Πως να Εξαφανίσετε Γρατσουνιές από Οποιαδήποτε Επιφάνεια

Μια απρόσεκτη κίνηση μπορεί να αφήσει άσχημες γρατσουνιές στα αγαπημένα σας αντικείμενα. Αλλά δεν χρειάζεται να απελπιστείτε ή να το πετάξετε. Μπορείτε εύκολα να αντιμετωπίσετε γρατσουνιές χρησιμοποιώντας κοινά οικιακά υλικά. Πως να Επιδιορθώσετε Γρατζουνιές σε Δερμάτινα Έπιπλα με ένα ΜΟΝΟ ΥΛΙΚΟ!

Γυάλινες επιφάνειες

brightside

Για να αφαιρέσετε ή να κρύψετε μικρές γρατσουνιές σε γυάλινες επιφάνειες, χρησιμοποιήστε μία από τις ακόλουθες μεθόδους:

  • Βάλτε λίγη οδοντόκρεμα (χωρίς κόκκους ή λεύκανσης) πάνω σε ένα βαμβάκι ή σε ένα βαμβακερό πανί και τρίψτε απαλά την γυάλινη επιφάνεια χρησιμοποιώντας κυκλικές κινήσεις για περίπου 10 δευτερόλεπτα. Αφαιρέστε τα υπολείμματα οδοντόκρεμας με νερό.
  • Βάλτε ένα λεπτό στρώμα φυτικού ελαίου σε ένα πανί μικροϊνών ή ένα βαμβάκι και τρίψτε το απαλά στην επιφάνεια για λίγα δευτερόλεπτα ώστε να απαλλαγείτε προσωρινά από ρηχές γρατσουνιές. Μπορείτε να επιτύχετε το ίδιο αποτέλεσμα χρησιμοποιώντας μια μικρή ποσότητα βαζελίνης.
  • Φτιάξτε τη δική σας γυαλιστική πάστα αναμειγνύοντας μαγειρική σόδα με μια μικρή ποσότητα νερού. Απλώστε στην γυάλινη επιφάνεια και μετά σκουπίστε τη γδαρμένη περιοχή χρησιμοποιώντας ένα βαμβακερό ή μάλλινο ύφασμα. Αφαιρέστε απαλά κάθε υπόλειμμα πάστας με ένα υγρό πανί.
  • Τα γυαλιστικά παρμπρίζ μπορούν επίσης να είναι αποτελεσματικά στην εξάλειψη των γρατσουνιών σε γυάλινες επιφάνειες. Απλώς ακολουθήστε τις οδηγίες, αφού προηγουμένως βεβαιωθήκατε ότι η χημική σύνθεση του προϊόντος είναι κατάλληλη για τον συγκεκριμένο τύπο επιφάνειας.

Δερμάτινα είδη

© pixabay, © depositphotos

Οι γρατσουνιές σε δερμάτινες επιφάνειες είναι πολύ συχνές. Εάν η ζημιά δεν είναι πολύ σοβαρή, μπορείτε εύκολα να την επισκευάσετε στο σπίτι.

  • Πάρτε λίγο φυτικό ή βρεφικό λάδι και απλώστε το στη γδαρμένη επιφάνεια με μια μπατονέτα. Τρίψτε το λάδι στην επιφάνεια με κυκλικές κινήσεις και στη συνέχεια αφήστε το να στεγνώσει. Σκουπίστε τα υπολείμματα λαδιού με ένα καθαρό πανί. Εάν είναι απαραίτητο, επαναλάβετε τη διαδικασία.
  • Ένας άλλος τρόπος για να κρύψετε τις γρατσουνιές σε μια δερμάτινη επιφάνεια είναι με τη χρήση βερνικιού νυχιών. Επιλέξτε ένα βερνίκι που ταιριάζει με το χρώμα του δέρματος και απλώστε μια μικρή ποσότητα στην γδαρμένη περιοχή με οδοντογλυφίδα.
  • Μπορείτε επίσης να αφαιρέσετε γρατσουνιές με τη βοήθεια ενός ειδικού κεριού για δερμάτινα. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε συνηθισμένο κερί μέλισσας. Ζεσταίνετε το κερί και απλώστε το στη γρατσουνιά. Σκουπίστε με ένα πανί. Καλύψτε τα γεμίσματα του κεριού ζωγραφίζοντας τα με ένα μαρκαδόρο ή βερνίκι παπουτσιών στο χρώμα του δέρματος.

Ξύλινες επιφάνειες

© pixabay, © depositphotos

Για να κρύψετε ή να αφαιρέσετε γρατσουνιές σε ξύλινες επιφάνειες, ακολουθήστε τις παρακάτω μεθόδους:

Related Post
  • Εάν έχετε γρατσουνιές σε σκούρο ξύλο, το ιώδιο είναι σίγουρο ότι θα βοηθήσει. Αραιώστε το με νερό και απλώστε το διάλυμα στα σημεία που έχουν υποστεί ζημιά χρησιμοποιώντας ένα βαμβάκι. Εάν είναι απαραίτητο, καλύψτε τις γρατσουνιές με βερνίκι.
  • Μια άλλη επιλογή είναι να πάρετε μισή ψίχα καρυδιού και να το τρίψετε πάνω στις γρατσουνιές. Όταν σκουρύνουν, σκουπίστε τις με ένα πανί και μετά καλύψτε με ένα άχρωμο βερνίκι.
  • Εάν μια ξύλινη επιφάνεια ραγίσει, μπορεί να αποκατασταθεί με τη χρήση μαγιονέζας. Βάλτε λίγη σε βαμβάκι, απλώστε το στη ραγισμένη περιοχή και αφού αφαιρέσετε την περίσσεια, αφήστε την για 2-3 ημέρες. Το ξύλο θα διογκωθεί λίγο, κλείνοντας τις ρωγμές.

