11 Εκπληκτικές Χρήσεις για Ροδοπέταλα

Τα τριαντάφυλλα είναι ένα από τα πιο όμορφα λουλούδια, είναι σύμβολο αγάπης και ρομαντισμού. Ωστόσο, είναι χρήσιμα για πολύ περισσότερα από την ομορφιά τους. Υπάρχουν 11 εκπληκτικές χρήσεις των ροδοπέταλων που πρέπει να δοκιμάσετε μία φορά. Είστε έτοιμοι να εξερευνήσετε τα μυστικά τους; 11 Χρήσεις Οδοντόκρεμας για τον Κήπο και το Σπίτι

Φυσικό καθαριστικό δέρματος

11 Εκπληκτικές Χρήσεις για Ροδοπέταλα

Τα ροδοπέταλα είναι γεμάτα με αντιοξειδωτικά που μπορούν να αναζωογονήσουν το δέρμα καταπολεμώντας τις βλάβες των ελεύθερων ριζών και την υπερπαραγωγή λιπαρότητας. Μπορείτε να φτιάξετε ένα σπιτικό καθαριστικό δέρματος αναμειγνύοντας ένα κουταλάκι του γλυκού ροδοπέταλα σε σκόνη με αρκετό νερό για να φτιάξετε μια πάστα και προσθέτοντας λίγο ακατέργαστο μέλι για να αυξήσετε περαιτέρω τα οφέλη του. Για χρήση, κάντε απαλό μασάζ με το καθαριστικό στο πρόσωπό σας και αφήστε το για δεκαπέντε λεπτά πριν το ξεπλύνετε.

Αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλο

Το αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλο είναι ένα βασικό συστατικό για σπιτικά σαπούνια, λοσιόν και άλλα προϊόντα ομορφιάς. Μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας γεμίζοντας ένα βάζο με καπάκι μέχρι τη μέση με αποξηραμένα ροδοπέταλα και καλύπτοντάς τα με ένα λάδι (το ελαιόλαδο ή το γλυκό αμυγδαλέλαιο είναι ιδανικά). Βεβαιωθείτε ότι τα πέταλα καλύπτονται με τουλάχιστον 5 εκατοστά λάδι. Στη συνέχεια, κλειστε το βαζο και αφήστε το σε ένα σκοτεινό ντουλάπι για τέσσερις έως έξι εβδομάδες, μην ξεχνάτε να το ανακινείτε κάθε λίγες ημέρες. Μόλις το έλαιο είναι έτοιμο σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας, στραγγίξτε τα πέταλα και χρησιμοποιήστε το όπως θέλετε.

Σπιτικό ποτ πουρί

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ροδοπέταλα για να γεμίσετε το σπίτι σας με άρωμα. Για να φτιάξετε ένα σπιτικό ποτ πουρί μπορείτε να αναμίξετε αποξηραμένα ροδοπέταλα με συμπληρωματικά αρώματα όπως ξυλάκια κανέλας, αποξηραμένο τζίντζερ ή ξυλάκια βανίλιας και να βάλετε το μείγμα οπουδήποτε θέλετε για φρεσκάρισμα. Συρτάρια με κάλτσες, ντουλάπες με κλινοσκεπάσματα και το μπάνιο είναι όλα ιδανικές επιλογές. Επισης, μπορείτε να αφήσετε τα αρώματα να σας ηρεμήσουν για να κοιμηθείτε, βάζοντας ένα μικρό φακελάκι στη μαξιλαροθήκη σας.

Ροδόνερο

Αυτή η κλασική καλλυντική θεραπεία μπορεί να απογειώσει το δέρμα σας και να ηρεμήσει το μυαλό σας με τις λεπτές μυρωδιές του. Το μόνο που χρειάζεται για να φτιάξετε ροδόνερο είναι φρέσκα ροδοπέταλα και φιλτραρισμένο νερό και θα έχετε ένα αρωματικό συστατικό για σπιτικά προϊόντα ομορφιάς.

