

Ο κύριος σκοπός των γυαλιών ηλίου είναι η προστασία των ματιών από την επικίνδυνη υπεριώδη ακτινοβολία, όχι μόνο από την φωτεινότητα του ηλιακού φωτός. Εάν τα γυαλιά δεν έχουν σήμανση που γράφει UV 400, τότε δεν θα σας παρέχει τη μέγιστη προστασία.

Η προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία δεν μπορεί να οριστεί από τη σκουρότητα των φακών. Οι μαύροι φακοί μπορούν να κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό: διαστέλλουν τις κόρες και αν δεν υπάρχει φίλτρο υπεριώδους ακτινοβολίας, τα μάτια μπορεί να υποστούν σοβαρή βλάβη. Συνιστάται να αγοράζετε γυαλιά ηλίου σε εξειδικευμένα καταστήματα που διαθέτουν ειδικές συσκευές – που ονομάζονται φωτόμετρα.

Μερικά καλοκαιρινά καπέλα

© Pixnio.com, © Pxfuel.com

Ένας από τους κύριους σκοπούς ενός καπέλου είναι να σας προστατεύσει από τις ακτίνες του ήλιου. Και τα καπέλα του μπέιζμπολ δεν είναι ιδανικά καθώς αφήνουν τα αυτιά και το λαιμό απροστάτευτα.

Αν προτιμάτε να φοράτε μόνο καπέλα μπέιζμπολ, καλύψτε τις ανοιχτές περιοχές του λαιμού και των αυτιών με αντηλιακό. Παρεμπιπτόντως, τα ψάθινα καπέλα, ακόμη και με τα φαρδιά γείσα, δεν είναι επίσης μια πολύ καλή επιλογή επειδή αφήνουν τις ακτίνες του ήλιου να περάσουν.

Φούστα pencil

© Slayer87 / Depositphotos.com

Μια γυναίκα ντυμένη με φούστα pencil φαίνεται πολύ κομψή, αλλά αυτό το ρούχο καθιστά δύσκολη την κίνηση. Ως αποτέλεσμα, όχι μόνο το βάδισμα αλλά και η στάση σώματος αλλάζουν, που μπορεί να προκαλέσει πόνο στην πλάτη. Είναι επίσης δύσκολο να λυγίσετε τα γόνατα και να καθίσετε που σημαίνει ότι οι μύες της πλάτης αντιμετωπίζουν πρόσθετη πίεση κατά τη διάρκεια αυτών των κινήσεων.

Δείτε ακόμη 13 Ξεπερασμένα Είδη Ντουλάπας που Καταστρέφουν και την Καλύτερη Εμφάνιση

Μπλουζάκι ή φόρεμα που δένει στο λαιμό

© Pxfuel.com

Αυτά τα ρούχα συνήθως ασκούν μεγάλη πίεση στο λαιμό, ειδικά αν έχετε μεγάλο στήθος. Επειδή δένουν στο λαιμό κρατούν όλο το βάρος εκεί. Ως αποτέλεσμα, μια άβολη στάση σώματος όπου το κεφάλι γέρνει προς τα εμπρός και οι ώμοι κυρτώνουν και χαμηλώνουν.

Ρούχα από ύφασμα μπαμπού

brightside

Τα φυσικά υφάσματα από μπαμπού είναι σκληρά και τραχιά. Για να μαλακώσουν τις ίνες και να δώσουν ελαστικότητα στο ύφασμα, επεξεργάζονται με διάφορες χημικές ουσίες. Αυτά περιλαμβάνουν δισουλφίδιο άνθρακα, υδροξείδιο του νατρίου και θειικό οξύ. Και όλες αυτές οι ενώσεις είναι τοξικές και επικίνδυνες για το περιβάλλον.

Μερικοί τύποι αδιάβροχων ρούχων

© Pixabay.com

Μέχρι πρόσφατα, τα αδιάβροχα υφάσματα κατασκευάζονταν με χρήση επικίνδυνων χημικών. Αφού κατέστη σαφές ότι αποτελούσαν δυνητική απειλή για το περιβάλλον και την υγεία, οι κατασκευαστές άρχισαν να αναζητούν εναλλακτικές λύσεις. Έτσι, τώρα μπορείτε να επιλέξετε μια μάρκα που έχει σταματήσει τη χρήση αυτών των ουσιών στην παραγωγή αδιάβροχων ρούχων.

Χοντρό νάιλον καλσόν

© ptxdview / Flickr, © CC BY 2.0

Λόγω τριβής, το χοντρό καλσόν μπορεί να ερεθίσει το δέρμα, προκαλώντας εξανθήματα και κάλους. Υπάρχει ένα άλλο πρόβλημα – τα καλσόν μπορούν να αλλάξουν τη φυσική θέση των δακτύλων των ποδιών, που οδηγεί σε προβλήματα υγείας. Επομένως, τα καλσόν μπορεί να είναι εξίσου επικίνδυνα με τα παπούτσια με στενή μύτη ή ψηλοτάκουνα παπούτσια.

Σφιχτή κορδέλα μαλλιών

© Pexels.com

Οι ελαστικές συνθετικές κορδέλες μαλλιών συμπιέζουν μερικές φορές τους μετωπιαίους μύες, που μπορεί να οδηγήσει σε δυσφορία και πονοκεφάλους. Είναι καλύτερα να χρησιμοποιείτε πιο χαλαρές κορδέλες από φυσικά υφάσματα.

Σανδάλια μονομάχου

© Vicky Lawrenson / Wikimedia Commons, © CC BY-SA 3.0

Τα μοντέρνα σανδάλια μονομάχου με λουράκια που τυλίγονται στους αστραγάλους και τις γάμπες δεν είναι μόνο άβολα, αλλά μπορούν να βλάψουν τα πόδια. Αυτά τα παπούτσια διαταράσσουν την κυκλοφορία του αίματος, το οποίο τελικά οδηγεί σε οίδημα ακόμη και κιρσούς. Μπορείτε να τα φοράτε αλλά όχι κάθε μέρα.

Δείτε επίσης 5 Υφάσματα που Μπορεί να Είναι Βλαβερά και τι να Φορέσετε

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

σημάδια καλού σαλονιού ομορφιάς,συμβουλές ομορφιάς,ομορφιά,χρήσιμα

11 Σημάδια για να Αναγνωρίσετε ένα Καλό Σαλόνι Ομορφιάς

αφαίρεση σκουριάς με ξύδι,καθαρισμός σκουριάς,συμβουλές καθαρισμού,καθαρισμός,χρήσιμα

Πώς να Αφαιρέσετε Σκουριά με Ξύδι