Εάν ξοδεύετε πολύ χρόνο στην κουζίνα, αργά ή γρήγορα κάποια από τα εργαλεία και τις τεχνικές σας θα αρχίσουν να σας νευριάζουν. Τα ενοχλητικά μικρά προβλήματα φαίνεται πάντα να εμφανίζονται στην κουζίνα – τα πάντα γίνονται τόσο ακατάστατα, στα συρτάρια επικρατεί χάος και τα εργαλεία και οι συσκευές σταματούν να λειτουργούν όπως πρέπει. Ευτυχώς, υπάρχει μια λύση για όλα αυτά τα ενοχλητικά προβλήματα κουζίνας, και αυτά τα 8 απίστευτα κόλπα κουζίνας είναι εδώ για να σας βοηθήσουν να τα λύσετε! 12 Έξυπνα Κόλπα Μαγειρικής
Η επιφάνεια κοπής γλιστρά κάθε φορά που προσπαθείτε να κόψετε κάτι; Μπορείτε να λύσετε αυτό το ενοχλητικό μικρό πρόβλημα με ένα εξαιρετικά απλό κόλπο. Περάστε λαστιχακια σε κάθε πλευρά της και θα παραμείνει ακριβώς εκεί που θέλετε!
Το ρύζι είναι πολύ απλό να μαγειρευτεί αρκεί να έχετε τη σωστή αναλογία νερού προς ρύζι. Υπάρχει ένας πολύ εύκολος τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι δεν προσθέτετε πολύ νερό χωρίς να χρειάζεται δοσομετρητής. Βάλτε το ωμο ρύζι στην κατσαρόλα, φροντίζοντας να είναι ομοιόμορφα κατανεμημένο. Στηρίξτε ελαφρά το δείκτη σας στην επιφάνεια του ρυζιού και ρίξτε αρκετό νερό έτσι ώστε να φτάσει στην πρώτη άρθρωση του δακτύλου σας. Ανοίξτε το μάτι της κουζίνας και το ρύζι θα μαγειρευτεί στην τέλεια ποσότητα νερού!
Ο διαχωρισμός του κροκού από το ασπράδι μπορεί να είναι ένας από τις πιο ενοχλητικες εργασίες στην κουζίνα. Τις περισσότερες φορές, σπάει ο κρόκος στο ασπράδι αυγού ή γεμίζουν μικροσκοπικά κομμάτια τσοφλιού παντού. Αλλά υπάρχει ένας ευκολότερος τρόπος! Σπάστε τα αυγά σε μια τρυπητή κουτάλα με σχισμή τοποθετημένο πάνω από ένα μπολ και ανακινήστε την απαλά μερικές φορές. Τα αυγά θα διαχωριστούν τέλεια χωρίς ταλαιπωρία!
Μερικές φορές δεν έχετε το σωστό μέγεθος ταψιού για αυτό που θέλετε να ψήσετε. Εάν είναι πολύ μεγάλο, το μόνο που χρειάζεται είναι να στρώσετε αλουμινόχαρτο και να το διπλώσετε στο μέγεθος που χρειάζεστε. Ρίξτε το μείγμα και ψήστε το μικροσκοπικό κέικ στο φούρνο!
Δείτε ακόμη 20 κόλπα και συμβουλές μαγειρικής που θα απογειώσουν τα φαγητά σας!
Άλλη μια πρόκληση στην κουζίνα είναι ένα κέικ που δεν βγαίνει από τη φόρμα που το ψήσατε. Αντί να καταστρέψετε το σχήμα του κέικ, γεμίστε ένα μεγάλο μπολ με παγωμένο νερό και βυθίστε τη φόρμα. Μετά από μόλις ένα ή δύο λεπτά, το κέικ θα βγει εύκολα, απλώς προσέξτε να μην μπει νερό.
Για να αποθηκεύσετε με ασφάλεια τα μαχαίρια και να αποφύγετε τραυματισμούς, κόψετε μερικά καλαμάκια κατά μήκος και περάστε τα στις αιχμηρές άκρες των μαχαιριών. Τώρα τα δάχτυλά σας θα είναι ασφαλή και τα μαχαίρια σας ακονισμένα!
Εάν ο τρίφτης σας έχει στομώσει, αναποδογυρίστε μια κούπα καφέ και πιέστε απαλά τον τρίφτη στη βάση της. Ο τρίφτης σας θα είναι και πάλι αιχμηρός!
Οι γλυκοπατάτες είναι νόστιμες, αλλά μπορεί να χρειαστεί πολύς χρόνος για να μαγειρευτούν. Αντί να περιμένετε να ψηθούν, κόψτε τις σε λεπτές φέτες και βάλτε τις στη φρυγανιέρα για γρήγορα και εύκολα τσιπ γλυκοπατάτας!
Δείτε επίσης Αυτά τα κολπάκια μαγειρικής τα γνωρίζατε;
Το φωτεινό χρώμα δεν φεύγει ποτέ από τη μόδα, ειδικά αν είστε λάτρης των χρωμάτων… Read More
Οι παλέτες είναι τέλειες για την κατασκευή επίπλων. Το κύριο πλεονέκτημα των τραπεζιών παλέτας είναι… Read More
Καθώς το καλοκαίρι πλησιάζει όλο και περισσότερο, τα καπέλα τζόκεϊ γίνονται όλο και πιο δημοφιλή.… Read More
Ο καθαρισμός του μπάνιου σας είναι απαραίτητος για την προσωπική σας υγιεινή καθώς είναι από… Read More
Οι ακρυλικές μπανιέρες είναι πολύ δημοφιλείς. Είναι πιο ελαφριές από τις εμαγιέ και διατηρούνται πιο… Read More
Πολλοί άνθρωποι αναζητούν απλά κόλπα για να κάνουν το καθάρισμα να μην διαρκεί ώρες. Φυσικά,… Read More
Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.
Περισσότερα