Η κανέλα θεωρήθηκε ένα πολυτελές μπαχαρικό στην Ευρώπη τον Μεσαίωνα. Οι Άραβες το μετέφεραν μέσω δύσκολων χερσαίων διαδρομών, και μόνο οι πλούσιοι μπορούσαν να το αγοράσουν. Σήμερα, η κανέλα βρίσκεται σχεδόν σε κάθε κουζίνα. Αλλά αυτό το κοινό μπαχαρικό είναι κάτι περισσότερο από ένα υπέροχο πρόσθετο στα γλυκά και μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην ομορφιά και να βελτιώσει την υγεία.
7 Λόγοι για τους Οποίους Αισθάνεστε Πάντα Κουρασμένοι
Η κανέλα έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες που είναι χρήσιμες για τη θεραπεία της ακμής. Αυτό το μπαχαρικό μπορεί να σκοτώσει τα βακτήρια και τους μύκητες που την προκαλούν. Είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή ισχυρών αντιοξειδωτικών που προστατεύουν το σώμα από τις ελεύθερες ρίζες που προκαλούν φλεγμονή του δέρματος, φράζοντας τους πόρους και οδηγώντας σε ακμή.
Οι ελεύθερες ρίζες μπορούν επίσης να συμβάλουν στην πρόωρη γήρανση του δέρματος, προκαλώντας λεπτές γραμμές, μελάγχρωση και θαμπό δέρμα. Τα αντιοξειδωτικά στην κανέλα επιβραδύνουν αυτήν τη διαδικασία προστατεύοντας τα κύτταρα. Μπορεί ακόμη και να ενισχύσει την παραγωγή κολλαγόνου επειδή περιέχει ιχνοστοιχεία που έχουν αποδειχθεί ότι αυξάνουν τα επίπεδα του.
Η κανέλα αυξάνει την κυκλοφορία, φέρνοντας αίμα και οξυγόνο στο δέρμα. Περιέχει ένα στυπτικό, μια χημική ουσία που συρρικνώνεται ή συστέλλει τους ιστούς του σώματος. Μπορεί να βοηθήσει το δέρμα σας να φαίνεται πιο λείο και πιο ομοιόμορφο και να βελτιώσει την υγεία του από μέσα προς τα έξω.
Η φλεγμονή βοηθά το σώμα σας να καταπολεμά τους ιούς και να αποκαθιστά τη βλάβη των ιστών. Αλλά αν στρέφεται εναντίον των ιστών του σώματός σας, μπορεί να γίνει επικίνδυνη. Μελέτες έχουν δείξει ότι η κανέλα έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και μπορεί ακόμη και να διευκολύνει το πρήξιμο.
Η προσθήκη κανέλας στη διατροφή σας μπορεί να διατηρήσει την καρδιά σας υγιή, σύμφωνα με έρευνα. Σε αυτήν, οι αρουραίοι με διατροφή υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά μαζί με κανέλα για 12 εβδομάδες πήραν λιγότερο βάρος από τα ποντίκια που έτρωγαν λιπαρές τροφές χωρίς κανέλα. Τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά μπορεί να οδηγήσουν σε καρδιακές παθήσεις και η προσθήκη λίγης κανέλας στο φαγητό μπορεί να βοηθήσει στην αντιστάθμιση αυτού του κινδύνου.
Η κανέλα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες. Δίνει μια αίσθηση πληρότητας και βοηθά να καταπολεμήσετε την συνεχή επιθυμία για φαγητό. Ενισχύει επίσης το μεταβολισμό, επειδή το σώμα χρησιμοποιεί περισσότερη ενέργεια για να επεξεργαστεί το μπαχαρικό από ό, τι για άλλα τρόφιμα.
Η κανέλα μπορεί να βοηθήσει στην καθυστέρηση της γήρανσης του εγκεφάλου και στη μείωση του οξειδωτικού στρες των εγκεφαλικών κυττάρων. Διεγείρει επίσης την πλαστικότητα του ιππόκαμπου, ένα μέρος του εγκεφάλου που σχετίζεται με τη μνήμη. Η κανέλα έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει ορισμένα συμπτώματα της νόσου του αλτσχάιμερ και του παρκίνσον.
9 Πράγματα που η Γλώσσα Φανερώνει για την Υγεία σας
Το φωτεινό χρώμα δεν φεύγει ποτέ από τη μόδα, ειδικά αν είστε λάτρης των χρωμάτων… Read More
Οι παλέτες είναι τέλειες για την κατασκευή επίπλων. Το κύριο πλεονέκτημα των τραπεζιών παλέτας είναι… Read More
Καθώς το καλοκαίρι πλησιάζει όλο και περισσότερο, τα καπέλα τζόκεϊ γίνονται όλο και πιο δημοφιλή.… Read More
Ο καθαρισμός του μπάνιου σας είναι απαραίτητος για την προσωπική σας υγιεινή καθώς είναι από… Read More
Οι ακρυλικές μπανιέρες είναι πολύ δημοφιλείς. Είναι πιο ελαφριές από τις εμαγιέ και διατηρούνται πιο… Read More
Πολλοί άνθρωποι αναζητούν απλά κόλπα για να κάνουν το καθάρισμα να μην διαρκεί ώρες. Φυσικά,… Read More
Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.
Περισσότερα