in , , ,

16 Πράγματα στην Κουζίνα που Σαμποτάρουν την Διακόσμηση

Στο παρελθόν, οι κουζίνες ήταν απλώς ένα πρακτικός μέρος, ξεχωριστό από όλα τα άλλα δωμάτια του σπιτιού. Μαγειρεύαν μόνο φαγητό και στη συνέχεια έτρωγαν στην τραπεζαρία ή στο υπνοδωμάτιο τους. Αλλά στην σύγχρονη εποχή, τα πράγματα είναι διαφορετικά: στην κουζίνα, μαγειρεύουμε, τρώμε, μιλάμε με την οικογένεια και τους φίλους μας και ακόμη δουλεύουμε. Είναι ένας πολύ σημαντικός χώρος που αξίζει να είναι καλά διακοσμημένος. Μερικές φορές, απλώς πρέπει να απαλλαγούμε από μερικά μικρά πράγματα που κάνουν το μέρος να φαίνεται ακατάστατο και καταστρέφει όλη τη διακόσμηση.

Τρόφιμα έξω

© mybzm / Pikabu

Η αποθήκευση τρόφιμων στη μέση της κουζίνας δεν είναι καλή ιδέα. Με αυτόν τον τρόπο, το μέρος φαίνεται ακατάστατο και ίσως να χαλάσουμε τα τρόφιμα. Για παράδειγμα, οι πατάτες χαλάνε πολύ γρήγορα σε θερμοκρασία δωματίου και κάτω από το άμεσο ηλιακό φως, χάνουν μερικές από τις καλές τους ιδιότητες. Είναι καλύτερα να αποθηκεύετε οποιοδήποτε τρόφιμο όπου οι άνθρωποι δεν μπορούν να το δουν.

Γυμνά παράθυρα

© Depositphotos© Depositphotos

Οι σωστές κουρτίνες μπορούν να μεταμορφώσουν την εμφάνιση οποιουδήποτε δωματίου και η κουζίνα δεν αποτελεί εξαίρεση. Αλλά οι κανονικές μακριές κουρτίνες δεν είναι καλή ιδέα. Θα απορροφήσουν τις μυρωδιές και θα λερωθούν. Είναι καλύτερα να χρησιμοποιήστε ρόμαν κουρτίνες ή περσίδες.

Φαίνονται τέλεια, καθαρίζονται εύκολα και δεν μοιάζουν με γραφείο. Μην αγοράζετε τα μοντέλα από βαμβάκι, λινό, μετάξι ή άλλα υλικά που δεν αντέχουν στην υγρασία και χάνουν εύκολα το χρώμα τους.

Κήπος στο περβάζι

© Depositphotos

Πολλοί άνθρωποι καλλιεργούν κρεμμύδια και άλλα πράγματα στην κουζίνα τους. Δεν υπάρχει τίποτα λάθος με αυτό, αλλά πολλοί τα έχουν σε πλαστικά δοχεία που κάνουν το μέρος να φαίνεται άσχημο. Γιατί να μην αγοράσετε μερικά δοχεία με καλύτερη εμφάνιση; Μπορείτε να φυτέψετε κρεμμύδια σε μια ωραία γλάστρα με χώμα ή μια διακοσμητική δεξαμενή με νερό και βότσαλα.

Διαφορετικές και παλιές σανίδες κοπής

© Hangzhou Packaging Household Products Co., Ltd

Στην κουζίνα, θα πρέπει να έχετε 2 σανίδες κοπής – μία για κρέας και μία για λαχανικά. Συνιστάται να τις αντικαταστήσετε αμέσως μόλις αρχίσετε να βλέπετε κάποια φθορά. Δεν είναι μόνο υγιεινό, αλλά και οπτικό επειδή οι σανίδες κοπής με βαθουλώματα, κοψίματα και βρωμιά φαίνονται άσχημες. Επιλέξτε ξύλινες σανίδες καλής ποιότητας που δεν σπάνε τα μαχαίρια σας όπως σανίδες από γυαλί και μέταλλο και είναι πολύ πιο ανθεκτικές από το δημοφιλές μπαμπού.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Πράγματα πάνω στο φούρνο μικροκυμάτων

