Τα λαγουδάκια μπορούν να γίνουν με οποιαδήποτε συνταγή για κουλουράκια σας αρέσει!
Συστατικά:
250 ml γάλα
25 γρ. νωπή μαγιά διαλυμένη στο γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
100 ml λαδιού
2 αυγά
700 γρ. αλεύρι για ψωμί
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
Προετοιμασία:
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ζύμη. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε να διπλασιαστεί.
Εναλλακτικά, όσοι διαθέτουν κουζινομηχανή, να επιλέξουν ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει ζύμωμα.
Πως να φτιάξετε τα λαγουδάκια:
Από τη ζύμη κόψτε κομμάτια 30 γρ. περίπου, ανοίξτε τα σε λωρίδες και τυλίξτε τα σε σπιράλ για να κάνετε τα σώματα.
Στη συνέχεια, κόψτε κομμάτια ζύμης 20 γρ. και σχηματίστε μπαλάκια. Πιέστε την μια άκρη ελαφρά και με ένα μαχαίρι κόψτε την στα δύο.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Αυτό θα είναι το κεφάλι και το ενώνουμε με το σώμα. Με μια μικρή μπαλίτσα ζύμης φτιάξτε την ουρίτσα ενώ με λίγη σοκολάτα τα μάτια. Μπορείτε να διαλέξετε ότι σοκολάτα θέλετε.
Αφήστε να φουσκώσουν και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° C μέχρι να ροδίσουν. Βγάλτε τα και αφήστε να κρυώσουν.