Το τι περιέχει μια «υγιεινή διατροφή» είναι ίσως το πιο αμφιλεγόμενο θέμα στον κόσμο. Υπάρχουν τόσοι μύθοι οπότε ετοιμαστείτε να εκπλαγείτε γιατί πρόκειται να διαψεύσουμε μερικούς από τους πιο συνηθισμένους! Μετά από αυτό θα αλλάξετε τη στάση σας απέναντι στις αγαπημένες σας τροφές και θα ρυθμίσετε τη διατροφή σας με καλύτερο τρόπο. 8 Μύθοι για τη Γλουτένη
Το FDA συνιστά να πλένετε φρούτα και λαχανικά πριν από την κατανάλωση και δεν απαγορεύει να τρώτε τα αυτοκόλλητα πάνω τους. Τα αυτοκόλλητα και η κόλλα τους είναι εγκεκριμένα από το FDA και είναι ασφαλή για κατανάλωση. Ωστόσο, εάν μπορείτε, πρέπει να τα αφαιρέσετε πριν φάτε.
Ο διαιτολόγος Chelsey Amer διεξήγαγε μια μελέτη που αποδεικνύει ότι ένα κομμάτι πίτσας είναι ένα πιο ισορροπημένο πρωινό από τα δημητριακά, επειδή περιέχει πολύ περισσότερες πρωτεΐνες και φρέσκα συστατικά και έχει επίσης λιγότερη ζάχαρη από τα δημητριακά. Τα περισσότερα από τα δημητριακά πρωινού δεν περιέχουν αρκετές πρωτεΐνες και λίπη, αλλά πολύ ζάχαρη.
Μια μελέτη από το Harvard School of Public Health έδειξε ότι η κατανάλωση πικάντικων τροφίμων τουλάχιστον μία φορά την ημέρα μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο θανάτου κατά 14%. “Ορισμένα στοιχεία από άλλες μελέτες δείχνουν ότι τα βιοδραστικά συστατικά σε πικάντικες τροφές όπως η καψαϊκίνη μπορεί να μειώσουν την” κακή “χοληστερόλη και τα τριγλυκερίδια και να βελτιώσουν τη φλεγμονή”, λέει ο Δρ Lu Qi.
Τα κονσερβοποιημένα τρόφιμα δεν είναι πολύ υγιεινά. Αυτό ισχύει κυρίως για το κονσερβοποιημένο κρέας, αλλά όχι το ίδιο για κονσερβοποιημένα ψάρια. Τα ψάρια, όπως οι σαρδέλες και ο σολομός, είναι μια εξαιρετική πηγή ασβεστίου, διότι τρώτε μικροσκοπικά οστά που είναι πολύ μαλακά για να το παρατηρήσετε, αλλά σας παρέχουν μεγάλη ποσότητα ασβεστίου.
Νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στα Πρακτικά της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών δείχνει ότι η ψύξη ντοματών κάτω από τους 12℃ αναστέλλει την ικανότητά τους να παράγουν ουσίες που συμβάλλουν στο άρωμα και τη γεύση. Γι’ ‘αυτό οι ντομάτες αποθηκεύονται καλύτερα σε ένα σκοτεινό δωμάτιο.
Μια φράουλα περιέχει 40% ζάχαρη, ενώ ένα λεμόνι έχει 30% περισσότερη περιεκτικότητα σε ζάχαρη. Είναι δύσκολο να το παρατηρήσετε επειδή υπάρχει πολύ κιτρικό οξύ που το καθιστά πολύ πιο ξινό από γλυκό. Αυτή η μεγάλη ποσότητα ζάχαρης στα λεμόνια μπορεί να προκαλέσει παχυσαρκία εάν τα τρώτε πολύ συχνά, αλλά είναι απίθανο να το κάνετε λόγω του οξέος.
Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι το γάλα μακράς διαρκείας περιέχει πολλά συντηρητικά. Δεν είναι αλήθεια. Το μυστικό είναι ειδικές τεχνολογίες θερμοκρασίας. Το γάλα θερμαίνεται στους 135℃ και στη συνέχεια ψύχεται πολύ γρήγορα. Έτσι, τα «κακά» βακτήρια πεθαίνουν αλλά όλες οι βιταμίνες διατηρούνται. Αυτό το γάλα μπορεί να αποθηκευτεί για 120 ημέρες εκτός εάν το ανοίξετε, οπότε διατηρείτε για 4 ημέρες.
Στην πραγματικότητα, υπάρχει περίπου 0,04% -0,05% αιθανόλης στο βουτυρόγαλα. Ένα ώριμο αχλάδι περιέχει την ίδια ποσότητα αλκοόλ με έναν κουβά βουτυρογάλακτος. Αλλά γιατί το βουτυρόγαλα βοηθά στο hangover; Όλα οφείλονται στη βιταμίνη Β, το φολικό οξύ και τα «καλά» βακτήρια που μπορούν να απαλλάξουν το σώμα σας από το αλκοόλ.
Ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσετε τα υγιή θρεπτικά συστατικά στα τρόφιμα είναι να τα ζεστάνετε για όσο το δυνατόν μικρότερο χρονικό διάστημα με μια μικρή ποσότητα υγρού. Ένας φούρνος μικροκυμάτων μπορεί να το κάνει καλύτερα.
Εάν πάρετε μια ρώγα σταφύλι, την κόψετε στη μέση και έπειτα τη θερμάνετε σε φούρνο μικροκυμάτων, θα γίνει πλάσμα. Αυτό συμβαίνει επειδή ένα σταφύλι είναι πολύ μικρό και τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα είναι πολύ συγκεντρωμένα. Επομένως, εάν χρειαστεί να θερμάνετε ένα σταφύλι, μην το κάνετε σε φούρνο μικροκυμάτων.
Ο σολομός έχει φυσικό ροζ χρώμα του επειδή καταναλώνει πολλές γαρίδες στη θάλασσα. Ο σολομός ιχθυοκαλλιέργειας , τρώει εντελώς διαφορετικές τροφές και γι’ αυτό έχει λευκό ή λίγο ροζ χρώμα. Για να κάνουν το χρώμα πιο φωτεινό, χρησιμοποιούν διάφορες χρωστικές.
Ο κρόκος αυγού περιέχει όλες τις χρήσιμες βιταμίνες και μέταλλα που είναι απαραίτητα για μια ισορροπημένη διατροφή. Φυσικά, τα ασπράδια αυγών είναι πολύ καλύτερα για διατροφή, αλλά αν χρειάζεστε πολλά θρεπτικά συστατικά, ο κρόκος είναι η επιλογή. Περιέχει περισσότερη χοληστερόλη από τα ασπράδια, αλλά μην ξεχνάτε ότι η χοληστερόλη είναι απαραίτητη θρεπτική ουσία για τα κύτταρα.
Δείτε ακόμη 5 “Υγιεινές τροφές” που πρέπει να αποφεύγουμε
Το μοσχοκάρυδο μπορεί να προκαλέσει ψευδαισθήσεις εάν τρώτε πάρα πολύ. Ενδέχεται να αντιμετωπίσετε προβλήματα ναυτίας, ζάλης και συγκέντρωσης. Ο κανόνας “όσο περισσότερο, τόσο το καλύτερο” δεν μπορεί να εφαρμοστεί στο μοσχοκάρυδο.
Αν σας αρέσει το σούσι με το γουασάμπι, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι το γουασάμπι είναι απλώς βαμμένο χρένο τις περισσότερες φορές. Αυτό που σερβίρεται εκτός Ιαπωνίας είναι χρένο με χρωστική. Ακόμη και στην ίδια την Ιαπωνία, η ζήτηση του είναι τόσο υψηλή που είναι πιο πιθανό να βρείτε γουασάμπι αναμεμειγμένο με χρένο παρά καθαρό προϊόν. Ο λόγος είναι ότι το αυθεντικό γουασάμπι προέρχεται από ένα φυτό που είναι εξαιρετικά σπάνιο.
Μια μεσαίου μεγέθους πιπεριά περιέχει περίπου 140 mg βιταμίνης C που είναι 1,5 φορές περισσότερη από ένα μέσο πορτοκάλι. Η πράσινη πιπέρια έχει λιγότερη βιταμίνη C – περίπου 110 mg αλλά επειδή οι άνθρωποι χρειάζονται ακόμη λιγότερη καθημερινά, κάθε πιπεριά είναι καλή.
Η κατανάλωση σοκολάτας μπορεί να σας ενθουσιάσει, αλλά η μυρωδιά της σας ηρεμεί, λέει ένας Βρετανός ψυχολόγος. Αλλά ισχύει μόνο για την πραγματική σοκολάτα. Μια μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η γεύση σοκολάτας έχει μια ηρεμιστική επίδραση στο νευρικό σύστημα και ανακουφίζει την ένταση πολύ καλύτερα από τη γεύση οποιουδήποτε άλλου τρόφιμου.
Μια νέα μελέτη στο Ηνωμένο Βασίλειο έδειξε ότι η ένωση που προέρχεται από το κακάο μπορεί να είναι μια εξαιρετική θεραπεία για χρόνιο βήχα. Η έρευνα έδειξε επίσης ότι η ένωση που προέρχεται από κακάο δεν είχε καμία από τις παρενέργειες που σχετίζονται με τις τυπικές φαρμακευτικές αγωγές για επίμονο βήχα.
Ο Dan Frost και η ομάδα των επιστημόνων του από το Bayerisches Geoinstitut στη Γερμανία ανακάλυψαν ότι το φυστικοβούτυρο περιέχει αρκετό άνθρακα για να μετατραπεί σε διαμάντια. Για να γίνει αυτό, αφαιρούν όλο το οξυγόνο και στη συνέχεια ασκούν μεγάλη πίεση. Επειδή όλα τα προϊόντα (και οποιοδήποτε βιολογικό υλικό) περιέχουν άνθρακα, στο μέλλον, αυτή η μελέτη μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή τεχνητών διαμαντιών. Όμως, τα φυσικά διαμάντια θα εξακολουθούν να είναι πιο πολύτιμα.
