in ,

Γιατί το Κόψιμο από Χαρτί Πονάει Αρκετά;

Γιατί το Κόψιμο από Χαρτί Πονάει Αρκετά;
Γιατί το Κόψιμο από Χαρτί Πονάει Αρκετά;

Ένας από τους πιο δυσάρεστους πόνους εάν κοπείτε σε ευαίσθητα σημεία όπως τα δάχτυλα, τα χείλη και η γλώσσα καθώς τα νεύρα σε αυτά τα σημεία του σώματος καταλαβαίνουν με ακρίβεια την πίεση, τη θερμότητα, το κρύο και φυσικά τους τραυματισμούς. Ο εγκέφαλός μας έχει εξειδικευμένες περιοχές για τη λήψη σημάτων από αυτά τα σημεία. Αυτές οι ειδικές αισθητηριακές ικανότητες που κάνουν τα δάχτυλα, τα χείλη και τη γλώσσα μας τόσο ευαίσθητα είναι οι ίδιες που κάνουν τους τραυματισμούς ακόμη πιο επώδυνους.

Τα Πόδια σας Λένε Πολλά για την Υγεία σας που Δεν Πρέπει να Αγνοήσετε

Αυτές οι πολύ ευαίσθητες περιοχές είναι επίσης τα μέρη του σώματος που χρησιμοποιούμε πιο συχνά. Ένα κόψιμο στο δάχτυλο, τα χείλη ή τη γλώσσα που ανοίγει ξανά και ξανά όλη την ημέρα μας αναγκάζει να ανακουφίζουμε συνέχεια τον πόνο.

Τέλος, το βάθος της πληγής είναι τέτοιο που εκθέτει και διεγείρει τις νευρικές ίνες του δέρματος, αλλά χωρίς να τις καταστρέφει. Αντιθέτως, ένας βαθύτερος τραυματισμός μειώνει την ικανότητα των νευρικών ινών να μεταδίδουν πόνο.

Οι γιατροί προτείνουν μερικούς πρακτικούς τρόπους για να μειώσετε τον πόνο:

Πρώτα, πλύνετε την πληγή με σαπούνι και νερό. Αυτό μειώνει την πιθανότητα μόλυνσης και βοηθά στην επούλωση του τραύματος.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Κρατήστε την πληγή καθαρή και, αν είναι δυνατόν, καλύψτε την με ένα μικρό επίδεσμο για λίγες μέρες, ώστε να μην ανοίξει ξανά.

Φλεβική θρόμβωση: Ποιοι κινδυνεύουν από τον «σιωπηλό δολοφόνο»

photo Marco Verch / Flickr

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

3 Έξυπνοι Τρόποι να Χρησιμοποιήσετε Υπολείμματα Κεριών

6 Λάθη Που Μπορεί να Κάνετε Όταν Πλένετε τη Μάσκα Προστασίας

6 ΛΑΘΗ Που Μπορεί να Κάνετε Όταν Πλένετε τη Μάσκα Προστασίας!