in ,

Πως να Δημιουργήσετε έναν Κήπο Φιλικό προς τα Πουλιά

κήπος φιλικός προς τα πουλιά,για τον κήπο,κατασκευές κήπου,συμβουλές για τον κήπο
Πως να Δημιουργήσετε έναν Κήπο Φιλικό προς τα Πουλιά

Πολλά πουλιά έχουν χάσει τα σπίτια τους λόγω του τρόπου με τον οποίο η κλιματική αλλαγή και η ανθρώπινη δραστηριότητα επηρεάζουν το βιότοπό τους. Αλλά τα πουλιά είναι πολύ σημαντικά για τη φύση και για εμάς. Για παράδειγμα, περιορίζουν τα παράσιτα, απλώνουν τους σπόρους και επικονιάζουν τα φυτά. Ευτυχώς, εάν έχετε κήπο, μπορείτε να κάνετε μερικές μετατροπές για να τον κάνετε πιο φιλικό προς τα πουλιά και να τα βοηθήσετε να επιβιώσουν. Και αν ακολουθήσετε τις συμβουλές μας, ίσως αρχίσετε να βλέπετε περισσότερα πουλιά εκεί πολύ σύντομα! 14 Έξυπνες Συμβουλές για τον ΚΗΠΟ

Φυτέψτε μικρά δέντρα και θάμνους σε συστάδες.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Αυτό θα αυξήσει τη γονιμότητα και, επομένως, τα φυτά θα είναι σε θέση να παράγουν περισσότερα φρούτα. Και όταν υπάρχουν πολλά πολύχρωμα φρούτα σε ένα μέρος, είναι πιο ορατά στα πουλιά. Για να φαίνεται πιο φυσικό, αποφύγετε τη φύτευση δέντρων και θάμνων σε σειρές.

Δημιουργήστε επίπεδα.

© Warchief_Hammerhands / reddit

Για να κάνετε τον κήπο σας πιο ελκυστικό για τα πουλιά, προσπαθήστε να το κάνετε να μοιάζει με το φυσικό τους περιβάλλον. Διαφορετικά πουλιά διαβιούν σε διαφορετικά περιβάλλοντα. Μπορείτε να φυτέψετε μεγάλα δέντρα στον κήπο σας για να δημιουργήσετε το υψηλότερο επίπεδο, μετά μικρότερα δέντρα και θάμνοι, στη συνέχεια λουλούδια και τέλος το χορτάρι, τα φύλλα που αποσυντίθενται, το ξύλο ή τα υπολείμματα θα σχηματίσουν το χαμηλότερο επίπεδο.

Επιλέξτε γηγενή φυτά.

© Depositphotos.com, © pixabay.com

Ελέγξτε για να δείτε ποια φυτά είναι γηγενή στην περιοχή σας. Είναι σημαντικό να τα επιλέξετε επειδή τα πουλιά ενδέχεται να μην προσελκύονται από άγνωστα φυτά. Θα είναι επίσης ευκολότερο να τα φροντίσετε επειδή είναι ήδη προσαρμοσμένα στο τοπικό κλίμα.

Τα γηγενή φυτά παρέχουν επίσης στα πουλιά την κατάλληλη διατροφή. Τα πουλιά μπορούν να τρέφονται με τα έντομα που ζουν σε δέντρα, καθώς και μούρα, καρπούς και σπόρους. Τα λουλούδια θα ήταν επίσης μια καλή προσθήκη στον κήπο σας, επειδή θα παρέχουν νέκταρ στα πουλιά.

Προσθέστε ταΐστρες πουλιών.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Εάν έχετε μια μεγάλη ποικιλία φυτών στον κήπο σας, χρησιμεύουν ήδη ως καλή πηγή διατροφής για τα πουλιά. Ωστόσο, μπορείτε να προσθέσετε ταΐστρες πουλιών και σταθμούς σίτισης πουλιών για να δημιουργήσετε συμπληρωματικές πηγές τροφίμων. Θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμο το Χειμώνα όταν είναι πιο δύσκολο να βρουν τροφή. Επιπλέον, τα ποσοστά επιβίωσης των νεοσσών είναι υψηλότερα σε περιοχές όπου είναι τοποθετημένες ταΐστρες πουλιών.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Δώστε τους νερό.