H καρμίνη είναι μια φυσικη χρωστικη τροφίμων που εξάγεται από κοχινικά έντομα. Βρίσκεται σε διάφορα γλυκά και άλλα προϊόντα, ακόμη και στα καλλυντικά. Πολλές εταιρείες αναζητούν ένα υποκατάστατο καρμίνης, αλλά όχι επειδή είναι επιβλαβές, αλλά επειδή οι χορτοφάγοι αρνούνται να το φάνε.
Δεν θα προσπαθήσουμε να σας πείσουμε ότι τα γλυκα δεν είναι επιβλαβή για τα δόντια σας. Αλλά πρέπει να γνωρίζετε ότι υπάρχουν πολλά άλλα προϊόντα που είναι πολύ πιο επιβλαβή. Για παράδειγμα. τα κράκερ. Όμως, δεν είναι η ζάχαρη που καταστρέφει τα δόντια αλλά το οξύ. Όταν τα κράκερ κολλάνε στα δόντια, δημιουργούν ένα εξαιρετικό περιβάλλον για βακτήρια που παράγουν οξέα.
Παρά το γεγονός ότι το θαλασσινό αλάτι θεωρείται πιο υγιεινό είναι ακριβώς το ίδιο με το ορυκτό αλάτι. Περιέχει εξίσου νάτριο. Και όχι μόνο αυτό, αλλά το ορυκτό αλάτι περιέχει συχνά ιώδιο, προστιθέμενο για τη βοήθεια του θυρεοειδούς.
Η διαφορά είναι μόνο στον τρόπο που αποκτάται. Το θαλασσινό αλάτι παράγεται με εξάτμιση θαλασσινού νερού και το ορυκτό αλάτι λαμβάνεται από εξόρυξη αλατούχων δομών.
Μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία Boeing έδειξε ότι έχουμε κάτι κοινό με τις πατάτες. Την ικανότητα απορρόφησης και ανάκλασης ραδιοκυμάτων. Επειδή υπάρχει πολύ νερό στις πατάτες, μπορεί να απορροφήσει το σήμα Wi-Fi. Η χρήση σακιών πατάτας αντί επιβατών σε αεροπλάνα βοήθησε την εταιρεία να βρει και να εξαλείψει τα αδύνατα σημεία στα ασύρματα σήματα κατά τη διάρκεια της πτήσης.
Υπάρχουν περισσότερα από 1.000 διαφορετικά είδη μπανανών, αλλά όλα είναι γενετικά αντίγραφα του είδους Cavendish. Κλωνοποιούνται επειδή δεν υπάρχουν σπόροι για παραγωγή. Αυτή η γενετική ομοιογένεια είναι πολύ επικίνδυνη, διότι εάν κάποια ασθένεια παρασίτου προσβάλλει τις μπανάνες, όλα τα αντίγραφα θα επηρεαστούν, οδηγώντας στην εξαφάνισή τους.
Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι τα ενεργειακά ποτά τους βοηθούν να συνεχίσουν όταν έχουν μια δύσκολη μέρα. Το κάνουν, αλλά όχι μακροπρόθεσμα. Η υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και καφεΐνη σας δίνει μια ελαφριά τόνωση. Αλλά μια τετραετής μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο Camilo José Cela (UCJC) έδειξε ότι τα ενεργειακά ποτά προκαλούν αϋπνία και νευρικότητα. Οι επιστήμονες αξιολόγησαν την τόνωση που δίνουν τα ποτά και διαπίστωσαν ότι αυξάνει την απόδοσή σας κατά 3% έως 7% που σίγουρα δεν αξίζει τους κινδύνους.
Δειτε επίσης 6 Υγιεινές Τροφές για να Προσθέσετε στη Διατροφή σας το 2021
Τα ελεύθερα και επιτοίχια ράφια από παλέτες είναι μια εξαιρετική λύση για κάθε ρουστίκ ή… Read More
Μας αρέσει ο ζεστός καιρός το καλοκαίρι - ή ακόμα και την άνοιξη όταν είμαστε… Read More
Το φωτεινό χρώμα δεν φεύγει ποτέ από τη μόδα, ειδικά αν είστε λάτρης των χρωμάτων… Read More
Οι παλέτες είναι τέλειες για την κατασκευή επίπλων. Το κύριο πλεονέκτημα των τραπεζιών παλέτας είναι… Read More
Καθώς το καλοκαίρι πλησιάζει όλο και περισσότερο, τα καπέλα τζόκεϊ γίνονται όλο και πιο δημοφιλή.… Read More
Ο καθαρισμός του μπάνιου σας είναι απαραίτητος για την προσωπική σας υγιεινή καθώς είναι από… Read More
Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.
Περισσότερα