© Sophia Lifestyle Store / Aliexpress

Αυτό το χάος όχι μόνο κάνει το χώρο να φαίνεται ακατάστατο, αλλά επίσης επηρεάζει αρνητικά την ίδια τη συσκευή. Όλα αυτά τα πράγματα μπορεί να εμποδίσουν την πόρτα να κλείσει όπως πρέπει και να μπλοκάρουν τις οπές εξαερισμού, πράγμα που σημαίνει ότι ο αέρας στο φούρνο δεν θα κυκλοφορήσει σωστά. Αν θέλετε να αποθηκεύσετε πράγματα εκεί, αγοράστε ένα ειδικό κάλυμμα με τσέπες.

Παλιά ή αταίριαστα σκεύη ζάχαρης και μπαχαρικών

brightside

Τα μπαχαρικά πρέπει να φυλάσσονται σε δοχεία που είναι καλά κλειστά και τα παλιά κουτιά και τα βάζα δεν είναι τα καταλληλά. Δεν χρειάζεστε πραγματικά ακριβά σετ ακόμη και τα φθηνά μπορεί επίσης να φαίνονται υπέροχα. Για παράδειγμα, μπορείτε να βάλετε τα μπαχαρικά σε γυάλινες φιάλες και να τα τοποθετήσετε σε ξύλινο κουτί. Τα δοχεία ζάχαρης πρέπει να είναι κατασκευασμένα από πορσελάνη ή ανοξείδωτο ατσάλι που είναι ανθεκτικά και όμορφα.

Πολύ παλιές πετσέτες κουζίνας

© Depositphotos

Οι φτηνές πετσέτες ξεφτίζουν και τσαλακώνονται μετά το πλύσιμο οπότε είναι αδύνατο να σιδερωθούν. Επιλέξτε υφάσματα καλής ποιότητας, ιδανικά, βαμβάκι ή μικροΐνες. Το χρώμα μπορεί να είναι όποιο θέλετε. Από κλασικό λευκό έως γεωμετρικά σχέδια. Αυτό που έχει σημασία είναι πώς φαίνεται η πετσέτα στη διακόσμηση της κουζίνας.

Υγρό πιάτων

brightside

Τα ίδια τα μπουκάλια είναι εντάξει, αλλά δεν συμβάλλουν στη διακόσμηση της κουζίνας. Μπορείτε να αγοράσετε ειδικά μπουκάλια που φαίνονται πολύ καλύτερα από τα κανονικά μπουκάλια. Επίσης, θα μπορούσατε να κρύψετε το υγρό πιάτων κάτω από το νεροχύτη.

Χρησιμοποιημένα σακουλάκια τσαγιού διπλά στο νεροχύτη

© ebay

Μερικοί άνθρωποι αφήνουν χρησιμοποιημένα σακουλάκια τσαγιού στις επιφάνειες της κουζίνας τους. Αυτό δεν είναι καθόλου όμορφο και είναι καλύτερο να αγοράσετε μια κεραμική πιατέλα για αυτό.

Πλαστικά δοχεία από διαφορετικά σετ

brightside

Ορισμένα είδη πλαστικών περιέχουν χημικές ουσίες που μπορεί να είναι επικίνδυνες για την υγεία (για παράδειγμα, η δυνητικά επικίνδυνη διφαινόλη Α). Εκτός αυτού, τα πλαστικά δοχεία δεν είναι ανθεκτικά: γδέρνονται εύκολα, οι επιφάνειές τους γίνονται σκούρες με την πάροδο του χρόνου και παραμορφώνονται σε υψηλές θερμοκρασίες. Επίσης, οι σωροί δοχείων στους πάγκους δεν κάνουν την κουζίνα να φαίνεται καλύτερη. Αντ’ αυτού, μπορείτε να αγοράσετε γυάλινα δοχεία για να αποθηκεύσετε τρόφιμα.