© happygrapefruit3337 / reddit, © Depositphotos.com

Τα πουλιά χρειάζονται νερό για να πιούν και να καθαριστούν. Εάν έχετε μια λιμνούλα στον κήπο σας, μπορεί να είναι μια καλή πηγή νερού για αυτά. Ωστόσο, είναι καλύτερο να έχετε και κάποιες επιπλέον πηγές, επειδή η λιμνούλα μπορεί να παγώσει το Χειμώνα. Μια μπανιέρα πτηνών μπορεί να είναι μια καλή λύση, αλλά φροντίστε να την τοποθετήσετε σε προστατευμένο μέρος, καθώς και να την καθαρίζετε και να την γεμίζετε συχνά το νερό.

Δείτε ακόμη 29+ κατασκευές για τον κήπο από πλαστικά μπουκάλια

Τοποθετήστε φωλιές πουλιών.

© PRIC3L3SS1 / reddit, © rgatoNacho / reddit

Μπορείτε να προσθέσετε σπίτια πουλιών ή φωλιές, ώστε τα πουλιά να μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν ως καταφύγια ή για τα αυγά τους. Φροντίστε να τα τοποθετήσετε κάπου κρυμμένα και όχι πολύ κοντά στις ταΐστρες πουλιών, διαφορετικά τα πουλιά που φωλιάζουν θα πρέπει να υπερασπιστούν το χώρο τους από άλλα πουλιά που αναζητούν τροφή. Η φύτευση κωνοφόρων θα δημιουργήσει επίσης καλά σημεία για φωλιές.

Αποφύγετε τα φυτοφάρμακα.

© Depositphotos.com

Προσπαθήστε να μην χρησιμοποιείτε καθόλου φυτοφάρμακα ή τουλάχιστον περιορίστε τη χρήση τους. Μπορούν να βλάψουν τα πουλιά άμεσα επειδή μερικές φορές θεωρούν ότι οι κόκκοι φυτοφαρμάκων είναι χαλίκια και τα παίρνουν. Η τροφή τους μπορεί επίσης να καλυφθεί με φυτοφάρμακα. Τέλος, τα έντομα είναι πολύ σημαντικά για τον κήπο σας εάν θέλετε να το διατηρήσετε φιλικό προς τα πουλιά, επειδή τα πουλιά τρέφονται με αυτά.

Ελαχιστοποιήστε το γκαζόν σας.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Τα μεγάλα κομμάτια γκαζόν δεν είναι πολύ χρήσιμα για τα πουλιά, επειδή δεν προσφέρουν πολύ φαγητό ή καταφύγιο. Μπορεί επίσης να υπάρχουν προβλήματα με τη λίπανση, το κούρεμα και τη χρήση φυτοφαρμάκων για τον έλεγχο εντόμων ή ασθενειών. Επομένως, είναι καλύτερο να περιορίσετε την έκταση του γκαζόν σας και να φυτέψετε μια ποικιλία δέντρων, θάμνων και λουλουδιών που θα είναι παρόμοια με τον φυσικό βιότοπο των πουλιών.

Κρατήστε τα νεκρά δέντρα και κλαδιά.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Τα πουλιά χρησιμοποιούν νεκρά δέντρα για να σκαρφαλώσουν και να υπερασπιστούν το έδαφος τους. Οι δρυοκολάπτες μπορούν επίσης να δημιουργήσουν κοιλότητες σε αυτά για να φωλιάσουν. Επιπλέον, τα νεκρά δέντρα μπορεί να είναι ένα καλό μέρος για να κρεμάσετε σπίτια πουλιών.

Χρησιμοποιήστε τη στέγη σας.

© Noga_Cohen / reddit, © Mghani1 / reddit

Εάν έχετε μια επίπεδη οροφή, μπορείτε επίσης να τη χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε έναν κήπο. Μπορείτε να προσθέσετε γλάστρες και δοχεία με φυτά και μια πηγή νερού και να δημιουργήσετε ένα καταφύγιο για τα πουλιά. Είναι επίσης πιο ασφαλές για αυτά σε σύγκριση με τον κήπο, γιατί δεν θα υπάρχουν αρπακτικά που θα μπορούσαν να τα βλάψουν.

Δείτε επίσης 20 Όμορφες Αψίδες για αναρριχώμενα φυτά για τον κήπο σας!

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

αλουμινόχαρτο,κόλπα με αλουμινόχαρτο,σπιτικά κόλπα,χρήσιμα

7 Εκπληκτικά Κόλπα με Αλουμινόχαρτο

διατροφή,συμβουλές διατροφής,αντικατάσταση ανθυγιεινών τροφών,χρήσιμα

10 Τροφές που Μπορείτε να Αντικαταστήσετε με Υγιεινά Προϊόντα Χωρίς να Θυσιάσετε τη Γεύση