Άλατα μπάνιου

Λίγα πράγματα μυρίζουν τόσο γλυκά όσο το νερό του μπάνιου με άρωμα τριαντάφυλλου και μπορείτε να φτιάξετε τα δικά σας αναζωογονητικά άλατα μπάνιου από ροδοπέταλα σε λίγα μόνο λεπτά. Απλά ανακατέψτε μαζί ένα φλιτζάνι αλάτα Epsom, μια χούφτα αποξηραμένα και θρυμματισμένα ροδοπέταλα και ¼ φλιτζάνι θαλασσινό αλάτι. Ανακατέψτε τα πάντα μαζί και αποθηκεύστε σε ένα βάζο. Για χρήση, ρίξτε μια ποσότητα αλάτων μπάνιου σε μέγεθος παλάμης σε μια σακούλα από βαμβακερή μουσελίνα ή μια πρέζα σε μια καθαρή κάλτσα σε μια πρέζα και αφήστε το μείγμα να εγχυθεί στο νερό του μπάνιου σας.

Δείτε ακόμη 9 Τρόποι να Διατηρήσετε Κομμένα Λουλούδια Φρέσκα Περισσότερο

Σπιτικό τσάι

Το τσάι από τριαντάφυλλο είναι ένα κλασικό συστατικό στην ιατρική της Αγιουρβέδα και ένας παραδοσιακός τρόπος για να ανακουφίσει τις εμμηνορροϊκές κράμπες και τη διάρροια. Μπορείτε να παρασκευάσετε τσάι γεμίζοντας ένα βαζάκι με αποξηραμένα ροδοπέταλα και ρίχνοντας βραστό νερό από πάνω. Στη συνέχεια, κλείστε το καπάκι και αφήστε το τσάι για τουλάχιστον τέσσερις ώρες πριν στραγγίξετε τα πέταλα. Αυτό το τσάι είναι γευστικό ζεστό ή κρύο και μπορείτε να το παρασκευάσετε και με πράσινο τσάι για να ενισχύσετε τη γεύση. Σημειώστε ότι πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με τα ροδοπέταλα όταν φτιάχνετε τσάι για να βεβαιωθείτε ότι δεν καταναλώνετε κατά λάθος τοξικές χημικές ουσίες από κηπουρικές εργασίες.

Related Post

Μαρμελάδα από ροδοπέταλα

Αν σας αρέσει η ιδέα μιας αρωματικής και λουλουδάτης μαρμελάδας, τότε η μαρμελάδα από ροδοπέταλα είναι για εσάς. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μετατρέψετε την άφθονη ποσότητα ροδοπέταλων σε κάτι βρώσιμο.

Για τον πονόλαιμο

Εάν θέλετε να δώσετε την καλύτερη ευκαιρία στο λαιμό σας να αναρρώσει γρήγορα, ακολουθήσετε αυτήν την απλή συνταγή μελιού με ροδοπέταλα. Βάλτε φρέσκα ροδοπέταλα χωρίς ζιζανιοκτόνα σε ένα βάζο και ρίξτε μέσα μέλι σχεδόν στην κορυφή των πετάλων. Ανακατέψτε το μείγμα με ένα μη μεταλλικό αντικείμενο (π.χ. ξυλάκια μπαμπού)μέχρι να καλυφθούν εντελώς τα πέταλα. Αφήστε το μείγμα σε ντουλάπι για τουλάχιστον έξι εβδομάδες και στραγγίξτε προσεκτικά τα πέταλα όσο καλύτερα μπορείτε. Για ανακούφιση από τον πονόλαιμο, ανακατέψτε μια κουταλιά μέλι σε ζεστό τσάι. Το παχύ μέλι θα καλύψει το λαιμό για άμεση ανακούφιση από τον πόνο και οι αντιικές ιδιότητες των πετάλων μπορεί να εμποδίσουν να προχωρήσει περαιτέρω.

