in , , ,

13 Γνωστά Τρόφιμα που Κάποτε Φαινόταν Πολύ Διαφορετικά. ΤΟΤΕ & ΤΩΡΑ!

13 Γνωστά Τρόφιμα που Κάποτε Φαινόταν Πολύ Διαφορετικά. ΤΟΤΕ & ΤΩΡΑ!
13 Γνωστά Τρόφιμα που Κάποτε Φαινόταν Πολύ Διαφορετικά. ΤΟΤΕ & ΤΩΡΑ!

Η μπανάνα και το καλαμπόκι έμοιαζαν πολύ διαφορετικά πριν καλλιεργηθούν, τα καρότα έγιναν πορτοκαλί για πολιτικούς λόγους και τα καρπούζια ήταν πολύ πικρά. Μερικά από τα τρόφιμα που μας αρέσει να τρώμε σήμερα έχουν ενδιαφέρουσες ιστορίες για το πώς άλλαξαν με την πάροδο του χρόνου. Δείτε παρακάτω 13 Γνωστά Τρόφιμα που Κάποτε Φαινόταν πολύ Διαφορετικά και ίσως δυσκολευτείτε να πιστέψετε.

Το αγγούρι ήταν τοξικό.

Αρχικά το αγγούρι, επίσης γνωστό ως το άγριο αγγούρι, ήταν τόσο τοξικό που δεν ήταν βρώσιμο. Αντ’ αυτού, οι Ινδοί τα καλλιεργούσαν και τα χρησιμοποιούσαν ως φάρμακο. Τα αγγούρια που τρώμε σήμερα μεγαλώνουν και έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, καθιστώντας τα ιδανικά για μια δίαιτα χαμηλών θερμίδων.

11 Τρόφιμα που Μπορούν να Διαρκέσουν για Χρόνια εάν Αποθηκευτούν με Σωστό Τρόπο

Οι μελιτζάνες δεν ήταν μωβ και είχαν ακίδες.

© Flickr   © Depositphotos.com  

Η μελιτζάνα πήρε το όνομά της επειδή έμοιαζε με ένα αυγό που βγαίνει από ένα φυτό. Οι πρώτες μελιτζάνες είχαν διαφορετικά χρώματα, όπως λευκό, κίτρινο και μπλε. Είχαν επίσης διαφορετικά σχήματα, όπως στρογγυλά και οβάλ, και τα κοτσάνια τους είχαν μικρές ακίδες πάνω τους.

Οι ντομάτες κάποτε λεγόταν «δηλητηριώδη μήλα».

© Pixavril / Shutterstock   © Depositphotos.com  

Στη δεκαετία του 1700, ορισμένοι Ευρωπαίοι φοβόταν πραγματικά να τρώνε ντομάτες, τις οποίες ονόμαζαν «δηλητηριώδη μήλα». Νόμιζαν ότι οι πλούσιοι που τις έτρωγαν πέθαναν. Όπως αποδείχθηκε, όταν ξινές ντομάτες τοποθετούνταν στα πιάτα από μόλυβδο, ο συνδυασμός προκαλούσε δηλητηρίαση από μόλυβδο.

Τα καρότα έγιναν πορτοκαλί για πολιτικούς λόγους.

© World Carrot Museum   © Annaev / Shutterstock  

Τους προηγούμενους αιώνες, τα καρότα ήταν λευκά και μοβ. Υπάρχει μια θεωρία ότι τα καρότα έγιναν πορτοκαλί από τους Ολλανδούς για πολιτικούς λόγους. Η ιστορία είναι ότι για να τιμήσουν τον William of Orange, ηγέτη της επανάστασης, οι Ολλανδοί αγρότες καλλιέργησαν τα πορτοκαλί καρότα που γνωρίζουμε σήμερα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Το καλαμπόκι ήταν ελάχιστα βρώσιμο.

© Thiccbegs / reddit  

Το βασικό φαγητό, το καλαμπόκι, προήλθε από το teosinte, ένα είδος μεξικάνικου χόρτου. Είχε λιγότερους σπόρους και το σκληρό περίβλημά του έκανε δύσκολη την εξαγωγή τους, καθιστώντας το ελάχιστα βρώσιμο. Μέσα από χρόνια επιλεκτικής παραγωγής και εξημέρωσης, το καλαμπόκι έγινε πολύ μεγαλύτερο, ευκολότερο στην καλλιέργεια και πιο βρώσιμο.

Οι μπανάνες είχαν σπόρους.

© lliH-knaH / reddit  

Οι άγριες μπανάνες ήταν σκληρές και περιείχαν μεγάλους σπόρους μέσα. Οι μπανάνες που έχουμε σήμερα προήλθαν από 2 ποικιλίες άγριων μπανανών, οι οποίες εξελίχθηκαν σε μια πιο θρεπτική ποικιλία με μικρότερους σπόρους και καλύτερη γεύση.

Τα μήλα ήταν μικροσκοπικά.

© Ron Ramtang / Shutterstock   © Depositphotos.com  

Ο πρόγονος του μήλου, το άγριο μήλο, ήταν μικροσκοπικό. Το πιο εκπληκτικό είναι ότι σε ένα μόνο δέντρο, υπήρχαν διαφορετικά χρώματα, μεγέθη και γεύσεις. Πριν από περίπου 4.000 χρόνια, τα μήλα εξημερώθηκαν και καλλιεργήθηκαν για να βελτιώσουν το μέγεθος και τη γεύση τους.

