Συνήθειες που έχουμε κάθε μέρα και Είναι το Ίδιο Επικίνδυνες με το Κάπνισμα

Δεν καπνίζετε, άρα μπορείτε να ζήσετε μια μακροχρόνια και υγιεινή ζωή, σωστά; Όχι μην βιάζεστε, γιατί υπάρχουν συνήθειες που είναι τόσο κακές όσο και το κάπνισμα.

Συνήθειες που έχουμε κάθε μέρα και Είναι το Ίδιο Επικίνδυνες με το Κάπνισμα / photo healthline

Οι παρακάτω ανθυγιεινές συνήθειες μπορούν είναι το ίδιο επικίνδυνες με τον καπνό του τσιγάρου. Ευτυχώς όμως, μπορείτε να τις αλλάξετε και έτσι να βελτιώσετε την ποιότητα της ζωής σας.

Αν κάθεστε πολλές ώρες είναι επικίνδυνο για την υγεία σας. Μπορεί να ασκείστε κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, όμως αν κάθεστε για παρατεταμένες περιόδους σε ένα γραφείο ή στο σπίτι, μπορεί να αυξήσετε τα προβλήματα υγείας. Σύμφωνα με το CancerControl Alberta στον Καναδά, η αδράνεια συνδέεται με πολλές περιπτώσεις καρκίνου οι οποίες είναι ίδιες με αυτές που προκαλεί το κάπνισμα, όπως είναι ο καρκίνος στον μαστό, στο παχύ έντερο, στον προστάτη, στον πνεύμονα. Η λύση είναι να κάνετε συχνά διαλείμματα κατά την εργασία και να μην κάθεστε όλη μέρα στην ίδια θέση.

Έρευνα: Αυτό το Σκεύος που Χρησιμοποιείτε Καθημερινά Μπορεί να Βλάπτει Σοβαρά την Υγεία σας!

Η υπερβολική κατανάλωση κορεσμένων λιπαρών οξέων μπορεί να προκαλέσει διάφορα νοσήματα. Σε μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Cell Metabolism βρέθηκε ότι οι άνθρωποι που κατανάλωναν μια διατροφή υψηλή σε κορεσμένα, είχαν τέσσερις φορές πιθανότητες να πεθάνουν από καρκίνο από ό,τι τα άτομα που ακολουθούσαν μια διατροφή που ήταν χαμηλή σε κακά λιπαρά οξέα. Αυτός ο κίνδυνος είναι στο ίδιο ποσοστό με όσους καπνίζουν. Βέβαια πρέπει να γίνουν περεταίρω μελέτες.

Related Post

Μια πρόσφατη μελέτη στο περιοδικό της Αμερικανικής Ιατρικής Ένωσης εκτιμάει ότι το τεχνητό μαύρισμα προκαλεί περίπου 420.000 περιπτώσεις καρκίνου του δέρματος στις ΗΠΑ κάθε χρόνο. Ενώ το κάπνισμα προκαλεί 226.000 περιπτώσεις καρκίνου του πνεύμονα. Αφήστε λοιπόν το σολάριουμ και αγαπήστε τη λευκή σας επιδερμίδα και αν θέλετε μια φυσική λάμψη, μπορείτε να εντάξετε τροφές που είναι πλούσιες σε καροτενοειδή, τα οποία ενισχύουν τον τόνο του δέρματος σας.

9+1 κίνδυνοι που κρύβονται στην ντουλάπα σας για την υγεία σας!

Η χρόνια στέρηση ύπνου προκαλεί υψηλή αρτηριακή πίεση, καρδιακές προσβολές, εγκεφαλικά επεισόδια, παχυσαρκία, και μια σειρά από άλλα προβλήματα υγείας. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι όσοι δεν κοιμούνται 6 με 7 ώρες, είχαν τα ίδια ποσοστά θνησιμότητας με εκείνα που παρατηρήθηκαν στους καπνιστές. Αν νιώθετε ότι δεν κοιμάστε καλά το βράδυ, μιλήστε με έναν επαγγελματία υγεία, μήπως πάσχετε από μια κατάσταση όπως η άπνοια ύπνου, που δυσκολεύει τον ύπνο σας.

via spirossoulis

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

Share
Δημοσιεύθηκε από τον
toftiaxa.gr

Recent Posts

Παρβοϊός του Σκύλου: Τι είναι, συμπτώματα και πώς αντιμετωπίζεται

Ο Παρβοϊός του σκύλου (CPV) ή αλλιώς παρβοϊωση του σκύλου είναι ιογενής μεταδοτική ασθένεια και… Read More

17 Μαΐου, 2024

Ρένος Χαραλαμπίδης: Που επένδυσε τα χρήματα του – «Δεν είμαι ευφυής επιχειρηματίας..φοβόμουν πάντα τη φτώχεια»

Ο Ρένος Χαραλαμπίδης είναι ένας πολύ αγαπημένος ηθοποιός και ένας άνθρωπος που κρατάει χαμηλό προφίλ,… Read More

17 Μαΐου, 2024

Φελλός: Η φυσική «σπιτική συνταγή» που θα κάνει το αμάξι να μοσχοβολάει και να μην ξανά θολώσουν τα τζάμια

Μια «σπιτική συνταγή» με πολλαπλά οφέλη μπορεί να δώσει τη λύση και στο εσωτερικό ενός… Read More

16 Μαΐου, 2024

6 Χρήσιμα Κόλπα και χρήσεις με Προφυλακτικά

Οι περισσότεροι έχουν ένα πακέτο προφυλακτικών στο σπίτι, αλλά αυτό που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν… Read More

16 Μαΐου, 2024

Τι σημαίνει “βυσσοδομώ”

Στο παρακάτω άρθρο θα μάθετε τι σημαίνει η λέξη "βυσσοδομώ". Τι σημαίνει Το ρήμα βυσσοδομώ… Read More

16 Μαΐου, 2024

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα