in , , , ,

14 Έξυπνες Συμβουλές για τον ΚΗΠΟ

14 Έξυπνες Συμβουλές για τον ΚΗΠΟ
14 Έξυπνες Συμβουλές για τον ΚΗΠΟ

Είτε θέλετε να λερώσετε τα χέρια σας στον κήπο είτε όχι, είναι ωραίο να έχετε μερικές έξυπνες συμβουλές για κηπουρική και οι παρακάτω θα σας βοηθήσουν αρκετά εάν τώρα ξεκινάτε να ασχολείστε.

14 Έξυπνες Συμβουλές για τον Κήπο
14 Έξυπνες Συμβουλές για τον Κήπο

Τοποθετήστε υλικό συσκευασίας σε γλάστρες

Γεμίστε μεγάλες γλάστρες με γαριδάκι συσκευασίας από φελιζόλ για καλύτερη στράγγιση και για μείωση του βάρους. Απλά φροντίστε να προσθέσετε ένα στρώμα γεωυφάσματος από πάνω τους ώστε το χώμα να μην καταλήξει στον πάτο της γλάστρας.

πηγή φωτό

Προσθέστε στον κήπο ασβέστιο

Σε ένα μπλεντερ αλέστε τσόφλια αυγών και απλώστε την σκόνη στον κήπο σας για να τον εμπλουτίσετε σε ασβέστιο.

πηγή φωτό

Κρατήστε τα ζώα μακριά

Τα ζώα (ειδικά οι γάτες) σκέφτονται τον κήπο σας σαν μια τεράστια τουαλέτα. Για να τα αποτρέψετε, τοποθετήστε μερικά πλαστικά πιρούνια γύρω από τα φυτά σας για να αποφύγετε την καταστροφή τους.

πηγή φωτό

Χρησιμοποιήστε βρεφικές πάνες

Οι πάνες δεν είναι μόνο για τα κακά! Τοποθετήστε μια στο κάτω μέρος μιας γλάστρας για να διατηρηθεί η υγρασία για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Είναι ιδανικό για τους καλοκαιρινούς μήνες που χρειάζεστε καθημερινά πότισμα.

πηγή φωτό

Φυσικό λίπασμα

Αποθηκεύστε το νερό μαγειρέματος λαχανικών καθώς έχει πολλές θρεπτικές ουσίες που ο κήπος σας χρειάζεται. Περιμένετε πρώτα να κρυώσει το νερό και στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε το στον κήπο ή στα φυτά σε γλάστρες.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Οι Κορυφαίες 50 ΜΙΝΙΑΤΟΥΡΕΣ Νεραϊδοκήποι. Διαλέξτε!

πηγή φωτό

Σπείρετε σε φλούδες εσπεριδοειδών

Ξεκινήστε τα βλαστάρια σας σε φλούδες εσπεριδοειδών γιατί θα λιπασματοποιήσει το έδαφος και θα τρέφει τους σπόρους. Απλά μην ξεχάσετε να ανοιξτε μια τρύπα στο κάτω μέρος για αποστράγγιση.

πηγή φωτό

Κήπος από τσιμεντόλιθους

Μπορείτε να φτιάξετε ένα κηπάκι από τσιμεντόλιθους και στα κενά να τοποθετήσετε εύκολα τα βότανα σας. Αφού βρείτε εάν επίπεδο σημείο για να ξεκινήσετε τον κήπο σας, τα υπόλοιπα είναι αρκετά απλά!

πηγή φωτό

Τοποθέτηση φίλτρων καφέ σε γλάστρες

Τα φίλτρα καφέ επιτρέπουν στο νερό να αποστραγγιστεί χωρίς να φεύγει το χώμα από τη γλάστρα και να μην βρωμίζει το χώρο.

πηγή φωτό

Τσόφλια αυγών γλαστράκια φυτωρίου

Ξεκινήστε τον κήπο σας νωρίς φυτεύοντας τους σπόρους σας σε τσόφλια αυγών σε εσωτερικό χώρο πριν ο καιρός επιτρέψει την υπαίθρια φύτευση. Τα τσόφλια είναι ιδανικά για γλαστράκια καθώς είναι φτηνά, γεμάτα ασβέστιο για να δώσουν στα φυτά την πρόσθετη λίπανση και είναι εύκολο να φυτευτούν στον κήπο μαζί με το φυτό όταν είναι έτοιμο.

πηγή φωτό

Φυτέψτε τριανταφυλλιές

Μπορείτε να φτιάξετε ένα φυτώριο τριανταφυλλιών βάζοντας κλαδιά σε πατάτες. Μετά φυτέψτε και η πατάτα θα διατηρήσει την υγρασία καθώς το κλαδί θα αναπτύσσει ρίζες.

Προτάσεις για χειμερινή διακόσμηση μπαλκονιού ή κήπου. Ποια φυτά ανθίζουν το χειμώνα

πηγή φωτό

Σταματήστε τα ζιζάνια

Απλά κόψτε το κάτω μέρος μιας πλαστικής γλάστρας και θάψτε την στο έδαφος. Χρησιμοποιήστε το για τα ζιζάνια που τείνουν να μεγαλώνουν πολύ και να καταλαμβάνουν τον κήπο σας. Επίσης , αυτή η απλή τεχνική περιορίζει την ανάπτυξη του ριζικού συστήματος του φυτού σας ώστε να έχετε καλύτερο έλεγχο του μεγέθους του φυτού μόλις φτάσει στην ωριμότητα. Έτσι, προστατεύει και τα αλλά φυτά γύρω του.

πηγή φωτό

DIY μίνι θερμοκήπιο

Τα 3/4 ενός πλαστικού μπουκαλιού αναψυκτικού κάνει το τέλειο μικρό θόλο για να καλύψει τα γλαστράκια φυτωρίου καθώς θα προσφέρει υψηλή υγρασία στον σπόρο.

πηγή φωτό

Σπιτική δεξαμενή νερού

Συλλέξτε το νερό της βροχή κατευθείαν από τα στόμια υδρορροής και χρησιμοποιήστε το για να ποτίσετε τον κήπο, το γκαζόν και τα φυτά σε γλάστρες. Θα χρειαστείτε μόνο ένα βαρέως τύπου κάδο σκουπιδιών, ένα τρυπάνι, ένα ζεύγος πένσας και μερικά άλλα βασικά εργαλεία.

πηγή φωτό

Σπιτικό ζιζανιοκτόνο

Αυτά τα τρία καθημερινά οικιακά υλικά είναι ιδανικά για να απαλλαγείτε από τα ζιζάνια! Θα χρειαστείτε ένα φλυτζάνι αλάτι, 1 κουταλιά της σούπας υγρό πιάτων και 18 λίτρα λευκό ξύδι. Αναμείξτε τα και ψεκάστε στα σημεία του κήπου όπου υπάρχουν ζιζάνια.

Προσέξτε γιατί η λύση αυτή μπορεί να είναι επιβλαβής για το γρασίδι, οπότε ψεκάστε σε σημεία όπου δεν θα επηρεαστούν γρασίδι, λουλούδια και άλλα φυτά. Επίσης, αν το ψεκάσετε όταν τα ζιζάνια είναι εκτεθειμένα στο άμεσο ηλιακό φως, θα λειτουργήσει πολύ πιο γρήγορα.

πηγή φωτό

Διακόσμηση κήπου: Διακοσμήστε τον κήπο ανακυκλώνοντας παλιά αντικείμενα

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Αυτό θα σας τρελάνει! 1+1 Δώρο!

7 Κρίσιμες και Χρήσιμες Συμβουλές από την Αστυνομία του Εξωτερικoύ που Πρέπει να Ξέρετε

7 Κρίσιμες και Χρήσιμες Συμβουλές από την Αστυνομία του Εξωτερικoύ που Πρέπει να Ξέρετε