Τα αβοκάντο ήταν μικρότερα και είχαν μεγάλο κουκούτσι.

© Avocado Source   © Denise Minger   © Depositphotos.com  

Τα άγρια αβοκάντο ήταν μικρότερα και είχαν ένα μεγάλο κουκούτσι που κάλυπτε σχεδόν ολόκληρο το βρώσιμο μέρος. Είχαν επίσης σκληρό κέλυφος. Επειδή ήταν τόσο μικρό, θα χρειαζόσασταν 10 άγρια αβοκάντο για να έχετε την ίδια ποσότητα φρούτου που δίνει ένα μόνο αβοκάντο σήμερα!

Τα ροδάκινα και τα κεράσια είχαν το ίδιο μέγεθος.

© Graeme Hatley / Shutterstock   © Depositphotos.com  

Πριν, τα ροδάκινα έμοιαζαν με κεράσια σε μέγεθος και είχαν λιγότερη βρώσιμη σάρκα. Οι αρχαίοι Κινέζοι ήταν οι πρώτοι που εξημέρωσαν άγρια ροδάκινα. Αφού πέρασε από επιλεκτική αναπαραγωγή χιλιάδων ετών, τα ροδάκινα μεγάλωσαν και έγιναν πιο χυμώδη.

Τα καρπούζια ήταν πολύ πικρά.

© Giovanni Stanchi / Christie’s   © Depositphotos.com  

Τα καρπούζια ήρθαν από την Αίγυπτο πριν 5.000 χρόνια, ήταν πολύ μικρά και είχαν πολύ πικρή γεύση. Είχαν επίσης μια πιο ανοιχτή εμφάνιση, περιείχαν λιγότερη κόκκινη σάρκα και περισσότερους σπόρους. Μέσω της καλλιέργειας χρησιμοποιώντας επιλεκτική διαδικασία αναπαραγωγής, τα καρπούζια έχουν πλέον περισσότερη γλυκιά, ζουμερή κόκκινη σάρκα και τα σπόρια τους μίκρυναν.

Τα Marshmallows ξεκίνησε ως φυτό.

© Depositphotos.com   © Depositphotos.com  

Πολύ πριν γίνει η γλυκιά απόλαυση που είναι σήμερα, τα marshmallows ήταν κάποτε φυτό. Ανήκουν στην οικογένεια μολόχας και μεγαλώνουν σε έλος, γι’ αυτό και το όνομα «marshmallow». Απο τη δεκαετία του 1950 το marshmallow μετατράπηκε σε καραμέλα και με την πάροδο του χρόνου, έγινε η χνουδωτή λευκή απόλαυση που αγαπάμε σήμερα.

Η κονσερβοποίηση τροφίμων εφευρέθηκε για τον στρατό.

© Depositphotos.com   © radub85/Depositphotos.com  

Η μέθοδος κονσερβοποίησης τροφίμων εφευρέθηκε όταν ο Nicolas Appert άκουσε το κάλεσμα της γαλλικής κυβέρνησης να βρει ένα μέσο διατήρησης των τροφίμων για τα στρατεύματα του στρατού και του ναυτικού τους. Ο Appert σφράγισε τα τρόφιμα σε ένα βάζο ή ένα μπουκάλι. Στη συνέχεια, θέρμανε τα δοχεία σε μια συγκεκριμένη θερμοκρασία και διατήρησε αυτό το επίπεδο για μια ορισμένη χρονική περίοδο. Τα δοχεία διατηρήθηκαν σφραγισμένα μέχρι να έρθει η ώρα να καταναλωθεί το φαγητό τους.

Η γαμήλια τούρτα έσπαγε πάνω από τη νύφη για καλή τύχη.

© pixabay.com   © Depositphotos.com  

Οι γαμήλιες τούρτες έμοιαζαν αρχικά σαν scones φτιαγμένα από κριθάρι ή σιτάρι. Ήταν ένα σημαντικό μέρος της γαμήλιας τελετής, καθώς ο γάμος θεωρούταν οριστικός αφού το scone έσπαγε πάνω από τη νύφη. Πιστεύαν ότι φέρνει καλή τύχη στους νεόνυμφους. Αργότερα, οι καλεσμένοι μάζευαν τα ψίχουλα του για καλή τύχη.

12 Τρόφιμα Που Δεν Θα Έπρεπε Ποτέ Να Φυλάσσετε Στο Ψυγείο

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

DIY: Πώς να Φτιάξετε μια Περιστρεφόμενη Βιβλιοθήκη από ΚΑΡΟΥΛΙΑ ΚΑΛΩΔΙΩΝ!

DIY: Πώς να Φτιάξετε μια Περιστρεφόμενη Βιβλιοθήκη από ΚΑΡΟΥΛΙΑ ΚΑΛΩΔΙΩΝ!

DESIGN: 49 Φωτιστικά Εμπνευσμένα από Λουλούδια και Φυτά

DESIGN: 49 Φωτιστικά Εμπνευσμένα από Λουλούδια και Φυτά