Δείτε επίσης Έτσι θα Απομακρύνετε τις Γρατζουνιές από την Κεραμική σας Εστία!

Πλαστικές επιφάνειες

© depositphotos, © depositphotos

Και εδώ είναι μερικά κόλπα που θα σας βοηθήσουν να αφαιρέσετε γρατσουνιές από πλαστικές επιφάνειες:

  • Οι γρατσουνιές σε λείες πλαστικές επιφάνειες μπορούν να καλυφθούν με ένα συνηθισμένο πιστολάκι μαλλιών ή ένα πιστόλι θερμότητας. Ρυθμίστε το στη χαμηλότερη θερμοκρασία και κατευθύνετε τη ροή ζεστού αέρα σε όλο το μήκος της γρατσουνιάς. Εάν είναι απαραίτητο, αυξήστε τη θερμοκρασία μέχρι να αρχίσουν να εξαφανίζονται οι γρατσουνιές. Περιμένετε 10-15 λεπτά και μετά γυαλίστε την επιφάνεια για να τις κάνετε εντελώς αόρατες.
  • Τα βερνίκια αυτοκινήτων μπορούν επίσης να είναι αποτελεσματικά στην αποκατάσταση γρατσουνισμένων πλαστικών αντικειμένων. Αφαιρέστε τυχόν βρωμιά από το σημείο και μετά εφαρμόστε το προϊόν. Τελειώστε λουστράροντας την επιφάνεια με ένα μαλακό πανί χωρίς χνούδι.

Μεταλλικές επιφάνειες

© pixabay, © depositphotos

Δεδομένου ότι υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι μεταλλικών επιφανειών, ενδέχεται να απαιτούνται διαφορετικές μέθοδοι για την αποκατάστασή τους. Για να απαλλαγείτε από γρατσουνιές στα κοσμήματα, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες ενός κοσμηματοπώλη. Από την άλλη πλευρά, οι γρατσουνισμένες επιφάνειες από ανοξείδωτο ατσάλι μπορούν να αντιμετωπιστούν με επιτυχία στο σπίτι.

  • Οι γρατσουνιές στο βουρτσισμένο ανοξείδωτο ατσάλι μπορούν να εξαλειφθούν με μια λίμα νυχιών.
  • Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις λειαντικές ιδιότητες μιας συνηθισμένης οδοντόκρεμας λεύκανσης. Εφαρμόστε την στο γρατσουνισμένο σημείο και τρίψτε με μια μαλακή βούρτσα ή ένα μαλακό πανί κατά μήκος της υφής του μετάλλου. Σκουπίστε τυχόν υπολείμματα οδοντόκρεμας με ένα καθαρό υγρό πανί.

Δείτε ακόμη Πώς να διoρθώσετε γρατζουνιές επάνω σε ξύλο καρυδιάς με ένα Μόνο Καρύδι!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Share
Δημοσιεύθηκε από τον
Jim Taylor

Recent Posts

50 Υπέροχες Ιδέες Διακόσμησης Μικρής Βεράντας

Εάν έχετε μια πολύ μικρή βεράντα ή απλώς μια είσοδο, θα πρέπει να τη διακοσμήσετε… Read More

8 Μαΐου, 2024

Σιδέρωμα Κουρτίνας: 7 έξυπνα κόλπα για να μην παιδεύεστε με τις ώρες

Το σιδέρωμα κουρτινών είναι μια πολύ χρονοβόρα και βαρετή εργασία. Ωστόσο, με μικρά έξυπνα κόλπα… Read More

8 Μαΐου, 2024

50 Ράφια από Παλέτες που Μπορείτε να Φτιάξετε Μόνοι σας

Τα ελεύθερα και επιτοίχια ράφια από παλέτες είναι μια εξαιρετική λύση για κάθε ρουστίκ ή… Read More

6 Μαΐου, 2024

Μπορώ να χρησιμοποιήσω το περσινό αντηλιακό;

Μας αρέσει ο ζεστός καιρός το καλοκαίρι - ή ακόμα και την άνοιξη όταν είμαστε… Read More

6 Μαΐου, 2024

48 Ιδέες Πολύχρωμης Διακόσμησης Τραπεζαρίας

Το φωτεινό χρώμα δεν φεύγει ποτέ από τη μόδα, ειδικά αν είστε λάτρης των χρωμάτων… Read More

30 Απριλίου, 2024

45 Τραπέζια από Παλέτες για Εσωτερικούς και Εξωτερικούς Χώρους

Οι παλέτες είναι τέλειες για την κατασκευή επίπλων. Το κύριο πλεονέκτημα των τραπεζιών παλέτας είναι… Read More

30 Απριλίου, 2024

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα