in , , ,

7 Μέρη του Σώματος που Καθαρίζονται Λάθος

7 Μέρη του Σώματος που Καθαρίζονται Λάθος
7 Μέρη του Σώματος που Καθαρίζονται Λάθος

Υπάρχουν περίπου 2.368 βακτηριακά είδη που ζουν μόνο στην κοιλιά, πιθανότατα περισσότερα, ωστόσο η υγιεινή της συχνά παραμελείται. Η χρήση μπατονέτας για τον καθαρισμό του κεριού του αυτιού σας είναι πραγματικά επικίνδυνη και περιττή. Όπως αποδεικνύεται, καθαρίζουμε τα μέρη του σώματός μας με λάθος τρόπο και κάνουμε περισσότερη ζημιά παρά καλό. Για να το αποφύγετε, δείτε μερικές μεθόδους για τον καθαρισμό τμημάτων του σώματός σας με τον σωστό τρόπο καθώς και πως να καθαρίσετε με ασφάλεια εάν έχετε σκουλαρίκια στο σώμα. 18 εκπληκτικά γεγονότα για το σώμα μας που σίγουρα δεν γνωρίζετε και θα σας καταπλήξουν!

Αφαλός

7 Μέρη του Σώματος που Καθαρίζονται Λάθος
7 Μέρη του Σώματος που Καθαρίζονται Λάθος © shutterstock.com© depositphotos.com

Οι περισσότεροι είτε αγνοούν το καθάρισμα του αφαλού είτε το κάνουν με λάθος τρόπο. Ο ομφαλός θα πρέπει να καθαρίζεται μία φορά την εβδομάδα και με συγκεκριμένο τρόπο. Βρέξτε μια μπατονέτα με λίγο οινόπνευμα και καθαρίστε τον εσωτερικά. Επαναλάβετε έως ότου η μπατονέτα βγει καθαρή. Συνεχίστε με μια καθαρή μπατονέτα για να καθαρίσετε υπολείμματα οινοπνεύματος. Αποφύγετε τη χρήση λοσιόν σώματος.

Αυτιά

© depositphotos.com© depositphotos.com

Αυτό είναι αυτονόητο, αλλά η χρήση των νυχιών σας ή οποιουδήποτε άλλου μυτερού αντικειμένου για να καθαρίσετε το κερί του αυτιού σας είναι η απόλυτη καταστροφή. Αντ’ αυτού, απλώστε μερικές σταγόνες βρεφικό λάδι ή γλυκερίνη για να μαλακώσετε το κερί. Μετά από 1-2 ημέρες, ρίξτε απαλά ζεστό νερό χρησιμοποιώντας ένα σταγονόμετρο. Γυρίστε το κεφάλι σας στην άλλη πλευρά για να αφήσετε το νερό να τρέξει έξω. Σκουπίστε το με μια πετσέτα και επαναλάβετε τη διαδικασία εαν απαιτείται. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια μπατονέτα για να καθαρίσετε την εξωτερική περιοχή του αυτιού σας.

Γλώσσα

© shutterstock.com

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το ξύσιμο της γλώσσας είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να την καθαρίσετε. Πρέπει να την καθαρίζεται τόσο συχνά όσο τα δόντια σας. Τοποθετήστε μια ξύστρα γλώσσας στο πίσω μέρος της γλώσσας και τραβήξτε την αργά προς τα εμπρός με πιέζοντας ελαφρά. Εάν αισθανθείτε αναγούλα, αλλάξτε την τοποθέτηση της ξύστρας όσο συχνά χρειάζεται.

Αγκώνες

© shutterstock.com© depositphotos.com

Για να αποφύγετε τη συσσώρευση νεκρών κυττάρων του δέρματος που σκουραίνουν τους αγκώνες, συνιστάται να τους απολεπίζετε μία ή δύο φορές την εβδομάδα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σπιτικό απολεπιστικό σας ή να αγοράσετε ένα από το κατάστημα, αλλά το κόλπο είναι να τρίψετε απαλά σε κυκλική κίνηση. Η υπερβολική πίεση θα το επιδεινώσει.

Τριχωτό του κεφαλιού

© depositphotos.com© depositphotos.com

Η συσσώρευση βρωμιάς στο τριχωτό του κεφαλιού μπορεί να προκληθεί από νεκρά κύτταρα δέρματος ή ακόμη και από υπερβολική χρήση προϊόντων μαλλιών. Για να το καθαρίσετε, ξεπλύνετε τελείως τα μαλλιά πριν χρησιμοποιήσετε το σαμπουάν. Στη συνέχεια, ανακατέψτε το νερό με το σαμπουάν και εφαρμόστε το στο τριχωτό. Εάν χρησιμοποιείτε μαλακτικό, τοποθετήστε το μόνο στα άκρα των μαλλιών.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Πρόσωπο

© depositphotos.com

Τα αφρώδη σαπούνια και τα πλυσίματα στεγνώνουν το δέρμα, οπότε αποφύγετε τα. Χρησιμοποιήστε ένα ήπιο καθαριστικό μαζί με χλιαρό νερό για να πλύνετε το πρόσωπο. Αφήστε το στο πρόσωπο για 60-90 δευτερόλεπτα πριν το ξεπλύνετε.

Πλάτη

brightside

Το πλύσιμο της πλάτης πρέπει να είναι το πιο δύσκολο πράγμα όσον αφορά τον καθαρισμό του σώματος. Για να βεβαιωθείτε ότι το κάνετε σωστά, ξεκινήστε με στεγνό βούρτσισμα. Στη συνέχεια, προχωρήστε στο κανονικό τρίψιμο χρησιμοποιώντας μια μακριά λούφα ή ένα σφουγγάρι απολέπισης.

Πώς να καθαρίσετε το σώμα σας όταν έχετε σκουλαρίκια

brightside

Ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσετε και να φροντίσετε τις τρύπες των σκουλαρικιών είναι να κάνετε χρήση αλατούχου διαλύματος. Η ήπια συμπίεση αλατιού και ζεστού νερού μπορεί να καθαρίσει και να διεγείρει τη ροή του αίματος στην περιοχή. 14 Μέρη του Σώματος που Φανερώνουν τη Νοημοσύνη σας

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

25 Ρουστίκ Χριστουγεννιάτικα Στολίδια που θα Λατρέψετε

25 Ρουστίκ Χριστουγεννιάτικα Στολίδια που θα Λατρέψετε

22 Εναλλακτικά Χριστουγεννιάτικα Δέντρα για το 2020!