in , , ,

Πως να Καθαρίσετε Ξύλινα Ντουλάπια Κουζίνας

Πως να Καθαρίσετε Ξύλινα Ντουλάπια Κουζίνας
Πως να Καθαρίσετε Ξύλινα Ντουλάπια Κουζίνας

Τα ρουστίκ ξύλινα ντουλάπια κουζίνας είναι ωραία. Δίνουν μια ζεστή και γοητευτική όψη. Αλλά μπορούν επίσης να είναι αντιαισθητικά όταν γεμίσουν βρωμιά, λάδι και πιτσιλιές από το μαγείρεμα και τα φαγητά. Θα πρέπει να καθαριστούν αμέσως αυτοί οι επίμονοι λεκέδες. Αλλά πρώτα απ’ όλα, πρέπει να ληφθεί υπόψη το είδος και το φινίρισμα του ξύλου. Αν δεν θέλετε να αφήσετε λευκά σημάδια στα ντουλάπια και να φαίνονται σαν καινούργια τότε πρέπει να ξέρετε τι να χρησιμοποιήσετε και τι όχι.

Πως να Καθαρίσετε Ξύλινα Ντουλάπια Κουζίνας
Facebook.com

Πρώτα, μερικές συμβουλές που πρέπει να θυμάστε:

Μην αφήνετε την κουζίνα σας χωρίς να καθαρίσετε όλες τις βρωμιές και τα πιτσιλίσματα. Αυτό θα αποτρέψει τα λίπη και τη βρωμιά να συσσωρευτεί και τελικά να προκαλέσει αποχρωματισμό και δυσάρεστη οσμή στο ξύλο.
Το είδος του ξύλου. Δεν θα θέλατε να χρησιμοποιήσετε τοξικά χημικά και λειαντικά σφουγγάρια στα ξύλινα ντουλάπια γιατί θα καταστρέψουν το φινίρισμα. Αντιθέτως τα ντουλάπια μελαμίνης αντέχουν τα σκληρά καθαριστικά. Όμως δεν αντέχουν το νερό καθώς αναγκάζει το ξύλο να διογκωθεί, να απορροφήσει περισσότερο νερό και να ξεκολλήσει.
Το βερνίκωμα των ντουλαπιών θα σας ωφελήσει μακροπρόθεσμα. Όταν εφαρμόζεται, σκληραίνει και δίνει μια προστατευτική μεμβράνη στο ξύλο, αναδεικνύουν το φυσικό τους χρώμα, δίνει λάμψη καθώς και αντίσταση στους λεκέδες, οπότε τα ντουλάπια είναι πιο εύκολο να καθαριστούν.

10 Τρόποι για να Καταστρέψετε την Κουζίνα σας

Φυσικοί τρόποι για τον καθαρισμό των λεκέδων.

Ξίδι: είναι φυσικό, μη τοξικό και συχνά συνιστάται, αλλά είναι βλαβερό για το ξύλο. Η όξινη ιδιότητα του ξιδιού θα διαβρώσει το ξύλο και τελικά θα επιδεινώσει την κατάσταση των ξύλινων ντουλαπιών.
Υγρό σαπούνι πιάτων και νερό: Αυτός ο συνδυασμός λειτουργεί καλά για να διεισδύσει και να μαλακώσει το λάδι και τη βρωμιά. Χρησιμοποιήστε ένα πανί χωρίς χνούδι ή σφουγγάρι. Βυθίστε στο μείγμα και τρίψτε την ξύλινη επιφάνεια. Σκουπίστε αμέσως με καθαρό υγρό πανί και μετά με ένα καθαρό στεγνό πανί.

Μαγειρική σόδα και νερό: Χρησιμοποιήστε ένα μέρος μαγειρική σόδα σε ένα μέρος νερό. Ανακατέψτε τα για να φτιάξετε μια πάστα. Με ένα πανί μικροϊνών, απλώστε μια μικρή ποσότητα στο ντουλάπι. Τρίψτε απαλά το λεκέ για να αποφύγετε το γρατζούνισμα του ξύλου. Αφού βγάλετε το λεκέ, σκουπίστε αμέσως με καθαρό υγρό πανί για να καθαρίσετε τη μαγειρική σόδα. Για επίμονους λεκέδες, μπορείτε να επαναλάβετε τη διαδικασία. Αφήστε 15 λεπτά, τρίψτε και σκουπίστε.
Μαγειρική σόδα με φυτικό λάδι: Tο λάδι διαλύει τις λαδιές. Ανακατέψτε ένα μέρος λάδι σε δύο μέρη μαγειρική σόδα. Ανακατέψτε καλά για να σχηματίσετε μια πάστα. Με ένα σφουγγάρι, ένα πανί μικροϊνών ή τα δάχτυλά σας (για να φτάσετε στις γωνίες), τρίψτε απαλά την πάστα πάνω από το λεκέ μέχρι να βγει. Σκουπίστε αμέσως την επιφάνεια από τη μαγειρική σόδα χρησιμοποιώντας καθαρό υγρό πανί.

Σημείωση: Είναι πάντα καλύτερο να δοκιμάζετε σε μια μικρή περιοχή του ντουλαπιού πριν προχωρήσετε σε ολόκληρο το ντουλάπι.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

9 Κορυφαία Κόλπα Κουζίνας που Πρέπει να Δοκιμάσετε Σήμερα!

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 3.3 / 5. Αξιολογήσεις: 3

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Μετατρέψτε ΣΗΜΕΡΑ Παλιά Πράγματα σε Μοναδικά Διακοσμητικά

Μετατρέψτε ΣΗΜΕΡΑ Παλιά Πράγματα σε Μοναδικά Διακοσμητικά

18 Εκπληκτικές Γλάστρες από Γραμματοκιβώτια