in , , ,

Γιατί Έχουμε Μαύρους Κύκλους και Πώς να Απαλλαγούμε

Όταν βλέπουμε ένα άτομο με μαύρους κύκλους, η αρχική μας σκέψη θα είναι πιθανώς ότι δεν κοιμάται. Όμως, οι ιατροί διαπίστωσαν ότι υπάρχουν περισσότεροι παράγοντες που συμβάλλουν στους μαύρους κύκλους, εκτός από την κόπωση.

9 Σημάδια που Αποκαλύπτουν την Πραγματική Ηλικία Κάθε Γυναίκας

Γιατί έχουμε μαύρους κύκλους.

© Depositphotos.com

Ο λόγος πίσω από τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια είναι διαφορετικός ανάλογα με το άτομο, αλλά μία αιτία είναι η έλλειψη ελεύθερης ροής οξυγόνου στα αιμοφόρα αγγεία, η οποία προκαλεί υπερχρωματισμό που παράγεται από ένα αμινοξύ τη μελανίνη. Επίσης, οι μαύροι κύκλοι μπορούν να αποδοθούν στο ασυνείδητο τρίψιμο των ματιών, στην υπερβολική έκθεση στον ήλιο ή στον ανεπαρκή ύπνο, ενώ άλλοι παράγοντες περιλαμβάνουν τη γενετική και τη γήρανση. Ωστόσο, οι μαύροι κύκλοι μπορούν επίσης να προκληθούν από ιατρικές καταστάσεις όπως αλλεργίες, έκζεμα, δερματίτιδα και αναιμία.

Πώς μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε.

© Glow Recipe / Youtube

Η μελανίνη είναι μια φυσική καστανή ή μαύρη χρωστική στο σώμα μας που είναι υπεύθυνη για το χρώμα στο δέρμα, τα μαλλιά, τα μάτια και ορισμένα άλλα μέρη του σώματός μας. Για να αντιμετωπίσετε τους μαύρους κύκλους ακολουθούν μερικές συμβουλές για το πώς να αποτρέψετε την υπερβολική μελανίνη κάτω από τα μάτια σας.

Εξασκηθείτε στη σωστή στάση ύπνου.

brightside

Ο ύπνος σε όρθια θέση μπορεί να αποτρέψει το πρήξιμο. Ενώ κοιμάστε, υγρά συσσωρεύονται κάτω από τα μάτια σας, ειδικά όταν βρίσκεστε σε πιο επίπεδη θέση. Κρατώντας το κεφάλι σας ελαφρώς στηριγμένο μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε τη συσσώρευση υγρών, ώστε το πρωί το πρόσωπό σας να φαίνεται ξεκούραστο.

Αποφύγετε το άμεσο ηλιακό φως.

© Amanda Holden / Instagram

Ρωτήστε οποιονδήποτε δερματολόγο και θα σας πει να κρατήσετε το πρόσωπό σας μακριά από το άμεσο ηλιακό φως. Όχι μόνο το φως του ήλιου αναγκάζει το δέρμα να γερνάει γρηγορότερα, αλλά οι βλαβερές ακτίνες UV μπορούν επίσης να προκαλέσουν βλάβη στο δέρμα. Αυτή η γήρανση του δέρματος οδηγεί στο σχηματισμό μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια. Αν σκοπεύετε να είστε στον ήλιο, φορέστε αντηλιακό και ένα καπέλο!

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Δοκιμάστε φυσικά συστατικά.

© Breakingpic / Pexels

Τα κοινά συστατικά που μπορείτε να βρείτε στο σπίτι σας, όπως αγγούρια και μεταχειρισμένα φακελάκια τσαγιού, μπορεί να είναι ευεργετικά για την καταπολέμηση των μαύρων κύκλων. Τα αγγούρια έχουν εξαιρετικές καταπραϋντικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του πρηξίματος των ματιών, ενώ η καφεΐνη και οι τανίνες σε φακελάκια τσαγιού βοηθούν επίσης στη μείωση της φλεγμονής και τη σύσφιξη του δέρματος. Για καλύτερα αποτελέσματα, απλώστε το αγγούρι ή τις σακούλες τσαγιού για 5 λεπτά ως κρύα κομπρέσα στους μαύρους κύκλους και μετά ξεπλύνετε το πρόσωπό σας.

Χρησιμοποιήστε πάγο.

© MAHALO Skin Care / Instagram

Με τον ίδιο τρόπο που τα κρύα αγγούρια και φακελάκια τσαγιού μπορούν να μειώσουν τους μαύρους κύκλους, το να χρησιμοποιήσετε ένα παγάκι ή μια κρύα κομπρέσα (ή παγοκύστη) μπορεί επίσης να μειώσει την πρήξιμο που αφήνουν οι μαύροι κύκλοι στο πρόσωπο. Η εφαρμογή πάγου επιταχύνει επίσης την επούλωση του δέρματος και δίνει στο δέρμα μια ανανεωμένη και υγιή λάμψη.

Κοιμηθείτε αρκετά.

© Shutterstock.com

Όταν το σώμα στερείται ύπνου, το δέρμα τείνει να φαίνεται πιο ανοιχτόχρωμο, γεγονός που κάνει τους μαύρους κύκλους πιο ορατούς. Επειδή το δέρμα κάτω από τα μάτια είναι αρκετά λεπτό, μπορεί να γίνει σκούρο εύκολα από την κόπωση, λόγω της συνεχούς διαστολής των αιμοφόρων αγγείων. Για ενήλικες, είναι σημαντικό να κοιμάστε τουλάχιστον 7 έως 9 ώρες καθημερινά για να διατηρήσετε τα πρόσωπά σας φρέσκα και νεανικά.

Εφαρμόστε ενυδατικά και θεραπευτικά έλαια.

© Depositphotos.com

Η ενυδάτωση του προσώπου σας με θεραπευτικά έλαια και ενυδατικές κρέμες απομακρύνει τις γραμμές και τις ρυτίδες. Επιλέξτε προϊόντα προσώπου με υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά, τα οποία μπορούν να έχουν θετική επίδραση στους μαύρους κύκλους. Η κίνηση μασάζ που χρησιμοποιείτε όταν εφαρμόζετε κάτι στο πρόσωπό σας βοηθά επίσης το αίμα να κυκλοφορεί καλύτερα, ώστε να αποφεύγετε τυχόν συσσώρευση ή συστολή στα αιμοφόρα αγγεία σας. Μερικές δημοφιλείς επιλογές για καθημερινά ενυδατικά είναι η κρέμα βιταμίνης Ε ή C, το αμυγδαλέλαιο και το λάδι καρύδας.

Η ΠΑΛΙΑ NIVEA: 10 Άγνωστες Χρήσεις για την Κρέμα Nivea

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Χριστουγεννιάτικη Διακόσμηση STEAMPUNK!

Χριστουγεννιάτικη Διακόσμηση STEAMPUNK!

Χριστουγεννιάτικα Ημερολόγια Αντίστροφης Μέτρησης

Χριστούγεννα 2020: Ξεκινήστε να φτιάχνετε Χριστουγεννιάτικα Ημερολόγια Αντίστροφης Μέτρησης. 50 μοναδικές Ιδέες!