in , ,

15 Τρόφιμα που Δεν Χρειάζονται Ψυγείο

15 Τρόφιμα που Δεν Χρειάζονται Ψυγείο
15 Τρόφιμα που Δεν Χρειάζονται Ψυγείο

Οι άνθρωποι είναι συνηθισμένοι να αποθηκεύουν τρόφιμα στο ψυγείο και δεν σκέφτονται αν πραγματικά είναι κατάλληλο ή είναι καλύτερο να τα διατηρούν σε θερμοκρασία δωματίου. Ακόμα και όταν η συσκευασία λέει “αποθηκεύστε σε δροσερό και ξηρό μέρος”, τη βάζουμε ασυναίσθητα στο ψυγείο. Θα εκπλαγείτε ότι τα τρόφιμα που αναφέρονται παρακάτω δεν πρέπει να φυλάσσονται στο ψυγείο. 7 Τρόφιμα που Δεν Πρέπει Ποτέ να Μπουν στο Ψυγείο

Πιπεριές

brightside

Δεν χρειάζεται να βάζετε τις πιπεριές στο ψυγείο. Μπορούν να αποθηκευτούν σε θερμοκρασία δωματίου σε συρτάρι κουζίνας ή χάρτινη σακούλα. Εκτός αυτού, οι πιπεριές χάνουν τη φρεσκάδα και την τραγανότητα τους στο ψυγείο.

Τροπικά φρούτα

brightside

Μπανάνες, μάνγκο, παπάγια και άλλα τροπικά φρούτα διατηρούνται καλύτερα ζεστά. Οι χαμηλές θερμοκρασίες καταστρέφουν την όψη τους (όπως οι μπανάνες, που μπορούν να γίνουν σκούρο καφέ) και την υφή τους.

Σάλτσες

brightside

Κέτσαπ, μουστάρδα, σάλτσα σόγιας, βαλσάμικο ξύδι, γλυκόξινη και πικάντικες σάλτσες μπορούν να αποθηκευτούν σε ένα ντουλάπι κουζίνας, ακόμα κι αν έχουν ανοιχτεί. Δεν έχει νόημα να τις κρατάτε σε ένα ράφι στο ψυγείο. Μπορεί να έχετε παρατηρήσει ότι οι σάλτσες συχνά διατηρούνται σε θήκες σε τραπέζια σε καφέ και εστιατόρια.

Σοκολάτα

brightside

Μην αποθηκεύετε ποτέ σοκολάτα στο ψυγείο. Εκτός από το γεγονός ότι απορροφά άλλες οσμές, η υγρασία μέσα στο ψυγείο μπορεί να δώσει στη σοκολάτα μια λευκή επίστρωση: αυτή είναι η ζάχαρη που έρχεται στην επιφάνεια. Αυτή η επίστρωση δεν επηρεάζει τη γεύση, αλλά δεν φαίνεται πολύ ελκυστική. Η σοκολάτα μπορεί να αποθηκευτεί οπουδήποτε από 15 ° C έως 21 ° C για τουλάχιστον 6 μήνες.

Βούτυρο

brightside

Έχουμε συνηθίσει να διατηρούμε το βούτυρο στο ψυγείο επειδή είναι γαλακτοκομικό προϊόν και τα γαλακτοκομικά προϊόντα μπορούν να αλλοιωθούν σε θερμοκρασία δωματίου αρκετά γρήγορα. Ωστόσο, το βούτυρο είναι ελαφρώς διαφορετικό. Το κύριο συστατικό του (80%) είναι το λίπος. Το υψηλό ποσοστό λίπους σε συνδυασμό με το χαμηλό ποσοστό νερού καθιστά το προϊόν ακατάλληλο για βακτηριακή ανάπτυξη. Επομένως, το βούτυρο μπορεί να διατηρηθεί με ασφάλεια σε θερμοκρασία δωματίου για τουλάχιστον μερικές ημέρες.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Ροδάκινα

© Visions Botanical / East News

Όταν τα ροδάκινα είναι σφιχτά στο άγγιγμα και δεν έχουν το χαρακτηριστικό τους γλυκό άρωμα, χρειάζονται μερικές ακόμη μέρες για να ωριμάσουν πριν είναι έτοιμα για φαγητό. Μέχρι τότε, το καλύτερο μέρος για να τα αποθηκεύσετε είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Μην τα πλύνετε και τοποθετήστε τα με το κοτσάνι προς τα κάτω. Τα ώριμα ροδάκινα είναι καλύτερα όταν τρώγονται αμέσως, αλλά εάν έχετε περισσότερα από αυτά που μπορείτε να φάτε, βάλτε τα στο ψυγείο για έως και δύο ημέρες. Η χαμηλή θερμοκρασία επιβραδύνει τη διαδικασία ωρίμανσης και εμποδίζει τη γρήγορη αλλοίωση τους.

Ψωμί και άλλα γλυκά

brightside

Ενώ πολλοί άνθρωποι βάζουν το ψωμί στο ψυγείο για να μην μπαγιατέψει, κάτι τέτοιο το ξεραίνει πιο γρήγορα. Αποθηκεύστε το ψωμί σε ένα σκοτεινό ντουλάπι ή μια ψωμοθήκη σε θερμοκρασία δωματίου.