Νοστιμίστε το φαγητό σας

Η χρήση ροδοπέταλων είναι ένας τρόπος για να νοστιμίσετε το φαγητό σας χωρίς θερμίδες. Δοκιμάστε τα ως γλάσο σε cupcake ή ως γαρνιτούρα σε σαλάτα. Ακόμη και οι πιατέλες με φρούτα και τυριά αποκτούν κομψότητα όταν χρησιμοποιούνται ροδοπέταλα για να διακοσμήσουν τις άκρες.

Φυσικό αντηλιακό και ανακουφιστικό ηλιακών εγκαυμάτων

Τα ροδοπέταλα είναι μια πλούσια πηγή βιταμίνης C, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που φημίζεται για τη βελτίωση της προστασίας του δέρματος από τον ήλιο. Η εφαρμογή ροδόνερου στο πρόσωπο μπορεί να ενισχύσει την άμυνα του δέρματος και να το προστατέψει από τις βλάβες των ελεύθερων ριζών που προκαλούνται από τον ήλιο. Έχετε ήδη καεί από τον ήλιό; Ψεκάστε λίγο ροδόνερο στο έγκαυμα για το ανακουφίσει.

Ξίδι από ροδοπέταλα

Φτιάξτε ξίδι ροδοπέταλων ρίχνοντας ξύδι σε ένα βάζο γεμάτο με ροδοπέταλα. Αφήστε το σε δροσερό, σκοτεινό μέρος για μερικές εβδομάδες, στραγγίξτε τα ροδοπέταλα και μεταγγίστε το. Το υγρό που προκύπτει μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο ξέβγαλμα μαλλιών, σπρέι για ηλιακά εγκαύματα, προσθήκη στο μπάνιο ή ως βινεγκρέτ σαλάτας.

πηγή φωτό

Δείτε επίσης 8 Εκπληκτικές Χρήσεις της Κανέλας στα Φυτά

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Recent Posts

Πώς να Διακοσμήσετε με τα Κύματα του Ωκεανού έναν Τοίχο

Τα κύματα του ωκεανού ζωγραφισμένα σε έναν τοίχο θα μπορούσαν να δημιουργήσουν μια ποικιλία διακοσμήσεων… Read More

21 Μαΐου, 2024

Ένα Έξυπνο Κόλπο για να Κερδίζετε Πάντα στο Πέτρα, Ψαλίδι, Χαρτί!

Ποια τακτική είναι καλύτερη να χρησιμοποιήσετε στο πέτρα, ψαλίδι, χαρτί για να κερδίζετε συνεχώς; Όπως… Read More

20 Μαΐου, 2024

11 Τρόφιμα που Όλοι Έχουμε Καταναλώσει με Λάθος Τρόπο

Δίνουμε πολύ μεγαλύτερη προσοχή στο τι καταλήγει στα τραπέζια μας αυτές τις μέρες. Η ποιότητα… Read More

20 Μαΐου, 2024

Πως να Οργανώσετε Εύκολα Τα ρούχα σας Σύμφωνα με τη Μαρί Κοντό

Οργανώσετε τα ρούχα σας χρησιμοποιώντας τη Μέθοδο KonMari, ώστε να στέκονται όρθια για να εξοικονομήσετε… Read More

20 Μαΐου, 2024

Διώξε την Ανασφάλεια: 12 Πράγματα που μια Γυναίκα Δεν Πρέπει να Νιώθει άσχημα μεγαλώνοντας

Παρά το γεγονός ότι στις μέρες μας οι γυναίκες ενθαρρύνονται να αποδέχονται τον εαυτό τους… Read More

20 Μαΐου, 2024

Ανακαλύψτε τα Νυχτερινά Θαύματα του Καροτέλαιου για την Ευεξία σας

Το καροτέλαιο, που προέρχεται από τους πλούσιους σε θρεπτικά συστατικά σπόρους των καρότων, συχνά θεωρείται… Read More

20 Μαΐου, 2024

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα