Το Πάσχα είναι εδώ και φυσικά ένα από τα έθιμα της χώρας μας είναι τα Πασχαλινά κουλουράκια με αμμωνία που μοσχομυρίζουν σε πολλά σπίτια εδώ και πολλά χρόνια. Σίγουρα τα θυμόμαστε όλοι από τα παιδικά μας χρόνια που περιμέναμε πώς και πώς να τα φάμε από το ταψί κιόλας.
Υλικά για τα Πασχαλινά Κουλουράκια με Αμμωνία
- 225 γρ. βούτυρο LURPAK ανάλατο.
- 2μιση κούπες νες ζάχαρη
- 6 αυγά
- 1 κούπα φρέσκο γάλα
- 1μιση κουταλάκι του γλυκού αμμωνία
- 4 βανίλιες
- 7μιση κούπες αλεύρι μαλακό
- Ξύσμα από ένα πορτοκάλι (προαιρετικό)
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κρόκο αυγού για το άλειμμα
Εκτελεση
- Χτυπήστε τη ζάχαρη με το βούτυρο στο μίξερ να αφρατέψει.
- Προσθέστε τα αυγά και χτυπήστε να ενωθoύν στο μείγμα.
- Ρίξτε την αμμωνία μέσα στο γάλα και ανακατέψτε τη να διαλυθεί τελείως.
- Ρίξτε στο μείγμα του βούτυρου το αλάτι και τις βανίλιες και κατόπιν λίγο λίγο το αλεύρι εναλλάξ με το γάλα.
- Ζυμώστε με τον γάντζο ώσπου να πετύχετε μια ζύμη λεία και ελαστική που να μην κολλάει στα χέρια αλλά ταυτόχρονα να είναι μαλακή και εύπλαστη.
- Πλάσετε διάφορα σχέδια που θέλετε εσείς
- Αλείψτε με τον κρόκο, ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά στους 2ΟΟ βαθμούς (ανάλογα βέβαια και το μέγεθος)
Φυλάξτε τα σε κουτί μπισκότων, διατηρούνται 1 μήνα!
Για το κουνελάκι
Φτιάχνετε μία μακρόστενη λωρίδα την οποία την στρίβετε για σωματάκι στην συνέχεια φτιάχνετε μια μπάλα για ουρίτσα και για το κεφάλι (αυτιά) φτιάχνετε μεα μακρόστενη λωρίδα όπου κόβετε την μισή με το ψαλίδι. Για ματάκι μπορείτε να βάλετε μία μαύρη σταφίδα.
Δείτε εδώ αναλυτικές οδηγίες για να φτιάξετε τα πασχαλινά κουλουράκια κουνελάκια
5 Διαφορετικοί Τρόποι να Βάψετε Πασχαλινά Αυγά
Μωσαϊκό με τσουρέκι
μία συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Ακολούθησε το Toftiaxa.gr στο facebook
Ακολουθήσε το Toftiaxa.gr στο Google News
Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!