in , ,

9 Τροφές για να Καθαρίσετε το Σπίτι

Παρόλο που υποθέτουμε ότι τα οικιακά καθαριστικά είναι ασφαλή, τα περισσότερα προϊόντα καθαρισμού γενικής χρήσης είναι δυνητικά τοξικά και μπορούν να βλάψουν την υγεία. Ευτυχώς, μπορείτε εύκολα να τα αντικαταστήσετε με ασφαλέστερες, φιλικές προς το περιβάλλον επιλογές που λειτουργούν πραγματικά.

Μπανάνες

© Bright Side / YouTube

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μπανάνες για να κάνετε μια παγίδα για μύγες. Βάλτε μια παλιά μπανάνα και λίγο υγρό πιάτων μέσα σε ένα βάζο. Στη συνέχεια, κάντε ένα φύλλο χαρτιού σε σχήμα χωνιού, κολλήστε το και προσθέστε το στο άνοιγμα του βάζου. Η γλυκιά μυρωδιά της μπανάνας θα προσελκύσει τις μύγες και το χωνί και το σαπούνι θα τις δυσκολέψουν να βγουν από το βάζο.

Αναψυκτικά

© Shutterstock.com© Depositphotos.com

Είναι ένα εξαιρετικό φυσικό καθαριστικό. Ρίξτε το πάνω στον καθρέφτη του μπάνιου και μετά σκουπίστε το με ένα σφουγγάρι. Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για να καθαρίσετε τα κοσμήματα, τον πάγκο κουζίνας ή να αφαιρέσετε λεκέδες από τα ρούχα.

Ρύζι

© Etsy.com© Depositphotos.com

Αν έχετε ακανόνιστα μπουκάλια ή βάζα που είναι δύσκολο να καθαριστούν, το ρύζι μπορεί να χρησιμεύσει ως τέλειο καθαριστικό. Χρησιμοποιήστε ωμό ρύζι και λίγο σαπουνόνερο για να καθαρίσετε τα δύσκολα σημεία. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να βάλετε αυτό το μείγμα σε ένα βάζο και να το περιστρέψετε.

Φλούδες πατάτας

© Shutterstock.com© Shutterstock.com

Ο ευκολότερος τρόπος για να καθαρίσετε το τζάκι σας είναι να κάψετε μερικές φλούδες πατάτας σε αυτό. Αφήστε τις φλούδες να στεγνώσουν έως και 48 ώρες, επειδή οι υγρές φλούδες δεν θα λειτουργήσουν για αυτήν τη μέθοδο καθαρισμού. Απλώστε τις φλούδες σε ένα ταψί για να μείνουν επίπεδες. Καθώς καίγονται, θα διώξουν τα καμένα υπολείμματα ξύλου από την καμινάδα σας.

Λεμόνια

© Depositphotos.com© Depositphotos.com

Ένα μείγμα χυμού λεμονιού, φλούδας και νερού μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον καθαρισμό του φούρνου μικροκυμάτων. Τοποθετήστε ένα ακάλυπτο μπολ μέσα και βάλτε σε υψηλή θερμοκρασία για 3 λεπτά. Αφήστε την πόρτα κλειστή για λίγο, ώστε να μην φύγει ο ατμός. Τέλος, σκουπίστε το φούρνο μικροκυμάτων με μια καθαρή πετσέτα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Γκρέιπφρουτ

© GreenTipGuy / YouTube© Depositphotos.com© Depositphotos.com

Ένα μεγάλο γκρέιπφρουτ και λίγο αλάτι μπορούν να κάνουν την μπανιέρα σας να μοιάζει καινούργια. Κόψτε το γκρέιπφρουτ στο μισό και πασπαλίστε με αλάτι. Βρέξτε την μπανιέρα, πασπαλίστε αλάτι στη βάση και τρίψτε το γκρέιπφρουτ γύρω από την μπανιέρα.

Κέτσαπ

© Depositphotos.com© Shutterstock.com© Alexas_Fotos / Pixabay

Μπορεί να κάνει τα χάλκινα σκεύη λαμπερά και καινούργια. Ρίξτε λίγο κέτσαπ στα σκευη, αφήστε το για λίγο, σκουπίστε και ξεπλύνετε. Η ίδια μέθοδος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον καθαρισμό ανοξείδωτου χάλυβα.

Κρεμμύδια

© Grilling Every Season / YouTube

Η χρήση κρεμμυδιών είναι ένας εύκολος τρόπος για να καθαρίσετε τη σχάρα ψησίματος χωρίς χημικά. Τοποθετήστε ένα μισό κρεμμύδι σε μια πιρούνα και τρίψτε το στη σχάρα. Αυτό θα αφαιρέσει εύκολα τη βρωμιά και τα καμένα υπολείμματα χωρίς πολλή προσπάθεια.

Τσάι

© Depositphotos.com© Depositphotos.com

Το μαύρο τσάι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον καθαρισμό και την προσθήκη λάμψης στα ξύλινα πατώματα. Ρίξτε λίγο τσάι στον κουβά της σφουγγαρίστρας και αφήστε το να κρυώσει. Το ταννικό οξύ στο τσάι θα βοηθήσει στον καθαρισμό των ξύλινων δαπέδων, αλλά δεν πρέπει να το χρησιμοποιείτε για το σφουγγάρισμα laminate δαπέδων.

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

45 Ιδέες Διακόσμησης για Zen Υπνοδωμάτια

16 Πράγματα στην Κουζίνα που Σαμποτάρουν την Διακόσμηση