Το ρυζόνερο το βλέπουμε αρκετά συχνά είναι ένα ιδανικό προϊόν που μπορούμε να φτιάξουμε μόνοι μας και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ευρέως στην ομορφιά των μαλλιών, την περιποίηση της επιδερμίδας αλλά και στην καλή πεπτική υγεία. Η ερώτηση λοιπόν των περισσότερων είναι: ” Πώς φτιάχνω ρυζόνερο;“
Τι είναι ακριβώς το ρυζόνερο
Είναι αυτό ακριβώς που λέει το όνομα του. Το νερό που προκύπτει από το βράσιμο ή το μούλιασμα του ρυζιού. Απλό έτσι; Το ρυζόνερο περιέχει μέταλλα, βιταμίνες και αντιοξειδωτικά και αν μέχρι σήμερα το πετάγατε τότε πρέπει να το ξανασκεφτείτε.
Πώς φτιάχνω ρυζόνερο
Υλικά:
Για να φτιάξεις ρυζόνερο δεν θες πολλά πράγματα.
- 1/2 κούπα ρύζι είτε λευκό είτε καστανό
- 3 φλυτζάνια νερό
Μέθοδος βρασίματος
- Ξεπλένεις καλά το ρύζι για να φύγουν οι βρωμιές αλλά και το πολύ άμυλο.
- Σε κατσαρόλα βάζεις το ρύζι και το νερό και το βράζεις για 15 λεπτά.
- Στράγγιξε το ρύζι: Όταν είναι το ρύζι έτοιμο το στραγγίζεις και κρατάς το νερό. Το ρύζι φυσικά μπορείς να το φας και το ρυζόνερο το βάζεις σε μπουκαλάκι.
Μέθοδος μουλιάσματος
- Ξεπλύντε καλά το ρύζι
- Μουλιάστε το ρύζι: Αφήστε το ρύζι να μουλιάσει καλά για μισή ώρα. Θα δείτε ότι το νερό έχει γίνει λευκό.
- Ανακατέψτε και στραγγίξτε: Ανακατέψτε το ρύζι και στη συνέχεια στραγγίξτε. Κρατήστε το ρυζόνερ σε μπουκαλάκι.
Χρήσεις του ρυζόνερου
Παρακάτω θα σου πω πώς να χρησιμοποιήσεις το ρυζόνερο που μόλις έφτιαξες.
Ρυζόνερο για το πρόσωπο και το δέρμα
- Τόνωση δέρματος: Απλώστε το ρυζόνερο σαν τονωτική λοσιόν για ενυδάτωση της επιδερμίδας.
- Ιδανικό για την ακμή: Το ρυζόνερο επειδή έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες μπορεί να καταπραϋνει την επιδερμίδα με ακμή.
Ρυζόνερο για τα μαλλιά
- Μαλακτική για τα μαλλιά: Το ρυζόνερο μπορεί να αντικαταστήσει τη μαλακτική σας κρέμα. Μετά το λούσιμο απλώστε το ρυζόνερο στα μαλλιά και αφήστε μερικά λεπτά να δράσει. Στη συνέχεια ξεπλύντε τα μαλλιά σας.
- Λάμψη στα μαλλιά: Αν θέλετε να αποφύγετε το φριζάριμα και να κάνετε τα μαλλιά σας λάμπουν ρίξτε ρυζόνερο σε όλο το μήκος και στη συνέχεια ξεγάλτε.
Πώς να αποθηκεύω το ρυζόνερο
Το ρυζόνερο μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο έως και 5 μέρες. Πάντα πριν το χρησιμοποιήσετε πρέπει να το ανακινείτε.
Το ρυζόνερο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και καθημερινά. Το καστανό ρύζι είναι λίγο καλύτερο γιατί έχει περισσότερα θρεπτικά συστατικά λόγω της φλούδας αλλά και το λευκό ρύζι είναι αποτελεσματικό.