Κλειστά αναψυκτικά

brightside

Τα αναψυκτικά, όπως χυμοί ή κόκα κόλα, είναι καλό να αποθηκεύονται σε θερμοκρασία δωματίου καθώς και σε δροσερές θερμοκρασίες. Εάν δεν υπάρξουν ξαφνικές αλλαγές στη θερμοκρασία και η συσκευασία δεν έχει υποστεί ζημιά, ο χυμός που έχει αποθηκευτεί στο ντουλάπι για αρκετούς μήνες είναι αρκετά καλός για κατανάλωση.

Δείτε ακόμη 10 Κόλπα να Διατηρήσετε Τρόφιμα Φρέσκα για Εβδομάδες

Σαλάμι

© 8vfanDP / Depositphotos

Ως καπνισμένο κρέας, το σαλάμι μπορεί να διατηρηθεί για μήνες. Ο καλύτερος τρόπος για να το αποθηκεύσετε είναι κρεμώντας το σε δροσερό και αεριζόμενο μέρος (περίπου 10 ° C έως 15 ° C) όπου θα συνεχίσει να ωριμάζει. Εάν αυτό δεν είναι δυνατό, τοποθετήστε το στο ψυγείο.

Κονσερβοποιημένο ψάρι

© akulamatiau / Depositphotos

Δεν χρειάζεται να κρατάτε κλειστές κονσέρβες στο ψυγείο, δεν θα γίνουν «πιο φρέσκιες» εξαιτίας αυτού. Μπορούν να μείνουν στο ράφι σε ένα κατάστημα για μήνες χωρίς να έχουν πρόβλημα. Αλλά αν την ανοίξατε, βάλτε το ψάρι σε ένα αεροστεγές γυάλινο δοχείο ή πλαστική σακούλα και τοποθετήστε το στο ψυγείο.

Βασιλικός

brightside

Για να διατηρήσετε φρέσκο το βασιλικό, κόψτε τα κοτσάνια και τοποθετήστε τα σε ένα ποτήρι ή βάζο με νερό, όπως τα κομμένα λουλούδια. Καλύψτε χαλαρά με μια πλαστική σακούλα και αφήστε την στον πάγκο. Ενώ ορισμένα μυρωδικά, όπως ο μαϊντανός και το κόλιαντρο, μπορούν να αποθηκευτούν με αυτόν τον τρόπο στο ψυγείο, ο βασιλικός φυλάσσετε καλύτερα σε θερμοκρασία δωματίου. Η ψύξη μπορεί να κάνει τα φύλλα μαύρα.

Φυστικοβούτυρο και μερέντα

brightside

Το φυστικοβούτυρο δεν περιέχει πολύ νερό, επομένως μπορεί να αποθηκευτεί στο ντουλάπι. Δεν είναι απαραίτητο να βάλετε στο ψυγείο ένα ανοιγμένο βάζο φυστικοβούτυρου του εμπορίου, καθώς συνήθως διατηρείται για περίπου 3 μήνες όταν φυλάσσεται σε ένα σκοτεινό ντουλάπι σε κανονική θερμοκρασία δωματίου. Δεν πρέπει να κρατάτε ούτε τη μερέντα στο ψυγείο. Θα γίνει σκληρή και δύσκολη στη χρήση.

Μήλα και αχλάδια

brightside

Μπορείτε να τα βάλετε στο ψυγείο αλλά δεν χρειάζεται. Ο κρύος αέρας μέσα στο ψυγείο τείνει να αλλοιώσει την τραγανή υφή τους. Αφήστε τα σε θερμοκρασία δωματίου. Αλλά αν προτιμάτε τα φρούτα σας κρύα, ψύξτε τα.

Τουρσιά

© CITAlliance / Depositphotos

Τα τουρσιά έχουν αρκετό νάτριο – ένα φυσικό συντηρητικό – για να τα διατηρήσουν ασφαλή για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ο μόνος λόγος για να τα βάλετε στο ψυγείο είναι εάν προτιμάτε να τα απολαύσετε κρύα.

Σκόρδο

brightside

Το φως και η υγρασία είναι οι χειρότεροι εχθροί του σκόρδου καθώς και τα δύο προκαλούν την ανάπτυξη μούχλας. Αντ’ αυτού, αποθηκεύστε το σκόρδο σε θερμοκρασία δωματίου σε ένα ξηρό, σκοτεινό μέρος που έχει άφθονη κυκλοφορία αέρα, όπως σε ένα συρμάτινο καλάθι ή ανοιχτή χάρτινη σακούλα σε ένα ντουλάπι. Όταν φυλάσσεται στο ψυγείο, το σκόρδο θα αρχίσει να βλασταίνει σε λίγες μόνο ημέρες. Ενώ το φυτρωμένο σκόρδο είναι ακόμα βρώσιμο, μερικές φορές μπορεί να είναι λίγο πικρό.

Δείτε επίσης 11 Τρόφιμα που Μπορούν να Διαρκέσουν για Χρόνια εάν Αποθηκευτούν με Σωστό Τρόπο

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Φοβερά Κόλπα Καθαριότητας για Λαμπερό Σπίτι

Φοβερά Κόλπα Καθαριότητας για Λαμπερό Σπίτι

Τι θα Συμβεί εάν Σταματήσετε να Τρώτε Υδατάνθρακες

Τι θα Συμβεί εάν Σταματήσετε να Τρώτε Υδατάνθρακες