in , ,

6 Μέρη του Σώματος που Μπορεί να Πλένετε Λάθος

σωστό πλύσιμο σώματος,φροντίδα σώματος,συμβουλές ομορφιάς,ομορφιά
6 Μέρη του Σώματος που Μπορεί να Πλένετε Λάθος

Το δέρμα φιλοξενεί περίπου 1,5 τρισεκατομμύρια μικρόβια. Όμως δεν είναι όλα κακά για εμάς, μερικά είναι σημαντικά για την υγεία μας. Γι’ αυτό δεν χρειάζεται να πλένουμε μερικά μέρη του σώματός μας με σαπούνι, και για άλλα δεν πρέπει να παραλείπουμε να τα πλένουμε καλά κάθε μέρα. 8 Τροφές που Κάνουν το Σώμα να Μυρίζει Ωραία

Πόδια

6 Μέρη του Σώματος που Μπορεί να Πλένετε Λάθος

Τα πόδια είναι ένα από τα μέρη του σώματος που πρέπει να πλένονται με σαπούνι. Ωστόσο, πολλοί παραμελούν αυτό το μέρος, πιστεύοντας ότι θα καθαριστεί μόνο από το σαπούνι και το νερό που πέφτει κάτω. Όμως, σε αυτές τις περιοχές, ο μύκητας που προκαλεί το πόδι του αθλητή είναι συχνός, ειδικά εάν φοράτε σανδάλια ή σαγιονάρες, δεν φοράτε κάλτσες ή εάν ιδρώνετε έντονα.

Γι’ αυτό, σύμφωνα με τους δερματολόγους, είναι σημαντικό όχι μόνο να πλένετε τα πόδια σας με σαπούνι αλλά και να τα τρίβετε με ελαφρόπετρα καθημερινά.

Ο χώρος ανάμεσα στα δάχτυλα των ποδιών σας πρέπει να καθαριστεί επίσης καλά, ανεξάρτητα από το είδος των παπουτσιών ή των καλτσών που φοράτε. Για να αποφύγετε τη διάδοση βακτηρίων και μικροβίων, πρέπει να πλύνετε τα δάχτυλα των ποδιών σας με σαπούνι και νερό και να τα στεγνώσετε προσεκτικά με μια πετσέτα μετά.

Πίσω μέρος του λαιμού

Αυτό το μέρος του σώματός σας μπορεί συχνά να ιδρώνει, ειδικά αν έχετε μακριά μαλλιά ή ασκείστε τακτικά. Αυτό είναι ιδανικό περιβάλλον για τα ακάρεα του σώματος και τα βακτήρια. Οπότε πρέπει να πλένετε το πίσω μέρους του λαιμού σας καθημερινά με σαπούνι και ένα σφουγγάρι απολέπισης ή ένα υγρό πανί ώστε να προλάβετε την εξάπλωση των βακτηρίων.

Μάτια

Το πλύσιμο των ματιών με σαπούνι δεν είναι καλή ιδέα γιατί μπορεί να βλάψει τον κερατοειδή και τον σκληρό χιτώνα των ματιών. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα μάτια έχουν δακρυϊκούς αδένες που είναι υπεύθυνοι για τον καθαρισμό και την προστασία τους από βρωμιές και άλλα ερεθιστικά.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Ένας ασφαλής τρόπος καθαρισμού των βλεφάρων και των βλεφαρίδων είναι με τη χρήση σαμπουάν χωρίς άρωμα. Ανακατέψτε περίπου μισό κουταλάκι του γλυκού σαμπουάν σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό και βουτήξτε ένα μαλακό πανί στο μείγμα. Τρίψτε απαλά τα βλέφαρά σας (εμπρός και πίσω) με το πανί και μετά ξεπλύνετε με νερό.

Δείτε ακόμη 15 Προϊόντα που Κάνουν το Σώμα να Μυρίζει Άσχημα

Βουβωνική χώρα

Σύμφωνα με τους δερματολόγους, η βουβωνική χώρα πρέπει να πλένεται καλά κάθε μέρα. Αυτό το μέρος του σώματός σας έχει πτυχές και ζάρες που μπορούν να φιλοξενήσουν επιβλαβή βακτήρια και να προκαλέσουν μολύνσεις και μυρωδιές. Η βουβωνική χώρα είναι επίσης μια από τις πιο ευαίσθητες περιοχές του σώματος και ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να την καθαρίσετε είναι χρησιμοποιώντας απαλό σαπούνι και ένα πανί.

Κάτω από τα νύχια

Διαφορά βακτήρια μπορούν να αποικίσουν στην περιοχή κάτω από τα νύχια σας και δεν θα μπορείτε να τα εξαλείψετε μόνο με το πλύσιμο των χεριών σας. Σύμφωνα με τους γιατρούς, το βούτηγμα μιας μπατονέτας σε ζεστό σαπουνόνερο και το πέρασμα κάτω από τα νύχια θα απομακρύνει τυχόν βακτήρια και βρωμιές που δεν είναι ορατά με γυμνό μάτι.

Χέρια

Εκτός αν είναι βρώμικα, τα χέρια δεν χρειάζεται να πλένονται καλά κάθε μέρα. Το δέρμα σε αυτά τα μέρη του σώματος γενικά δεν παράγει πολύ λιπαρότητα, οπότε ο καθαρισμός με σαπούνι κάθε μέρα θα αφήσει το δέρμα σας ξηρό.

πηγή φωτό

Δείτε επίσης 7 Μέρη του Σώματος που Καθαρίζονται Λάθος

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

ρούχα,τέλειο μέγεθος,διαδικτυακή αγορά ρούχων,συμβουλές για ρούχα,χρήσιμα

Πώς να Επιλέξετε το Τέλειο Μέγεθος για Ρούχα Διαδικτυακά

κόκκινος καναπές καθιστικού,ιδέες για κόκκινο καναπέ καθιστικού,έπιπλα καθιστικού,διακόσμηση καθιστικού,διακόσμηση,ιδέες διακόσμησης

25 Ιδέες για Κόκκινο Καναπέ Καθιστικού