Ακατάστατα σφουγγάρια και πανιά

brightside

Δεν μπορείτε να αποφύγετε τη χρήση τους, αλλά τουλάχιστον μπορείτε να τα τακτοποιήσετε. Υπάρχουν θήκες για σφουγγαράκια που είναι φθηνές, αλλά μεταμορφώνουν αμέσως την εμφάνιση του νεροχύτη.

Διπλά σκεύη κουζίνας

brightside

Συχνά αγοράζουμε νέα σκεύη κουζίνας και ξεχνάμε να πετάξουμε τα παλιά. Ή πιστεύουμε ότι θα χρησιμοποιήσουμε σίγουρα 2 ξύλινες κουτάλες και μισή δωδεκάδα σπάτουλες που έχουμε στον πάγκο. Είναι καλύτερα να αφαιρέσετε τα διπλά και τότε ολόκληρο το μέρος θα λάμψει.

Όταν καθαρίζετε, ρωτήστε τον εαυτό σας, “Χρησιμοποιώ αυτό το πράγμα;” ή “Κάνει τη ζωή μου πιο απλή;” Εάν η απάντηση είναι όχι, πετάξτε το. Είναι επίσης καλό να ελέγχετε όλα τα συρτάρια και να απαλλαγείτε από όλα τα πράγματα που δεν χρησιμοποιείτε.

Καλάθια ψωμιού

© Zizi Fish Ornament Store / Aliexpress

Τα καλάθια φαίνονται κατάλληλα σε πολλούς εσωτερικούς χώρους, αλλά ας το παραδεχτούμε: το ψωμί ξεραίνετε πολύ πιο γρήγορα όταν είναι ανοιχτό και κάθε φορά που μετακινείτε το καλάθι, ψίχουλα πετάγονται παντού. Μια καλή ψωμιέρα είναι πρακτική και φαίνεται όμορφη. Εκτός αυτού, υπάρχουν μοντέλα με συρτάρι που συλλέγουν τα ψίχουλα.

Παλιά γάντια φούρνου

© Five claw Store / Aliexpress

Τα γάντια φούρνου καίγονται και καλύπτονται από λεκέδες που είναι σχεδόν αδύνατο να αφαιρεθούν. Τα γάντια σιλικόνης είναι πολύ καλύτερα. Εκτός αυτού, υπάρχουν σε πολλά χρώματα, είναι εύκολο να πλυθούν και είναι αρκετά ανθεκτικά. Επιλέξτε τα μοντέλα με εσωτερική επένδυση γιατί είναι καλύτερα για υψηλές θερμοκρασίες.

Μπολ και πιάτα για κατοικίδια

brightside

Το να έχετε πιατάκια και μπολ σε όλο το πάτωμα φαίνεται περίεργο. Εκτός αυτού, τα κατοικίδια ζώα λατρεύουν να βγάζουν το φαγητό από το μπολ και να παίζουν μαζί του. Κάθε γάτα και σκύλος πρέπει να έχει το δικό του μπολ που αποτρέπει το παιχνίδι με το φαγητό. Μπορείτε επίσης να αγοράσετε ειδικά αντιολισθητικά χαλιά για να αποτρέψετε την ανατροπή των μπολ.

Ντουλάπι που είναι ημιτελές στο κάτω μέρος

brightside

Πολλή βρωμιά και σκόνη συσσωρεύεται κάτω από τα πόδια του επίπλου κουζίνας. Και προφανώς, αν μπορείτε να το δείτε αυτό, θα φαίνεται σαν να μην έχετε καθαρίσει ποτέ την κουζίνα. Μπορείτε να λύσετε το πρόβλημα τοποθετώντας μια σανίδα κάτω από το ντουλάπι. Επίσης, εάν έχετε αρκετό χώρο, θα μπορούσατε να εγκαταστήσετε ένα συρτάρι εκεί.

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

9 Τροφές για να Καθαρίσετε το Σπίτι

χριστουγεννιατικο δεντρο που ανοιγει μονο του

Το Θαυμαστό Χριστουγεννιάτικο Δέντρο Που Ανοίγει Μόνο του ΒΙΝΤΕΟ